推介:| UGG | baby product | MD skinical | 環保袋訂造 | PROTOP | 鈙利亞阿勒頗手工古皂 | UGG Boots | Sheepskin Boots |

發新話題

[建議] 王風雷傳

引用:
原帖由 sammy20072007 於 2008-10-13 06:05 發表
唔知點解自從火雲邪神傳之後我成日都覺得龍記外傳、前傳某D構圖成日都好有火雲邪神傳嚗v子,好似之前出鶗誑~傳老祖宗御劍飛行首遇王小虎嬼蕨90%似邪神傳老祖宗初遇西城勇鼮鶠A今期風雷傳西城勇奐旦D羅剎面具 ...
冇計,,,只可以講...冇左龍少(佢要專心做神4...)...玉記D畫係差左....
唉...之前我仲對周勝有期望.....點知佢比小龍傳打殘...
我的理想==> /○\ ○
                       /□\/■\
                        ||  ||

引用:
原帖由 tangoho 於 2008-10-25 15:30 發表
isxman.我都係咁上下諗法,同埋其實有二重天個陣已經覺得如果上到三重天.老祖宗已經唔夠打
阿左.我睇到白仇個一野我都嚇一跳.以為邊個出烈陽刀.原來係佢..頂..童子金身都無咁誇啦
同埋我想問你暗示邊個係海 ...
係喎..今期仲講有條友仔佢企o係殺人鯨上面....玩咩><..
點可以就咁控制到條鯨魚呀???
                       /□\/■\
                        ||  ||

引用:
原帖由 sammy20072007 於 2008-10-27 03:33 發表
風雷傳已經由現代技擊武俠漫畫正式昇級成未來超能力科幻漫畫!
我覺得係"未來超能力科幻漫畫"升華到"老翻海洋人物漫畫"
                       /□\/■\
                        ||  ||

引用:
原帖由 亞佳佳 於 2008-10-28 17:36 發表

會唔會遲d有類似華英雄果d人出場?
可能會出鐵縱橫...又可能會出鐵甲萬能俠...橫掂才興佢都出過12期"6合彩暈"....
轉d過黎..等d讀者買下佢舊書睇下劇情.,,,佢又可以清返下d倉底貨...
                       /□\/■\
                        ||  ||

引用:
原帖由 亞佳佳 於 2008-10-29 16:55 發表

係唔係果本講機械人既書?

我係書屋睇過,如果係,睇到想死
就係...
早幾期都出過幾隻中猩猩啦..
出埋機械人有乜出奇???
                       /□\/■\
                        ||  ||

引用:
原帖由 yuyu6 於 2008-11-1 16:37 發表

王苦海 有人話係"王海蛟"
機會唔係話唔大............
如果真係海蛟..我諗我會cut....
                       /□\/■\
                        ||  ||

引用:
原帖由 阿左 於 2008-11-7 09:27 發表
3打3,我都估到係咁打法,同拳皇一樣

咁怒加會係金鵬,劍妖定係老天尊呀...
到時風雷會係矢吹真吾...邪神做京..無敵做八神..
苦海做大蛇.....
                       /□\/■\
                        ||  ||

仲有...之前唔係話隻揪既咩??
點解會變左文硃一個打幾個???
                       /□\/■\
                        ||  ||

引用:
原帖由 亞佳佳 於 2008-11-16 18:14 發表

或者因為不舉而入魔道~
不舉都唔驚....到時佢注入金鐘勁入條jer度......... 一樣可以勁到噹噹聲...
不過短左d
                       /□\/■\
                        ||  ||

引用:
原帖由 sammy20072007 於 2008-11-19 06:15 發表

無得返過龍記架苤A根本完全唔同級數,龍記最經典都只係當日王小龍一掌斷橋,家鴷悀風雷同東方無敵飛得快過戰機,金羅漢企鄏a鐵月台度當架地鐵紙扎咁撞爛晒,文殊鬘b空急停再飛返上直昇機頭,老天尊單手托茯[ ...
我直頭諗...會唔會唔完風雷傳...咁佢地咪唔駛返囉..
                       /□\/■\
                        ||  ||

引用:
原帖由 kakaci 於 2008-11-21 18:13 發表
我由新龍最初睇返到最新??我真係唔係好明黃瘋雷幾時變到速度咁快?!?!?!?以前一路都係話冰火夠硬淨!同金鐘罩差不多咋嘛!?!?!?
仲有,個機甲....螳螂...係咪有型氣勁...又變左海虎,武神??
今期一打10.係幾正既....如果唔計故事....只睇畫面打鬥....同埋加甘小文同後面幾廿個專欄...
呢14蚊都值得一睇既..........
不過..今期竟然出埋個戰神出黎....係咪諗住當年海虎做左經典...e+ 冇才興佢抄抄下.抄哂返黎咁滯...
唔知遲下會唔出埋完全境界...地獄之劍....爆破拳呢??
                       /□\/■\
                        ||  ||

引用:
原帖由 亞佳佳 於 2008-11-28 16:53 發表
今期(26期)31頁

一班"臣子"向聖上跪拜時,獸魔隻手完整無缺......
明明斷左架嘛
呢本漫畫冇"優化"ma..
                       /□\/■\
                        ||  ||

因佢只係問左支人蓼o係邊...而佢冇問仲有冇其他野....so................先只搵到支人蓼..搵唔到個人,,,,
                       /□\/■\
                        ||  ||

今期講d野9唔搭8...........
金鵬佢做乜又有返功力???唔係比人封左咩???
胡琴未死???咁劍妖佢姦o個條屍係邊個???如果真係未死....我一定cut書...
                       /□\/■\
                        ||  ||

引用:
原帖由 龍戈兒 於 2009-1-25 08:34 發表

最慘的是老白拼了命還沒份吃參皇 ...
呢下係真..都算佢慘
                       /□\/■\
                        ||  ||

我都唔明...2個好似差10幾年咁....
不過都試下解:
當海蛟死o個陣風雷23~25歲...
個仔10~11歲
咁o個陣過既時間係咪5年???(依真實時間計)
咁即係話e+風雷28~30.....
而個仔就15~16歲..(可能岩岩17歲生日:p)
因為個仔塊面都見唔到人...你話佢好young都唔出奇...
                       /□\/■\
                        ||  ||

應該話血液係有氧氣.....
唔通佢以為東方無敵佢唔駛抖氣既???
                       /□\/■\
                        ||  ||

唔知金羅漢講o個句"仆 街" 算唔算粗口呢???
不過個人覺得蔡琳講句"冇x用"...個人覺得好似夾硬加落去....

無忌佢o係龍虎門唔係憎無敵憎到入骨咩???點解黎到呢邊就會突然對個細佬咁好???
                       /□\/■\
                        ||  ||

引用:
原帖由 休谷客 於 2009-3-26 03:44 發表

呢段劇情,真係極之無聊!  
如果有睇"非誠忽擾"....可能會覺得好笑....
                       /□\/■\
                        ||  ||

引用:
原帖由 休谷客 於 2009-3-30 03:52 發表

唔知點解, 總係覺得金羅漢係一個硬漢子,
而家為左溝女, 要講爛gag笑話, 同埋唱情歌,
同佢一向既性格有好大改變.....
e+呢個金羅漢已經唔係以前o個個金羅漢.....
你將佢當係另一個人好d...

相關搜索目錄: 笑話
                       /□\/■\
                        ||  ||

其實呢本漫畫如果唔係同龍虎門有關既話...
算係幾高水準(畫而同打鬥方面)...但係唔係呢....都唔知點同龍記接返=.="
                       /□\/■\
                        ||  ||

引用:
原帖由 喜歡足球 於 2009-4-26 12:53 發表
從佢連老天尊點解唔知把震乾坤來歷都兜埋,我就有90%肯定,姦興是睇左我在網上的留言,但仍有兩個疑問
1) 鐵繼祖怕瘀,唔敢講比其他人知,都算講得通,但點解到臨終都不講呢? 唔通佢不想子孫取回祖父(鐵元祖)的遺物?
2) ...
我都有諗過會唔會睇左d forum再兜..不過佢地唔係有幾期存稿...所以.... 不過都好..起碼佢肯兜...
                       /□\/■\
                        ||  ||

引用:
原帖由 阿左 於 2009-5-1 08:24 發表

基本上係接唔到啦,而家係龍記要強制性升部分人既lv,
連二郎神係咁短時間算到33層天,叫垃圾興過龍記都係想搵佢黎收科咋...
我諗緊會唔會強姦興既主意....
想d人升高d ...到時打得激d......講d野又可以再誇張d...
                       /□\/■\
                        ||  ||

引用:
原帖由 天下無敵老祖宗 於 2009-6-2 02:48 發表

老祖宗連戰兩場,兩個對手都係勁人,而凶星就狀態十足,咁打法就算輸都係合乎邏輯。
但係講到凶星竟然有老祖宗最佳狀態下既7成功力...我就諗:凶星有冇咁勁呀????
而且老祖宗同人打完都係趺到得6成姐(書有講...)..咁凶星多一成都可以打到老祖宗成條jer咁.....
老祖宗既天下無敵去左邊?????
本帖最近評分記錄
  • a1771550 體力 +10 我很贊同 2009-6-6 14:16
  • a1771550 威望 +10 我很贊同 2009-6-6 14:16
  • a1771550 金錢 +10 我很贊同 2009-6-6 14:16
                       /□\/■\
                        ||  ||

我記得有套戲...唔記得叫咩名...只記得係吳耀漢...岑健勳...許冠文同張艾嘉主演既.....
有一幕係講要 吳 同 岑 佢地2個整爛一塊太空金屬玻璃...佢地2個唔識...就搵 許 幫手.(電影中許 係一個好勁既人)...許一睇就知o個塊係太空金屬玻璃..仲講左一般係唔會爛...但o係特定音頻下就會碎裂....之後用左2支金屬Y叉互敲................o個幕係玩到岑生係咁玩Y叉...玩到4圍d朱義盛..杯碗爛哂...之後............................

可能姦興睇過呢套戲.....諗到可以咁玩...所以先有段咁既野.............................不過,...特高音頻咁破金鐘罩我覺得有問題..人係聽唔到呢d音頻既.....而如果呢d音頻可以攪掂 一個識金鐘罩既人..咪即係咩人都攪得掂???仲有..e d音頻都破唔到金鐘罩...只係將聲音擴大....都唔會另個罩裂.........算咩破左呢個武功???
                       /□\/■\
                        ||  ||

發新話題

重要聲明:本討論區是以即時上載留言的方式運作,本網站對所有留言的真實性、完整性及立場等,不負任何法律責任。而一切留言之言論只代表留言者個人意見,並非本網站之立場,用戶不應信賴內容,並應自行判斷內容之真實性。於有關情形下,用戶應尋求專業意見(如涉及醫療、法律或投資等問題)。由於本討論區受到「即時上載留言」運作方式所規限,故不能完全監察所有留言,若讀者發現有留言出現問題,請聯絡我們。本討論區有權刪除任何留言及拒絕任何人士上載留言,同時亦有不刪除留言的權利。切勿撰寫粗言穢語、誹謗、渲染色情暴力或人身攻擊的言論,敬請自律。本網站保留一切法律權利。