推介:| Web Hosting | Cloud Server | Server Hosting | Server Colocation | Responsive Web design | Bob嫂Ur pnt瘦身三寶 | Email Hosting Service | English course |

發新話題

[建議] 王風雷傳

連無忌都識雙陽劍, 以前又唔見佢出下.
俾人捉咁多次危急關頭都唔用八陽丹, 宜家又整一粒出黎....
話唔定隨身仲有一樽"喇叭丸"
真係小佢喇叭....
本帖最近評分記錄
  • SIG 體力 +40 我很贊同 2008-8-26 14:30
  • SIG 威望 +40 我很贊同 2008-8-26 14:30

其實我覺得大家睇書唔洗太認真, d痴線編劇一個轉頭就話
九陽神功 係王重陽救左流落地球0既外星人"吊那星"民族傳俾佢0既....
除左第十陽外, 仲可以"逆練九陽",以達到"超級吊那星"0既境界....

我覺得係主編及編劇個腦有問題...
所以要出d唔合理0既野....
若果lee本書係龍虎五世 或者 神兵f...
我覺得會正常....
但用係龍虎門系列, 就真係痴x左線.....
遲下發展到"五維四維"都唔定.........

或者肉皇朝d人會認為我地係鍾意反對'鬧事0既讀者....
但又唔會檢討一下自己係乜問題.
好似聖上對火雲邪神第一戰, 贊的人肯定較多.
因為真的十份精彩...
但一些劇情例如達摩及九陽九陰問題....
夠膽死唔認錯仲叫讀者睇落去...
唔似"牛老"識得認錯,會去改善.......
果然做一世打工的人,果然都係寄人離下......
離唔開老肉郎的淫威....

引用:
原帖由 喜歡足球 於 2008-8-29 11:02 發表
今期龍虎門專欄好似,是暗示本書長畫長有!
肉王朝班人蠢到無朋友......
任由"李中興"將武功設定大亂.......
猶如聖上要服食八陽丹一樣....
藥力一過,銷量一跌, 要救也救唔到.............

ps:現實黎講,等於LV總裁,非必要到最後關頭也都唔會減價, 因為關乎到整個品牌的形象....

引用:
原帖由 龍戈兒 於 2008-8-30 07:40 發表

看來東方無敵即使達不到十陽,最後也會相去不遠,今期東方無忌被東方無敵的意識嚇得屁滾尿流 ...
網上面d人睇完"逆轉思維"..
插到體無完膚.....
第二重可以令人腦殘.....咁第三重咪可以打破第四度空間????
"吊那星"人咪可以來地球....

推介一套講"肉王朝"0既電影俾各位, 要用心欣賞呀!!唔好0散我一番心血.....

ps:有人不喜歡連結, 要可以短訊給我!!!

本帖最近評分記錄
  • 冰河 體力 -60 違規內容 11)請勿發放或連結有版權的書本 2008-8-31 11:55
  • 冰河 威望 -60 違規內容 11)請勿發放或連結有版權的書本 2008-8-31 11:55

最真實係大帝國老闆話
"每個角色再拆一本書出黎賣,今之發硬呀"

王風雷破盡天下武學vs劍妖齊天下武功於一身

真係睇到都覺得有語病.......

引用:
原帖由 亞佳佳 於 2008-9-1 09:22 發表

之前普通冰火七重天唔夠十關金鐘勁,比人打到夾著尾巴走,已經係奇!
依家暗黑冰火二重天打唔夠十關先叫有d優勢,不過隻手又話有問題,一時心有事,一時手有問題
咩春冰火七重天?走去問小苦同伏虎拎九陽神功練下好過 ...
下下期王風雷練成第三重天<突破空間>,"吊那星"人到地球將龍虎門班人當"螞蟻"殺曬.....
龍虎門    改為  龍虎門2-"吊那星"   

引用:
原帖由 yuyu6 於 2008-9-5 14:12 發表

下下期王風雷練成第三重天,"吊那星"人到地球將龍虎門班人當"螞蟻"殺曬.....
龍虎門    改為  龍虎門2-"吊那星"   
0.1秒停頓可以出106指.
即係1秒可以出1060指.
相信除左"吊那星"人之外, 都無乜可能做得到.......

引用:
原帖由 龍戈兒 於 2008-9-13 08:33 發表
今期老金靠風雷的助力短暫上到十一關,風雷面臨暗黑第三重天的考驗,對手是代表九陽神功的王小虎幻象,下期『不能殺的兄弟-王小虎』,專欄預告再下一期『不敗神話-洗髓經』...
專登寫埋下下預告有乜目的???
就係想吊讀者癮!!!想知道洗髓經係乜神功......
應該叫以下書名比較貼切.
『不敗神話-超級吊拿星』.

引用:
原帖由 yuyu6 於 2008-7-26 13:35 發表

我黎幫佢解釋啦!!!

達摩及心魔  各自互擊,佣有當年王靈及逆天唯我的彼岸神通能力.....
回到未來, 先遇到王重陽, 點化佢九陽神功......
再互擊去到2000年"肉皇朝".....
見到老玉郎, 教佢"童子功",由於個性淫亂, 故把 "童子功"魔化....
最後進化成-  童子極樂功......

故達摩及老玉郎其實都有一點關係.....
網上人報料今期夠瞻死話達摩係"九龍城城寨"  
所以真係無錯...肉郎 和達摩真係有點關係......
"肉郎"不傳必插秘技-童子極樂功
1.童子蝕骨
1.童子蝕經
2.童子蝕肉
3.童子蝕魂

其中, 以"童子極樂"及"陽具金身" 最為厲害......

ps:遲d原來王風雷係聖上個仔, 老金係聖上個大佬...學"老作人"話...大家睇落去就知......

暗黑螢光版??

用黎毯 "煲底"都覺得唔好用.....

攪個封面又要賣貴d, 真係吸血.......

本書真係無得番轉頭, 由0.1秒可以出107拳, 又可以停止0.1秒, 又可以逆轉思維另人腦殘,
已經升級為"聖鬥士風雷"  

所有無"異能"0既都叫低能, 乜"超聖入凡" 都係最低級......

再加個幾百歲0既"達摩" , 當初又話乜"龍虎門"拳拳到肉, 要寫實, 現時連"達摩"都出黎, 遲下張三豐及王 重陽都到埋, 老祖宗都變左最x低能  

ps:個"王啓x"真係一個學生 , 但他有個朋友或親戚是做漫畫的, 常常有短訊來回, 可能這樣常常為別人講好說話....

呵呵!今期露出破綻.. 我咁耐無睇,睇字都知道破綻....
"仇千鶴"唔係去左羅剎教乜! 係聖上大戰火雲邪神一爪重傷聖上.
宜家又同東方真龍出場....

唔係老"騙"又話, 大家睇落去就知....

引用:
原帖由 lcy2k 於 2008-10-26 11:54 發表
個神秘人嘅名係王苦海,調番轉嚟讀就係海苦王(海虎王)
編者無野搵野黎講, 真係精神有問題....

引用:
原帖由 yuyu6 於 2008-10-26 14:57 發表

編者無野搵野黎講, 真係精神有問題....
王苦海 有人話係"王海蛟"
機會唔係話唔大............

引用:
原帖由 DanChan888 於 2008-11-3 15:41 發表
今期真係大格得有點過份
所以香港網有人已話要cut書, 睇一本都唔洗5分鐘......

引用:
原帖由 唐不阿奴 於 2008-11-9 01:20 發表
睇完今期,又想小人

童子金身一出場時介紹過,有十關守力,九關半擊力
你三十一層天,最多咪藍級多少少,竟然打到金童還唔到手.....唔睇啦,cut書

開頭睇佢個暗黑冰火設定已經嬲嬲地.....
兄台!!!您作出一個明智的決定.
反正經濟開始差大家羅錢買其他野好過.....

引用:
原帖由 isxman 於 2008-11-14 09:52 發表
真係火"撚"滾
蔡琳明明同文殊打都冇戴"超"
呀小哥哥出手救佢,會有戴:超"
真係學呀小哥哥話齋:
"你班廢柴白痴定忽上腦 當讀者盲嘰 "
哈~~~哈~~~~大公司喎
製作嚴謹喎
佢地大公司當然要求嚴謹啦!!!
又投資拍動畫! 又投資賣北京貴價車!
不過兩樣都唔掂....

相關搜索目錄: 投資

引用:
原帖由 DanChan888 於 2008-11-12 17:27 發表

其實要全如來復活都好容易je, 集齊七粒龍珠向神龍許願咪得lor. 橫掂風雷傳都超越現實!
說回故事,想問少林館班友黎參賽係有何目的?
應該係黎"送死"

引用:
原帖由 亞佳佳 於 2008-11-15 18:35 發表
今期特別版整得幾好!非常唔錯,

邪神面具膠封面,真係好唔錯,大家錢多既可以買番本
點都會有人去買, 錢多無辦法.....
不過買0既仁兄最好去埋樂x會救濟下內地失學兒童, 唔好救濟玉郎將d錢救濟北妹先得架......

引用:
原帖由 isxman 於 2008-11-20 03:48 發表

咁樣都兜到 咁都叫合理
只可以講一句:
"寶馬750系列房車
五輪七系 "以後駛撚畫咩
黑撚左一格,咩當解釋左,自己摷返之前幾廿期來睇再關 ...
編劇真係咁撚醒目就好囉!!!
最好順便畫多2格解釋點解困係石球都知道出面有副眼鏡.
若果可以"谷爆石球">>"飛去取眼鏡">>"幫忙戴上">>"接文殊一招">>"扶住條女"

我睇只有赤龍0既"四維極火"可以比美......

大家要cut書就盡快cut啦!!!免得比自瀆男話我地無骨氣......

引用:
原帖由 iamkennyger 於 2008-11-21 14:03 發表

yuyu6兄,我早兩期卒之頂唔順cut左,d劇情睇到個人好x亂,都唔知佢想點,神化到離晒譜,睇o黎撒亞人降臨地球變猩猩係遲早o既事
我寧睇日漫都唔睇港漫, 真係好笑好多....
附件: 您所在的用戶組無法下載或查看附件, 請嘗試多貼文章獲取積分,積分超過 120 或特定用戶組方可查看.

引用:
原帖由 sammy20072007 於 2008-12-22 09:41 發表
我個人覺得空我同老祖宗隨手一彈2個銀飛到太空,真係•••,不過我亦覺得空我麊鷵襄n十二關真係前所未有黈蘤捸A勁!如果佢同老祖宗打我都買佢贏!
可以將二個銀 飛上太空, 當然係加左護身氣勁比佢.
大氣層磨擦一d都無損傷....

我睇兩條老野比"天尊"0既4維空間更厲害......

發新話題

重要聲明:本討論區是以即時上載留言的方式運作,本網站對所有留言的真實性、完整性及立場等,不負任何法律責任。而一切留言之言論只代表留言者個人意見,並非本網站之立場,用戶不應信賴內容,並應自行判斷內容之真實性。於有關情形下,用戶應尋求專業意見(如涉及醫療、法律或投資等問題)。由於本討論區受到「即時上載留言」運作方式所規限,故不能完全監察所有留言,若讀者發現有留言出現問題,請聯絡我們。本討論區有權刪除任何留言及拒絕任何人士上載留言,同時亦有不刪除留言的權利。切勿撰寫粗言穢語、誹謗、渲染色情暴力或人身攻擊的言論,敬請自律。本網站保留一切法律權利。