推介:| 英語課程 | Causeway Bay order food | 職業英語 | 化妝課程 | Wedding Photography | 天窗卷布更換維修 |

發新話題

[建議] 王風雷傳

連個老人家人體自燃、兇星俾人劈頭、同埋D對白都一模一樣,終於明白咩叫COPY BOOK
睇第二張圖,原來有好幾幅構圖都被循環再用
下次用影印機咪得囉,使咩要畫多次咁辛苦???

係啦, 幾時會完呢, 因為我都想知, 起碼, 我想停買

引用:
原帖由 heloveboy 於 2009-4-17 18:49 發表
係啦, 幾時會完呢, 因為我都想知, 起碼, 我想停買
一早講咗第一輯53期完啦,冇聽書!
不過今期又話加多五期,58期完!

引用:
原帖由 冰河 於 2009-4-17 19:23 發表

《王風雷傳》我一早cut 咗 lu ,唔駛驚 lu
我依家的方向係逢係強姦興有份參與編劇的書我一律 cut Q 哂距
音樂無界限

引用:
原帖由 金屬狂人-Ⅱ 於 2009-4-17 21:45 發表

我依家的方向係逢係強姦興有份參與編劇的書我一律 cut Q 哂距
咁你預備cut埋新龍吧!!!
「無論 Laughing 係生定死,Laughing 都係度,一日警察,一世警察,著得起呢套制服,咁多伙記撐,驚咩呀!記住我個名呀!Laughing Sir 呀!」

引用:
原帖由 喜歡足球 於 2009-4-17 22:08 發表

強姦興編劇的話一定會
音樂無界限

引用:
原帖由 金屬狂人-Ⅱ 於 2009-4-17 21:45 發表

me too
逍遙西無限分身又再重現江湖,仲帶埋佢娘親出o黎免費任插,你o地仲唔去排隊?

引用:
原帖由 冰河 於 2009-4-17 19:23 發表

第一輯58期,咁即係仲有第二輯,甚至第三輯? 

王風雷傳變左長線漫畫??  

引用:

老早就已經戒買唔戒睇啦! 

引用:
原帖由 喜歡足球 於 2009-4-17 22:08 發表
已經Cut左啦! 

下期中興諗住兜番,話震乾坤是老邪父親西城野,使詐從老天尊父親鐵繼祖得來的.

但看過新著184期《震乾坤.風雲變》都見到,老邪神送"厚禮"比老天尊,不是"物歸原主",老天尊的反應,根本完全看不出,震乾坤本是通天教之物,佢話「從未感受過如此強烈的劍氣,它是?」,「真的是震乾坤,我老天尊終於找上你了!」,老天尊擺明是未見過震乾坤,又唔知佢被羅剎教呃走,如果是家傳之物,點會唔知0架? 如果編劇要話,老天尊乜都唔知,不知震乾坤本是通天教之物,不知西城野使詐從自己父親鐵繼祖得來的,咁我無言了
「無論 Laughing 係生定死,Laughing 都係度,一日警察,一世警察,著得起呢套制服,咁多伙記撐,驚咩呀!記住我個名呀!Laughing Sir 呀!」

回復 813# 的帖子

家傳之物都唔一定會見過既
可能佢會話老天尊未出世果陣就已經比人地昆走左掛

引用:
原帖由 王風雷 於 2009-4-19 13:22 發表
家傳之物都唔一定會見過既
可能佢會話老天尊未出世果陣就已經比人地昆走左掛
就算未見過,都聽過教中的歷史啩?而且只是父親,唔係隔左好耐喎,通天教咁大個組織,實有人記載關於震乾坤的歷史.
而睇圖晝少年老邪都好像係度,咁老天尊跟他年紀差不多,冇理由乜都唔知啩,家傅之物被人"昆"左都唔知,仲比人當人情送番比自己,咁搞野,如果是這樣,老天尊真的懵到上心口.

本帖最近評分記錄

引用:
原帖由 阿左 於 2009-4-13 17:50 發表 佢多數都會話呢個情節太經典喇,所以係王風雷傳再重現一次
今期又係照抄.........

引用:
原帖由 休谷客 於 2009-4-18 09:35 發表

老早就已經戒買唔戒睇啦! 
我戒埋睇添...費事睇到眼冤
音樂無界限

"王風雷傳2"暑假推出,好耶 ...

引用:
原帖由 喜歡足球 於 2009-4-19 13:41 發表

就算未見過,都聽過教中的歷史啩?而且只是父親,唔係隔左好耐喎,通天教咁大個組織,實有人記載關於震乾坤的歷史.
而睇圖晝少年老邪都好像係度,咁老天尊跟他年紀差不多,冇理由乜都唔知啩,家傅之物被人"昆"左都唔知,仲比人當人情送番比自己,咁搞野,如果是這樣,老天尊真的懵到上心口.
老天尊真係懵到上心口!!!

其實呢本漫畫如果唔係同龍虎門有關既話...
算係幾高水準(畫而同打鬥方面)...但係唔係呢....都唔知點同龍記接返=.="
我的理想==> /○\ ○
                       /□\/■\
                        ||  ||

引用:
原帖由 金屬狂人-Ⅱ 於 2009-4-19 19:15 發表

我戒埋睇添...費事睇到眼冤
咁又唔得,唔睇邊有得吹呀!  

引用:
原帖由 prince 於 2009-4-19 17:50 發表
今期又係照抄.........
舊龍我無乜記憶,如果又係照抄,就真係......

從佢連老天尊點解唔知把震乾坤來歷都兜埋,我就有90%肯定,姦興是睇左我在網上的留言,但仍有兩個疑問
1) 鐵繼祖怕瘀,唔敢講比其他人知,都算講得通,但點解到臨終都不講呢? 唔通佢不想子孫取回祖父(鐵元祖)的遺物?
2) 點解邪神又未見過震乾坤呢? 震乾坤在羅剎教這麼久,老邪無理由未給邪神鑑賞下呢把好野,想不到有什麼原因要瞞住邪神

引用:
原帖由 喜歡足球 於 2009-4-26 12:53 發表
從佢連老天尊點解唔知把震乾坤來歷都兜埋,我就有90%肯定,姦興是睇左我在網上的留言,但仍有兩個疑問
1) 鐵繼祖怕瘀,唔敢講比其他人知,都算講得通,但點解到臨終都不講呢? 唔通佢不想子孫取回祖父(鐵元祖)的遺物?
2) ...
我都有諗過會唔會睇左d forum再兜..不過佢地唔係有幾期存稿...所以.... 不過都好..起碼佢肯兜...
我的理想==> /○\ ○
                       /□\/■\
                        ||  ||

引用:
原帖由 不平凡人 於 2009-4-26 15:19 發表

我都有諗過會唔會睇左d forum再兜..不過佢地唔係有幾期存稿...所以.... 不過都好..起碼佢肯兜...
算啦,佢d咁既編劇,夾硬兜到算係咁ga啦,起碼都叫做有睇讀者意見呀
存稿就一定有,不過要加幾頁上去都唔係咁難,而且d公仔畫到咁大
隻,都唔使用太多時間啦

發新話題

重要聲明:本討論區是以即時上載留言的方式運作,本網站對所有留言的真實性、完整性及立場等,不負任何法律責任。而一切留言之言論只代表留言者個人意見,並非本網站之立場,用戶不應信賴內容,並應自行判斷內容之真實性。於有關情形下,用戶應尋求專業意見(如涉及醫療、法律或投資等問題)。由於本討論區受到「即時上載留言」運作方式所規限,故不能完全監察所有留言,若讀者發現有留言出現問題,請聯絡我們。本討論區有權刪除任何留言及拒絕任何人士上載留言,同時亦有不刪除留言的權利。切勿撰寫粗言穢語、誹謗、渲染色情暴力或人身攻擊的言論,敬請自律。本網站保留一切法律權利。