推介:| 網頁寄存 | 網頁設計 | 開網店 | 電郵申請 | Wordpress Hosting | 外賣平台 | 英語課程推薦 | 風水屋 | 房間風水懷孕 | Timway Testimonial | Wedding Planner | Wedding MC |

發新話題

[建議] 王風雷傳

2朗神短時間去到33層天,算有d意外,不過都係比邪神打到收皮
邪神應該唔知老天尊已經去到道經境界,打起上黎未必嬴硬
我估聖上送比小虎既應該係九陽霹靂或大陽劍....
今期劇情算係唔錯,不過有一度就一定要鬧一鬧
點解5粒石可以用一版位咁多呢?d格已經夠大ga啦
仲要呃多頁..........

引用:
原帖由 不平凡人 於 2009-4-25 23:14 發表
其實呢本漫畫如果唔係同龍虎門有關既話...
算係幾高水準(畫而同打鬥方面)...但係唔係呢....都唔知點同龍記接返=.="
基本上係接唔到啦,而家係龍記要強制性升部分人既lv,
連二郎神係咁短時間算到33層天,叫垃圾興過龍記都係想搵佢黎收科咋...

引用:
原帖由 阿左 於 2009-5-1 08:24 發表

基本上係接唔到啦,而家係龍記要強制性升部分人既lv,
連二郎神係咁短時間算到33層天,叫垃圾興過龍記都係想搵佢黎收科咋...
我諗緊會唔會強姦興既主意....
想d人升高d ...到時打得激d......講d野又可以再誇張d...
我的理想==> /○\ ○
                       /□\/■\
                        ||  ||

期待本週的金羅漢會『達摩』 ...

引用:
原帖由 休谷客 於 2008-5-7 17:29 發表

坦白講,王小龍傳真係畫得好差.... 
我都同意

引用:
原帖由 休谷客 於 2009-4-18 09:35 發表

老早就已經戒買唔戒睇啦! 
但我覺得風雷傳都ok, 我仍然都有買嚟睇.

引用:
原帖由 ruger 於 2009-4-30 20:15 發表
2朗神短時間去到33層天,算有d意外,不過都係比邪神打到收皮
邪神應該唔知老天尊已經去到道經境界,打起上黎未必嬴硬
我估聖上送比小虎既應該係九陽霹靂或大陽劍....
今期劇情算係唔錯,不過有一度就一定要鬧一鬧
點 ...
老天尊的道經,如果是有邪神咁厲害,佢兩個仔見過一間威力後,就算口唔講,心都會話:「我老頭子比你厲害或不弱於老頭子!」,現在不但只冇,仲要震過貓王,即是邪神已經在老天尊之上
「無論 Laughing 係生定死,Laughing 都係度,一日警察,一世警察,著得起呢套制服,咁多伙記撐,驚咩呀!記住我個名呀!Laughing Sir 呀!」

引用:
原帖由 amen1225 於 2009-5-8 11:25 發表

但我覺得風雷傳都ok, 我仍然都有買嚟睇.
風雷傳確實好看,本週金羅漢看到的原來是暗黑達摩,這麼看來空我就是 ...

老早就已經戒買唔戒睇!強姦興
The Flying Finn

今期玩棍妖,下期又玩元老王、藍浪、毒將軍、烈火祖師 、白骨丞相等 ...

引用:
原帖由 劍守 於 2008-10-22 16:17 發表
因為果個編劇係完全唔識普通話,佢個專欄已經講左佢唔知道西門吹雪點解叫西門吹雪!!!
守兄, 我係香港人, 但係台灣住左10幾年, 國語都算唔差(識埋少少台語), 但唸左成晚都唔明西門吹雪有咩特別含意, 可否賜教一下呢?

相關搜索目錄: 普通話

引用:
原帖由 喜歡足球 於 2008-11-3 02:28 發表

Accumulator仲得人驚!
小弟係抱著唔識就要問既態度, 請問球兄 Accumulator 係咩武功???

引用:
原帖由 ruger 於 2009-3-4 21:22 發表
其實而家風雷傳已經好牽強...快快完好啦
反而令小弟最期待係小文老師個2版
特別係今期小文版暗黑冰火.....
金羅漢係尿兜all屎
Ruger兄大大, 小弟十分buy甘小文大師既作品, 你地係度不停咁讚佢係風雷傳既作品咁好笑, 真係令我留哂口水, 但網上既風雷傳無得睇小文大師既作品, 我又住得遠, 極唔方便去旺角書屋租番黎睇, 可否當做吓好事, 多D post 小甘D作品上黎呢??? 唔該哂!!!

引用:
原帖由 a1771550 於 2009-5-22 09:34 發表

Ruger兄大大, 小弟十分buy甘小文大師既作品, 你地係度不停咁讚佢係風雷傳既作品咁好笑, 真係令我留哂口水, 但網上既風雷傳無得睇小文大師既作品, 我又住得遠, 極唔方便去旺角書屋租番黎睇, 可否當做吓好事 ...
Sorry !!! a1771550兄 ,here 嚴禁發放或連結有版權的書本 !
However you can 要求 other 會員 pm to you or post into 動畫漫畫資源分享版 ! thanks !!!

引用:
原帖由 冰河 於 2009-5-22 14:37 發表

Sorry !!! a1771550兄 ,here 嚴禁發放或連結有版權的書本 !
However you can 要求 other 會員 pm to you or post into 動畫漫畫資源分享版 ! thanks !!!
oh...sorry!!

暗黑第四、五、六重天破的分別是金鐘罩、易筋經、洗髓經,如此看來第七重天破的應該是 ...

引用:
原帖由 a1771550 於 2009-5-22 00:18 發表

小弟係抱著唔識就要問既態度, 請問球兄 Accumulator 係咩武功???
Accumulator係一種有錢佬先可以練既武功,好多有錢佬練左唔死都一身潺

中文釋音係:我遲些殺你
本帖最近評分記錄
  • 冰河 體力 +20 熱心幫助其他會員解決問題 2009-5-23 21:05
  • 冰河 威望 +20 熱心幫助其他會員解決問題 2009-5-23 21:05
  • 冰河 金錢 +20 熱心幫助其他會員解決問題 2009-5-23 21:05
  • a1771550 金錢 +10 原創內容 2009-5-23 17:37

引用:
原帖由 亞佳佳 於 2009-5-23 00:16 發表

Accumulator係一種有錢佬先可以練既武功,好多有錢佬練左唔死都一身潺

中文釋音係:我遲些殺你

Accumulator又名『I kill you later』。假設受害人投資$1百萬於一份與HSBC股票掛釣的一年期Accumulator。按月計算,如果HSBC的股價沒有升穿指定的價格call price(假設係$130),受害人可以指定的價格(假設$100)買入HSBC的股份($1百萬除12個月)。 如果升穿指定的價格,發行商會即時贖回Accumulator,受害人無得買平貨。 但如果HSBC的股價下跌至$90或更低,受害人亦要以$100按月買HSBC的股份(即接貴貨)。部份Accumulator有孖展成份,受害人更要接double或triple的貴貨, 賣樓都唔掂。

相關搜索目錄: 投資
本帖最近評分記錄
  • 冰河 金錢 +40 熱心幫助其他會員解決問題 2009-5-23 21:05
  • 冰河 體力 +40 熱心幫助其他會員解決問題 2009-5-23 21:05
  • 冰河 威望 +40 熱心幫助其他會員解決問題 2009-5-23 21:05
  • a1771550 威望 +10 精品文章 2009-5-23 17:37
  • a1771550 體力 +10 精品文章 2009-5-23 17:37
  • a1771550 金錢 +10 精品文章 2009-5-23 17:37
「無論 Laughing 係生定死,Laughing 都係度,一日警察,一世警察,著得起呢套制服,咁多伙記撐,驚咩呀!記住我個名呀!Laughing Sir 呀!」

我覺得王風雷傳開始神化好似王風雷無敵咁

寫到老天尊好似D下三流教派掌門咁,又唔顯得王風雷同蚩尤有一代宗師既風範...

我都好期待呀        
本帖最近評分記錄
  • 冰河 金錢 -20 文不對題 2009-5-29 19:29
  • 冰河 威望 -20 文不對題 2009-5-29 19:29
  • 冰河 體力 -20 文不對題 2009-5-29 19:29

老祖宗竟然搞到咁狼狽。。。實在令人難以置信。
★ 九死邪功 + 穹蒼寶鑑 + 萬毒心經 + 御劍飛行 + 武當聖極輪 + 誅神一式 - 折骨破 ★

殺性回歸,逆天唯我!我就是小劍仙!

引用:
原帖由 天下無敵老祖宗 於 2009-5-30 15:06 發表
老祖宗竟然搞到咁狼狽。。。實在令人難以置信。
風水輪流轉,輪到老祖宗比番凶星-折骨

其實王風雷可以同戰機同速度,佢已經係最多打啦,仲有邊個快得過戰機呀

兇星今期真係一吐舊著既烏氣,咁先似返個超級高手嘛
文殊真係越黎越冇用,當當一教之主同d2打6冇咩分別咁,由出場到而家都未做過一場好戲比人睇

發新話題

重要聲明:本討論區是以即時上載留言的方式運作,本網站對所有留言的真實性、完整性及立場等,不負任何法律責任。而一切留言之言論只代表留言者個人意見,並非本網站之立場,用戶不應信賴內容,並應自行判斷內容之真實性。於有關情形下,用戶應尋求專業意見(如涉及醫療、法律或投資等問題)。由於本討論區受到「即時上載留言」運作方式所規限,故不能完全監察所有留言,若讀者發現有留言出現問題,請聯絡我們。本討論區有權刪除任何留言及拒絕任何人士上載留言,同時亦有不刪除留言的權利。切勿撰寫粗言穢語、誹謗、渲染色情暴力或人身攻擊的言論,敬請自律。本網站保留一切法律權利。