推介:| 學英文 | Esse益生菌護膚品 | 駿寶燃氣工程 Chun Po Gas | 解夢分析師證書 | 銅鑼灣乾炒牛河 |

142 123456
發新話題

[建議] 王風雷傳

引用:
原帖由 ruger 於 2009-4-30 20:15 發表
2朗神短時間去到33層天,算有d意外,不過都係比邪神打到收皮
邪神應該唔知老天尊已經去到道經境界,打起上黎未必嬴硬
我估聖上送比小虎既應該係九陽霹靂或大陽劍....
今期劇情算係唔錯,不過有一度就一定要鬧一鬧
點 ...
老天尊的道經,如果是有邪神咁厲害,佢兩個仔見過一間威力後,就算口唔講,心都會話:「我老頭子比你厲害或不弱於老頭子!」,現在不但只冇,仲要震過貓王,即是邪神已經在老天尊之上
「無論 Laughing 係生定死,Laughing 都係度,一日警察,一世警察,著得起呢套制服,咁多伙記撐,驚咩呀!記住我個名呀!Laughing Sir 呀!」

引用:
原帖由 亞佳佳 於 2009-5-23 00:16 發表

Accumulator係一種有錢佬先可以練既武功,好多有錢佬練左唔死都一身潺

中文釋音係:我遲些殺你

Accumulator又名『I kill you later』。假設受害人投資$1百萬於一份與HSBC股票掛釣的一年期Accumulator。按月計算,如果HSBC的股價沒有升穿指定的價格call price(假設係$130),受害人可以指定的價格(假設$100)買入HSBC的股份($1百萬除12個月)。 如果升穿指定的價格,發行商會即時贖回Accumulator,受害人無得買平貨。 但如果HSBC的股價下跌至$90或更低,受害人亦要以$100按月買HSBC的股份(即接貴貨)。部份Accumulator有孖展成份,受害人更要接double或triple的貴貨, 賣樓都唔掂。

相關搜索目錄: 投資
本帖最近評分記錄
  • 冰河 體力 +40 熱心幫助其他會員解決問題 2009-5-23 21:05
  • 冰河 威望 +40 熱心幫助其他會員解決問題 2009-5-23 21:05
  • 冰河 金錢 +40 熱心幫助其他會員解決問題 2009-5-23 21:05
  • a1771550 體力 +10 精品文章 2009-5-23 17:37
  • a1771550 威望 +10 精品文章 2009-5-23 17:37
  • a1771550 金錢 +10 精品文章 2009-5-23 17:37
「無論 Laughing 係生定死,Laughing 都係度,一日警察,一世警察,著得起呢套制服,咁多伙記撐,驚咩呀!記住我個名呀!Laughing Sir 呀!」

引用:
原帖由 天下無敵老祖宗 於 2009-5-30 15:06 發表
老祖宗竟然搞到咁狼狽。。。實在令人難以置信。
風水輪流轉,輪到老祖宗比番凶星-折骨

「這似乎亦將我生命推得更快」

風雷如果活在新龍世界,他最多只是第四男主角,永遠活在三皇之下,現在可以做到50幾期第一男角,跟住第二輯,又做多幾十期男角.如果每個人,食幾多,穿幾多整定,風雷是否已透支了他的命運

看了今期了

1) 骨節原來可以就咁嵌回體內
2) 一向睇開分肩爪,是用來攻「肩胛骨」,都係第一次攻正面
3) 連金鍾罩12關也能破,以後仲夠風雷玩嘅

引用:
原帖由 sblade 於 2009-6-17 02:57 發表
套戲係神勇雙響炮
是"智勇三寶"才對,"神勇雙響炮"是冇許冠文份

引用:
原帖由 nicknicky 於 2009-6-19 23:44 發表
已經好耐冇睇這本垃圾,想請問第一輯仲有幾多期先完?
我對本野已經冇興趣,只係想定時定候知道下鬼才興汙辱了幾多龍虎門的角色咎和武功。
風雷傳2,七月推出,咁第一輯,最多2,3期完

車! 完左冇耐,又出2,咁使乜分一同二,簡直多餘

聖上同邪神,久不久就話不放對方在眼內,究竟是誰自視過高,定兩個都係咁自大呢?

1) 金鵬下期有機,在空我協助下,練成陽世十三章
2) 看情況,該如"天眼通"所見,終極戰是風雷VS金鵬

引用:
原帖由 喜歡足球 於 2009-6-26 22:20 發表
1) 金鵬下期有機,在空我協助下,練成陽世十三章
果然是練陽世十三章,有空我之助,金鵬應可練成
空我的一番說話令我有啟悟,我們做人,做事,好多時像金鵬一樣,唔敢面對困難(練十三章的凶險),走去逃避,結果走了冤枉路,浪費了自己時間

1) 睇見王苦海將極度羅剎面具,求其咁放在頭上,食野個衰樣,簡直侮辱極度羅剎,真係想兜巴星佢
2) 鬼唔望麻生下星期就下台,睇下姦興點收科
3) 風雷係咪會出現,在黑龍的登位大典

搞乜,咁多日都冇人討論呢本書?

覺得[準神武天皇],[甲賀真弓],應該是兩個人.

[神武天皇],聽過名咁似黑豹內的暗天皇,明天皇個類.

神武天皇....唔會是火雲邪神啩?

真弓現在只是風雷傳中復活,但佢會唔會過渡到番去新龍,咁就要真弓真正咁在新龍出場才知道了.

真龍唔通根本不是東方家無懼之子,是日本天皇派去白蓮教的卧底?

今期訪問胡編,都算是打破坊間話姦興和他不和的傳聞

真龍真的是0架仔

142 123456
發新話題

重要聲明:本討論區是以即時上載留言的方式運作,本網站對所有留言的真實性、完整性及立場等,不負任何法律責任。而一切留言之言論只代表留言者個人意見,並非本網站之立場,用戶不應信賴內容,並應自行判斷內容之真實性。於有關情形下,用戶應尋求專業意見(如涉及醫療、法律或投資等問題)。由於本討論區受到「即時上載留言」運作方式所規限,故不能完全監察所有留言,若讀者發現有留言出現問題,請聯絡我們。本討論區有權刪除任何留言及拒絕任何人士上載留言,同時亦有不刪除留言的權利。切勿撰寫粗言穢語、誹謗、渲染色情暴力或人身攻擊的言論,敬請自律。本網站保留一切法律權利。