推介:| 懷孕輻射 | 頭暈輻射 | 失眠輻射 | 頭疼輻射 | 腦腫瘤輻射 | 記憶障礙輻射 | 耳損傷輻射 | 抑鬱輻射 | Celine Bags | 嬰兒用品 | Loewe Bag |

發新話題

[建議] 王風雷傳

其實無雙醒覺破既係霹靂狂龍,並唔係九陽神功,唔知可鬼才興知唔知道呢

引用:
原帖由 天下無敵老祖宗 於 2009-3-22 13:44 發表
Anyway,暗黑冰火係一種要先經歷死亡邊緣先可以提升到o既武功,今次王苦海用九死邪功只會間接幫助到風雷提升到 4 重天吧 (純粹估計) !  
應該唔會升住,因為有4-7天口訣,仲係達摩遺址,如果就咁升LEVEL,前人留D秘笈做乜.
「無論 Laughing 係生定死,Laughing 都係度,一日警察,一世警察,著得起呢套制服,咁多伙記撐,驚咩呀!記住我個名呀!Laughing Sir 呀!」

依稀記得舊著凶星係滿清武官﹐如今個背景設定唔知有冇變咧?家陣起個名叫麼傲卓夫﹐聽落好似係俄國人o既名。如果叫卓一夫就好喇﹐同無敵自我介紹時仲可以話自己就係當年叱吒上海o既北千王﹐有個千王名銜﹐出黎搵人合謀掠水都有吸引力D啦。
今期對白真係頂癮﹐風雷今時今日居然已經升班作左阿公添﹐可惜蔡小姐太婦人之仁﹐反正個劍妖先o岩o岩打死個警察﹐俾佢食篤屎又點話遮﹐一條人命o窩,大子!

堂堂金羅漢竟然搞到要唱愛你一萬年溝女................

凶星喺舊著都係叫傲卓夫

引用:
原帖由 阿左 於 2009-3-22 15:21 發表
其實無雙醒覺破既係霹靂狂龍,並唔係九陽神功,唔知可鬼才興知唔知道呢
鬼才興真係識得編劇的話,就唔使編親本本書都衰收尾亂狗咁完左佢算啦!
佢自己寫專欄都有講,當日毒瘤同佢開會,話創作一個故事要先起大綱,條友竟然問毒瘤起大綱有乜用?即場俾毒瘤起腳伸佢春袋!唔好話創作一個長篇故事,就算小學生作文都要諗定成個故仔係點啦!鬼才興編劇時根本就冇諗點收尾、點去起承轉合,只係一味爆、誇、亂,野野都打到爆炸,個個都識飛,一跳就跳上太空,所以家陣有乜書只要掛左佢大爺個名,我一定唔會幫襯!
逍遙西無限分身又再重現江湖,仲帶埋佢娘親出o黎免費任插,你o地仲唔去排隊?

點解凶星唔識「剪刀,石頭,布」,但偏偏識「彈弓手」呢個名詞??
「無論 Laughing 係生定死,Laughing 都係度,一日警察,一世警察,著得起呢套制服,咁多伙記撐,驚咩呀!記住我個名呀!Laughing Sir 呀!」

引用:
原帖由 喜歡足球 於 2009-3-25 16:10 發表
點解凶星唔識「剪刀,石頭,布」,但偏偏識「彈弓手」呢個名詞??
呢段劇情,真係極之無聊!  

引用:
原帖由 休谷客 於 2009-3-26 03:44 發表

呢段劇情,真係極之無聊!  
如果有睇"非誠忽擾"....可能會覺得好笑....
我的理想==> /○\ ○
                       /□\/■\
                        ||  ||

天下無敵:九死邪功,穹蒼寶鑑,萬毒心經,御劍飛行,都打你不贏.還要敗在你最弱的童子功之下,究竟你是誰 ?

王苦海好有機會,係對王海蛟同風雷之間恩怨,一D都唔知,佢剩係見到風雷「弒父」!

引用:
原帖由 魯魯修 於 2009-3-23 01:17 發表
堂堂金羅漢竟然搞到要唱愛你一萬年溝女................
唔知點解, 總係覺得金羅漢係一個硬漢子,
而家為左溝女, 要講爛gag笑話, 同埋唱情歌,
同佢一向既性格有好大改變.....

相關搜索目錄: 笑話

引用:
原帖由 休谷客 於 2009-3-30 03:52 發表

唔知點解, 總係覺得金羅漢係一個硬漢子,
而家為左溝女, 要講爛gag笑話, 同埋唱情歌,
同佢一向既性格有好大改變.....
e+呢個金羅漢已經唔係以前o個個金羅漢.....
你將佢當係另一個人好d...

相關搜索目錄: 笑話
我的理想==> /○\ ○
                       /□\/■\
                        ||  ||

引用:
原帖由 不平凡人 於 2009-3-30 08:37 發表

成日諗住結婚生仔,又唔諗下自己幾多仇家

相關搜索目錄: 結婚

引用:

引用:

引用:
原帖由 不平凡人 於 2009-3-30 16:37 發表
可能老黃先前將金羅漢既梟雄性格描繪得太深入,
而家真係好難接受佢有咁大改變!   

突然諗起金羅漢拍會金槍不倒個廣告會係點...再諗埋徐錦江

相關搜索目錄: 廣告

今期既主角原來係風雷果幾個手下..............講半期

空我果然利害,集四大少林神功於一身,
但何解勝利卻犧牲了性命呢??  

引用:
原帖由 亞佳佳 於 2009-4-4 02:21 發表
今期既主角原來係風雷果幾個手下..............講半期
一早講左係長篇漫畫麻....

看完今期 王風雷 "敗天下無敵"後,空我的身份有點明確了.
空我是達摩的完神或原虛之類,佢留存一個實體型態目的係要消威佢的邪惡分身一手所創的暗黑冰火,
但完神也有力耗的時間,他與天下無敵一戰,贏了,但將會失去可以存在世上的實體,所以就係
"勝利者犠牲了性命,失敗者卻諷刺的仍然生存".

引用:
原帖由 亞佳佳 於 2009-4-4 02:21 發表
開頭見到個紋身佬咁型,我仲以係古堂.....點知係四個連四重天都冇既2打6,
好老實講,你要描寫小角色唔係問題,但都唔使差唔多每個寫兩頁講佢地點收CALL卦,你估XX戰隊出動咩?想呃$都唔使咁?
我驚下期佢會講楊忠點解會去紋身(唔通同戰紋有關 ),或者再用半期講另一條友點練四重天......

我開始有d擔心,姦興會否忘記(唔知),震乾坤是老邪贈送給老天尊
舊著,震乾坤本是凶星擁有,同鐵元祖打成平手,凶星把震乾坤押在通天教,毫言到將來打敗鐵元祖時,先取回

回復 774# 的帖子

當講到凶星有假死狀態時,達摩又點會冇呢?

發新話題

重要聲明:本討論區是以即時上載留言的方式運作,本網站對所有留言的真實性、完整性及立場等,不負任何法律責任。而一切留言之言論只代表留言者個人意見,並非本網站之立場,用戶不應信賴內容,並應自行判斷內容之真實性。於有關情形下,用戶應尋求專業意見(如涉及醫療、法律或投資等問題)。由於本討論區受到「即時上載留言」運作方式所規限,故不能完全監察所有留言,若讀者發現有留言出現問題,請聯絡我們。本討論區有權刪除任何留言及拒絕任何人士上載留言,同時亦有不刪除留言的權利。切勿撰寫粗言穢語、誹謗、渲染色情暴力或人身攻擊的言論,敬請自律。本網站保留一切法律權利。