推介:| 懷孕輻射 | 頭暈輻射 | 失眠輻射 | 頭疼輻射 | 腦腫瘤輻射 | 記憶障礙輻射 | 耳損傷輻射 | 抑鬱輻射 | Celine Bags | 嬰兒用品 | Loewe Bag |

發新話題

[建議] 王風雷傳

引用:
原帖由 ckk. 於 2009-4-4 11:21 發表
看完今期 王風雷 "敗天下無敵"後,空我的身份有點明確了.
空我是達摩的完神或原虛之類,佢留存一個實體型態目的係要消威佢的邪惡分身一手所創的暗黑冰火,
但完神也有力耗的時間,他與天下無敵一戰,贏了,但將會失去可以 ...
是你推想出來的嗎?
「無論 Laughing 係生定死,Laughing 都係度,一日警察,一世警察,著得起呢套制服,咁多伙記撐,驚咩呀!記住我個名呀!Laughing Sir 呀!」

今期係得2大神人交手值得一看...其餘文戲......
王風雷有條靚叫何勇...何勇唔係東星既咩?
名都懶得諗
今期個小流民又係笑爆咀,特別係卜精個段,乜乜『伏羲問米錄』.....『盤古打尿震』

引用:
原帖由 ruger 於 2009-4-5 18:40 發表
王風雷有係靚叫何勇...何勇唔係東星既咩?
可能係至尊拳王~

引用:
原帖由 ruger 於 2009-4-5 18:40 發表
王風雷有條靚叫何勇...何勇唔係東星既咩?
係咪跟烏鴉0個個啊?
「無論 Laughing 係生定死,Laughing 都係度,一日警察,一世警察,著得起呢套制服,咁多伙記撐,驚咩呀!記住我個名呀!Laughing Sir 呀!」

引用:
原帖由 喜歡足球 於 2009-4-6 14:30 發表

係咪跟烏鴉0個個啊?
係跟司徒浩南o個個~

漫畫就跟烏鴉
電影版就跟司徙浩南

引用:
原帖由 喜歡足球 於 2009-4-4 18:12 發表
我開始有d擔心,姦興會否忘記(唔知),震乾坤是老邪贈送給老天尊
舊著,震乾坤本是凶星擁有,同鐵元祖打成平手,凶星把震乾坤押在通天教,毫言到將來打敗鐵元祖時,先取回
興哥,你有沒睇呢個討論區0架?我提埋水,你都照抄舊著,仲要抄足個隻
震乾坤是老邪贈送給老天尊,你冇野呀,你冇睇過新著0架!

下期封面黑龍等人正好代表少林四大神功 ...

[localimg=207,300]6[/localimg]今期前半完全照抄舊著凶星個段往事
最xx既係連構圖,對白同旁述都幾乎一樣
咁樣呃人十幾頁都得
不如叫玉郎搵返萬友,李高同黑鬼得返黎照畫就得啦
一係你同讀者講,欲知凶星往事,請參照舊著等xxx期
唔好再抄舊料呃人錢
[localimg=207,300]1[/localimg]
附件: 您所在的用戶組無法下載或查看附件, 請嘗試多貼文章獲取積分,積分超過 120 或特定用戶組方可查看.
本帖最近評分記錄
  • 休谷客 體力 +40 我很贊同 2009-4-13 12:28
  • 休谷客 威望 +40 我很贊同 2009-4-13 12:28
  • 休谷客 金錢 +40 我很贊同 2009-4-13 12:28
  • 冰河 體力 +40 精品文章 2009-4-12 03:05
  • 冰河 威望 +40 精品文章 2009-4-12 03:05
  • 冰河 金錢 +40 精品文章 2009-4-12 03:05

以前有舊角色登場,佢地d往事雖然係同舊著差唔多,不過點都會加d新野或者新角色調劑下
今期完全搬字過紙一樣
附件: 您所在的用戶組無法下載或查看附件, 請嘗試多貼文章獲取積分,積分超過 120 或特定用戶組方可查看.
本帖最近評分記錄
  • SIG 體力 +80 我很贊同!!! 2009-4-12 09:43
  • SIG 威望 +80 我很贊同!!! 2009-4-12 09:43
  • SIG 金錢 +80 我很贊同!!! 2009-4-12 09:43

引用:
原帖由 ruger 於 2009-4-11 23:58 發表
以前有舊角色登場,佢地d往事雖然係同舊著差唔多,不過點都會加d新野或者新角色調劑下
今期完全搬字過紙一樣
你知唔知我,慶到爆粗,佢究竟識唔識,什麼叫尊重別人創作.

引用:
原帖由 喜歡足球 於 2009-4-4 18:12 發表
我開始有d擔心,姦興會否忘記(唔知),震乾坤是老邪贈送給老天尊
舊著,震乾坤本是凶星擁有,同鐵元祖打成平手,凶星把震乾坤押在通天教,毫言到將來打敗鐵元祖時,先取回
係囉
搞到好亂...
唔知會唔會係羅剎教之後唔知點樣攞到震乾坤
到老邪神果代既時候, 佢又送俾老天尊

引用:
原帖由 喜歡足球 於 2009-4-12 11:12 發表

小弟冇睇舊著
估唔到佢咁搵笨
我成日以為新著d野係會改左好多

Poor guy "middle Hing", copy & paste only. Payback my $$$!!!

引用:
原帖由 stanley099 於 2009-4-12 16:31 發表

係囉
搞到好亂...
咁是非常牽強,因為當日,老邪都係諗住送野,比老天尊,先至會尋覓到震乾坤,而且最重要是,老天尊是同把劍初相識,嘩,連阿爺傳落的「家傅之寶」,都未聽過,未見過,仲要是競爭對手,幫你搵番,祖先的面子仲有既

鬼才興隨左識抄人,佢仲識d乜咋

引用:
原帖由 stanley099 於 2009-4-12 16:31 發表

係囉
搞到好亂...
佢哋會話係喺日本大泰國時從通天教將把劍搶返去日本,輾轉間落入老邪手中。
老邪為了同通天結交就將把劍“物歸原主”!
過去的心火般灼熱,今天已變了冰凍。。。。。。。

引用:
原帖由 喜歡足球 於 2009-4-11 21:04 發表
興哥,你有沒睇呢個討論區0架?我提埋水,你都照抄舊著,仲要抄足個隻
興哥真係好有問題!  

引用:
原帖由 ruger 於 2009-4-11 23:51 發表
今期前半完全照抄舊著凶星個段往事
最xx既係連構圖,對白同旁述都幾乎一樣
咁樣呃人十幾頁都得
不如叫玉郎搵返萬友,李高同黑鬼得返黎照畫就得啦
一係你同讀者 ...
懶成咁,一啲創意都無,真係呃錢呃到出面!   

引用:
原帖由 喜歡足球 於 2009-4-12 11:12 發表
完全照抄過黎,真係有無芥蘭菜呀!  

引用:
原帖由 喜歡足球 於 2009-4-11 13:04 發表

睇佢遲 D 點兜......

引用:
原帖由 周五一次郎 於 2009-4-13 11:41 發表

佢哋會話係喺日本大泰國時從通天教將把劍搶返去日本,輾轉間落入老邪手中。
老邪為了同通天結交就將把劍“物歸原主”!
在183期《他來自通天教》和184期《震乾坤.風雲變》,火雲邪神和老天尊,也是第一次「認識」震乾坤,假如呢把絕世寶劍一早在羅剎教,老邪神冇理由,未比個仔鑑賞下,所以明顯是近期才找到的.祖父跟凶星決戰和押震乾坤在通天教的往事,老天尊無理由未聽過吧?而老天尊的表情,一點也不像找到失落的「家傳之寶」.

我記得個劇情   不過估唔到抄到一模一樣.....

引用:
原帖由 prince 於 2009-4-13 13:14 發表

睇佢遲 D 點兜......
佢多數都會話呢個情節太經典喇,所以係王風雷傳再重現一次

日本在二次大戰,基本上無打過泰國,係泰國主動向日本稱臣結盟,後來幸好盟軍,沒把它列作戰敗國。

發新話題

重要聲明:本討論區是以即時上載留言的方式運作,本網站對所有留言的真實性、完整性及立場等,不負任何法律責任。而一切留言之言論只代表留言者個人意見,並非本網站之立場,用戶不應信賴內容,並應自行判斷內容之真實性。於有關情形下,用戶應尋求專業意見(如涉及醫療、法律或投資等問題)。由於本討論區受到「即時上載留言」運作方式所規限,故不能完全監察所有留言,若讀者發現有留言出現問題,請聯絡我們。本討論區有權刪除任何留言及拒絕任何人士上載留言,同時亦有不刪除留言的權利。切勿撰寫粗言穢語、誹謗、渲染色情暴力或人身攻擊的言論,敬請自律。本網站保留一切法律權利。