推介:| 開蓬車頂維修翻身 | Email Hosting | Online Shop System | makeup course | Wedding Photography Tip | Bordeaux Red | English learning | 銅鑼灣乾炒牛河 |

發新話題

[建議] 王風雷傳

我反面覺得ok好睇...
聖上用9陽劍o個幕幾正..(有人話抄殺神特工..我未睇..唔知..)...
同埋..講左點解風雷唔夠佢3叔勁...呢個答案雖難接受d..但都免強ok既,..
我的理想==> /○\ ○
                       /□\/■\
                        ||  ||

引用:
原帖由 yuyu6 於 2008-7-11 20:31 發表

下期書名應叫"100億能量戰士"..........
下期『風雷陣亡 達摩遺跡』,金羅漢難道會跌破大家的眼鏡,像鳩摩智一樣大澈大悟,正名為金聖僧 ...

金羅漢去到達摩遺跡,發現當年"逆天唯我"大戰"達摩"之地.....
盡吸遺留下來"珝徽妖",突破金鐘罩第28關........
"100億能量戰士"就此誕生.....

引用:
原帖由 yuyu6 於 2008-7-12 13:15 發表
金羅漢去到達摩遺跡,發現當年"逆天唯我"大戰"達摩"之地.....
盡吸遺留下來"珝徽妖",突破金鐘罩第28關........
"100億能量戰士"就此誕生.....
看來達摩遺跡不會和老金扯上邊,下期預告說『暗黑冰火七重天』來源殊不簡單,竟與達摩祖師有重大關係,這種匪夷所思的武功,最強之本在於可破盡天下武功 !

暗黑冰火七重天不是只有"馬檻"及"一樓一鳳"才會........

引用:
原帖由 冰河 於 2008-7-11 08:25 PM 發表
這本書愈嚟愈撚離普!

先有:
風雷輕功快過戰鬥機!:bird:

時間停止0.1秒!

風雷、聖上、金羅漢個個都識「舞空術」!

今期又有:
金羅漢接住飛彈!

金羅漢想 ...
根本就係抄"JoJo奇妙冒險"第3部-迪奧的替身使者,"世界"的能力,停止時間
越用的多,停止時間的能力越強,最長可以停止11秒

小弟有一個問題,就係停止時間呢Part,我當暗黑冰火真係可以停止時間0.1秒或以上,但以常識理解風雷同東方無敵或金羅漢開拖時係處於同一空間,無理由時間一停止就剩係停咗敵人嘅時間而佢自已嘅就全無影响,雖然我明知時間可以用人力去停止其實已經好唔合理,但都請呀編劇高手李生、鄺生同老黃解釋一下,因為呢本唔係叮噹,如果發展落去風雷去到暗黑七重天咪可以停止時間0.7秒以上,咁除咗神之外仲有邊個夠佢打呀,0.7秒任抽渦,梗係破盡天下武功啦! 真係俾佢撕開咗都未知發生咩事!

仲有一樣,睇金羅漢今期嘅表現好似有D大徹大悟咁款,仲要以德報怨咁多謝聖上,又話自己一生從未做過半件好事,好似想改邪歸正咁款渦,唔通又想加入龍虎門

引用:
原帖由 sammy20072007 於 2008-7-14 01:31 PM 發表
小弟有一個問題,就係停止時間呢Part,我當暗黑冰火真係可以停止時間0.1秒或以上,但以常識理解風雷同東方無敵或金羅漢開拖時係處於同一空間,無理由時間一停止就剩係停咗敵人嘅時間而佢自已嘅就全 ...
0.1秒咪少o羅
"空條承太郎"在與"迪奧"交手期間亦領悟了停頓時間的竅門(因大家是同類形替身使者 )
佢可以把時間停頓11秒
所以呀風雷停止0.1秒,太濕碎啦~~~
0.1秒轉個身已過o左啦

吾該吾好再糟質無敵喇!堂堂九陽神功,D輕功連風雷衫尾都蚊吾到

我想問部lift係未用鈦合金做, 咁打法都好似冇乜事

我都想問問,點解風雷會覺得入鑇ift就會安全呢,佢唔係認為一個識飛天遁地穿牆破璧武功蓋世麊F方無敵會因為佢入鑇ift兼部lift走埋,咁東方無敵會好無奈咁講「頂,等埋呀!」跟茈鄎袤Y耷耷咁等第2部lift呀嗎!

引用:
原帖由 DanChan888 於 2008-7-15 12:26 發表
吾該吾好再糟質無敵喇!堂堂九陽神功,D輕功連風雷衫尾都蚊吾到
如果換左邪神........一掌化灰!!!!!

引用:
原帖由 sammy20072007 於 2008-7-14 13:38 發表
仲有一樣,睇金羅漢今期嘅表現好似有D大徹大悟咁款,仲要以德報怨咁多謝聖上,又話自己一生從未做過半件好事,好似想改邪歸正咁款渦,唔通又想加入龍虎門
不嬲龍虎教都係天下第一邪惡組織啦!
好在重有邪神咁大仁大義大正派做主角撐住!

引用:
原帖由 isxman 於 2008-7-14 14:08 發表

0.1秒咪少o羅
"空條承太郎"在與"迪奧"交手期間亦領悟了停頓時間的竅門(因大家是同類形替身使者 )
佢可以把時間停頓11秒
所以呀風雷停止0.1秒,太濕碎啦~~~
0.1秒轉個身已過o左啦
]
]

上期話風雷同無敵有場城市大戰,
我幾驚佢成套JoJo vs Dio 街頭追逐戰copy出黎呀!!
好在冇姐

引用:
原帖由 kinniku 於 2008-7-15 11:00 發表
]
]

上期話風雷同無敵有場城市大戰,
我幾驚佢成套JoJo vs Dio 街頭追逐戰copy出黎呀!!
好在冇姐
如果可以COPY到出黎我一定買多本黎儲...
JOJO DIO o個場經典黎GA....邊有咁易抄到...
                       /□\/■\
                        ||  ||

引用:
原帖由 sammy20072007 於 2008-7-15 15:52 發表
我都想問問,點解風雷會覺得入鑇ift就會安全呢,佢唔係認為一個識飛天遁地穿牆破璧武功蓋世麊F方無敵會因為佢入鑇ift兼部lift走埋,咁東方無敵會好無奈咁講「頂,等埋呀!」跟茈鄎袤Y耷耷咁等第2部lift呀嗎!
明明上期先話無敵玩穿檣......今期就淨係打到部"手笠"變晒形同震爆晒成橦野d玻璃..唔通佢地2個係入面打"爛仔交"

引用:
原帖由 failong 於 2008-7-16 12:30 發表

明明上期先話無敵玩穿檣......今期就淨係打到部"手笠"變晒形同震爆晒成橦野d玻璃..唔通佢地2個係入面打"爛仔交"
2 條長毛賊打"爛仔交"你扯我頭髮我練你條頸,精彩

引用:
原帖由 failong 於 2008-7-16 04:30 發表

會唔會係入面口交?

風雷大叫:冰火七重天!!!....

聖上:唔.............呵...........

引用:
原帖由 亞佳佳 於 2008-7-17 00:16 發表

會唔會係入面口交?

聖上唔得架,應該調轉至o岩喎!

今期風雷傳又玩神仙級表演,風雷俾九陽神劍穿心都唔死得,老黃快d 出o黎話佢天生異稟,個心臟生o係右邊啦!
逍遙西無限分身又再重現江湖,仲帶埋佢娘親出o黎免費任插,你o地仲唔去排隊?

引用:
原帖由 亞佳佳 於 2008-7-17 00:16 發表

會唔會係入面口交?

haha~~~聖上叉住風雷...係唔係想佢唔好"出"住呢

引用:
原帖由 iamkennyger 於 2008-7-16 17:29 發表

今期風雷傳又玩神仙級表演,風雷俾九陽神劍穿心都唔死得,老黃快d 出o黎話佢天生異稟,個心臟生o係右邊啦!
風雷仲玩停0,1秒
第一重天可以打贏10關金鐘....第二重至少有11關......今次點都死唔去啦.....
有人話專欄上講個賠率, 又話係資深讀者提供......
有讚就認叻....有人話就立刻話係讀者比.........真係無人材........

引用:
原帖由 iamkennyger 於 2008-7-17 01:29 發表

可能因為暗黑冰火七重天嚙W有神奇威力而令聖上已廢鵅孛g脈”重新通經續脈,咁神奇,無敵梗係唔會放過佢啦,亦因此,白蓮教同邪拳骨場就化干戈為玉帛,餘下鴾Q幾期就集中講東方無敵點樣用“九陽”幫風雷推上暗黑冰火七重天鼣怜狙p,但係因為卜智賢鴾隊J,東方無敵又要同佢爭仔,卜智賢重要係總s候選人個獨女,又唔殺得,於是就展開一場三角爭奪戰!於是就變成一本“新著龍虎門”外傳、“王風雷傳”第2章之“情若無花不結果之【花好月圓】”苤I

引用:
原帖由 sammy20072007 於 2008-7-17 16:45 發表

可能因為暗黑冰火七重天嚙W有神奇威力而令聖上已廢鵅孛g脈”重新通經續脈,咁神奇,無敵梗係唔會放過佢啦,亦因此,白蓮教同邪拳骨場就化干戈為玉帛,餘下鴾Q幾期就集中講東方無敵點樣用“九陽”幫風雷推上暗黑 ...
個月係咪風雷後欄?同聖上九陽神功日月全壁,老祖宗都未必夠佢鍊喎
逍遙西無限分身又再重現江湖,仲帶埋佢娘親出o黎免費任插,你o地仲唔去排隊?

引用:
原帖由 iamkennyger 於 2008-7-17 17:30 發表

個月係咪風雷後欄?同聖上九陽神功日月全壁,老祖宗都未必夠佢鍊喎
咁到時咪可以玩人肉三文治???
風雷就正啦...可以一路插人一路比人插...
                       /□\/■\
                        ||  ||

發新話題

重要聲明:本討論區是以即時上載留言的方式運作,本網站對所有留言的真實性、完整性及立場等,不負任何法律責任。而一切留言之言論只代表留言者個人意見,並非本網站之立場,用戶不應信賴內容,並應自行判斷內容之真實性。於有關情形下,用戶應尋求專業意見(如涉及醫療、法律或投資等問題)。由於本討論區受到「即時上載留言」運作方式所規限,故不能完全監察所有留言,若讀者發現有留言出現問題,請聯絡我們。本討論區有權刪除任何留言及拒絕任何人士上載留言,同時亦有不刪除留言的權利。切勿撰寫粗言穢語、誹謗、渲染色情暴力或人身攻擊的言論,敬請自律。本網站保留一切法律權利。