推介:| 懷孕輻射 | 頭暈輻射 | 失眠輻射 | 頭疼輻射 | 腦腫瘤輻射 | 記憶障礙輻射 | 耳損傷輻射 | 抑鬱輻射 | Celine Bags | 嬰兒用品 | Loewe Bag |

發新話題

[建議] 王風雷傳

金羅抽改邪歸正既話...唔知仲有冇x2功效呢.....

仲有之前話冰火七重又關咩心臟事,依家又冇左件事.....
等陣又唔知點前言不對後語喇....

p.s. 破盡天下武功?唔知御劍飛行點破呢
女人︰
如此可愛、如此誘人、如此美麗;
如此麻煩、如此善變、如此多疑。
男人︰
如此認真、如此威猛、如此俊朗;
如此自私、如此固執、如此好色。

乜達摩年代已經有9陽同9陰??????

http://zh.wikipedia.org/wiki/%E7%8E%8B%E9%87%8D%E9%99%BD

王重陽係北宋時代人仕,達摩係南北朝人仕,差幾百年姐....
無乜0既!!!肉王朝質素咁高0既人材係咁架啦..........................
本帖最近評分記錄
  • 冰河 體力 +8 精品文章 2008-7-19 00:15
  • 冰河 威望 +8 精品文章 2008-7-19 00:15

引用:
原帖由 Colortiger 於 2008-7-18 23:48 發表
乜達摩年代已經有9陽同9陰??????
編劇係李中興,有乜係冇可能?佢編故仔根本就唔會理前文後理,總之就一味誇一味嚇鬼。不過,對一個唔識字o既編劇,我地仲可以有乜要求?
今期講到暗黑冰火連易筋經一間都唔驚,甚至勁過洗髓經,但又話只得三重流傳後世,正式又痕又怕痛,我決定cut書,戒買唔戒睇,吹咩?
逍遙西無限分身又再重現江湖,仲帶埋佢娘親出o黎免費任插,你o地仲唔去排隊?

今期送飛妖同刀痴既公仔,如果唔係送刀痴公仔,已經唔記得左佢.......

引用:
原帖由 sammy20072007 於 2008-7-14 13:38 發表
仲有一樣,睇金羅漢今期嘅表現好似有D大徹大悟咁款,仲要以德報怨咁多謝聖上,又話自己一生從未做過半件好事,好似想改邪歸正咁款渦,唔通又想加入龍虎門
會唔會類似棍妖咁?
「無論 Laughing 係生定死,Laughing 都係度,一日警察,一世警察,著得起呢套制服,咁多伙記撐,驚咩呀!記住我個名呀!Laughing Sir 呀!」

引用:
原帖由 亞佳佳 於 2008-7-19 00:56 發表
今期送飛妖同刀痴既公仔,如果唔係送刀痴公仔,已經唔記得左佢.......
咁刀痴可能好快復出
「無論 Laughing 係生定死,Laughing 都係度,一日警察,一世警察,著得起呢套制服,咁多伙記撐,驚咩呀!記住我個名呀!Laughing Sir 呀!」

天下武功出少林,九陽九陰九霄狗屎垃圾既武學都係少林出產,
遲下可能講達摩創左一種念力神功破心魔暗黑冰火既龜速,
不過佢估唔到暗黑冰火既最高境界迅間轉移,而家開始有d龍珠feel喇

回復 183# 的帖子

可憐的是洗髓經、日月神鑑、道經都還沒正式發過威,就已經被降級了,真是 ...

回復 184# 的帖子

寫得太誇,差唔多個個人都識係海到飛,
都比天下無敵更強了,可憐既新興交通工具刀仔飛行廢左喇

引用:
原帖由 阿左 於 2008-7-20 18:33 發表
寫得太誇,差唔多個個人都識係海到飛,
都比天下無敵更強了,可憐既新興交通工具刀仔飛行廢左喇
已經誇張到超乎現實,有點天馬行空了!

最後o個格....
坐o係度問邪神做唔做佢賓妹o個個.....
係咪白軍浪????
連對鞋都似到十足十(睇d鞋帶)
唔係咁玩野下話?
我的理想==> /○\ ○
                       /□\/■\
                        ||  ||

回復 187# 的帖子

唔係邪神係聖上黎嫁,聖上呢個post有d奧加既feel

引用:
原帖由 阿左 於 2008-7-20 00:23 發表
天下武功出少林,九陽九陰九霄狗屎垃圾既武學都係少林出產,
遲下可能講達摩創左一種念力神功破心魔暗黑冰火既龜速,
不過佢估唔到暗黑冰火既最高境界迅間轉移,而家開始有d龍珠feel喇
天下武功出少林嗎~
可能遲d出王小鷹傳,達摩功都玩強化~~

我諗暗黑冰火真係好勁,但係如果風雷一但回歸新龍碰上老鶹迉穸J王小虎或者玉記金牌小生西城勇,我寫包單一定打回原型變返【暗黑冰火七重天心臟病版】,再唔係就會話風雷【暗黑冰火七重天】大成,但係又因為體質唔及王海蛟所以今次雖然無心臟病但就得鱄荂i暗黑冰火七重天心肺癆版】,算吧啦!

其实我真系吾多buy而家D龙珠式练功法!打到濒死边缘番生就升级、突破心魔又升级、克服电力又升级、由高手传功自动转帐过户又升级......成班人升级都好似系好突然。以前小虎的天残脚真系苦练番黎!如果好似黑龙电通D经络就升级、咁使鬼有祕笈咩!個個互抽到瀕死,或互相傳功(小虎傳比老虎,之後老虎又傳番比小虎)咪得?橫掂遲D都可以補充番。
本帖最近評分記錄
  • 休谷客 體力 +20 精品文章 2008-7-21 22:46
  • 休谷客 威望 +20 精品文章 2008-7-21 22:46
  • 冰河 體力 +16 精品文章 2008-7-21 20:08
  • 冰河 威望 +16 精品文章 2008-7-21 20:08

我觉得经过王风雷传一搞后,龙虎门里的纷乱武功层次无论怎么掰都已经回不了头了,即将进入以前旧著飞天遁地,各种神功破了极限后又再破极限的情况了。
老黄这次是亲手把他的成名作毁在自己手上了……
浪费了重新演绎经典的机会……
这不只是他的损失,也是我们读者的损失,唉……

注:这篇同时贴在龙虎门讨论区
本帖最近評分記錄
  • 冰河 體力 +16 精品文章 2008-7-21 20:09
  • 冰河 威望 +16 精品文章 2008-7-21 20:09

其实我觉得武功夸张是无所谓,但至少要能够自圆其说。
就如之前不平凡人兄所说,王风雷传如果当作一本全新的漫画来看确实很不错,至少让我有追看下去的冲动,但它就败在破坏了之前新龙里的武功设定,故事里所便显出的武功层次跟新龙完全接不上。
新龙里的武功设定虽然一直都是自己打自己嘴巴。一下子说这个最强,一下子又说原来还有什么什么武功也毫不逊色……但至少还不是很明显的画出游了神功便连炮弹也不怕,速度更比战机还快,这根本就是科幻漫画了嘛!
我心爱的龙虎门啊……

注:这篇也同时贴在龙虎门讨论区

引用:
原帖由 不平凡人 於 2008-7-20 18:56 發表
h:" />h:" /> 最後o個格....
坐o係度問邪神做唔做佢賓妹o個個.....
係咪白軍浪????
連對鞋都似到十足十(睇d鞋帶)
唔係咁玩野下話?h:" />h:" />
痴根!梗係唔係白軍浪啦

你睇咩書呀?一睇就知道係......................海虎

傻豬豬!梗係唔係白軍浪啦

你睇咩書呀?一睇就知道係......................海虎

引用:
原帖由 yapyuanfeng 於 2008-7-21 11:20 發表
其实我觉得武功夸张是无所谓,但至少要能够自圆其说。
就如之前不平凡人兄所说,王风雷传如果当作一本全新的漫画来看确 ...
多謝支持...
不過睇完記得忘記佢同龍虎門有關喎....
我的理想==> /○\ ○
                       /□\/■\
                        ||  ||

引用:
原帖由 亞佳佳 於 2008-7-21 22:56 發表

痴根!梗係唔係白軍浪啦

唔使用到痴根吓化?

睇完今期個達摩對戰,7重天大晒........ 一個感覺~發神經!!!!!!

達摩造型好青山。
山不再崎岖,但背影伴你疲累相对

引用:
原帖由 nicknicky 於 2008-7-21 14:24 發表

天下武功出少林嗎~
可能遲d出王小鷹傳,達摩功都玩強化~~
我等緊金鐘罩出白金裝嫁

引用:
原帖由 sammy20072007 於 2008-7-21 17:30 發表
我諗暗黑冰火真係好勁,但係如果風雷一但回歸新龍碰上老鶹迉穸J王小虎或者玉記金牌小生西城勇,我寫包單一定打回原型變返【暗黑冰火七重天心臟病版】,再唔係就會話風雷【暗黑冰火七重天】大成,但係又因為體質唔及 ...
可能講風雷唔係個心有事,係個腦有事,變左思覺失調...

發新話題

重要聲明:本討論區是以即時上載留言的方式運作,本網站對所有留言的真實性、完整性及立場等,不負任何法律責任。而一切留言之言論只代表留言者個人意見,並非本網站之立場,用戶不應信賴內容,並應自行判斷內容之真實性。於有關情形下,用戶應尋求專業意見(如涉及醫療、法律或投資等問題)。由於本討論區受到「即時上載留言」運作方式所規限,故不能完全監察所有留言,若讀者發現有留言出現問題,請聯絡我們。本討論區有權刪除任何留言及拒絕任何人士上載留言,同時亦有不刪除留言的權利。切勿撰寫粗言穢語、誹謗、渲染色情暴力或人身攻擊的言論,敬請自律。本網站保留一切法律權利。