推介:| 學英文 | Esse益生菌護膚品 | 駿寶燃氣工程 Chun Po Gas | 解夢分析師證書 | 銅鑼灣乾炒牛河 |

發新話題

[建議] 王風雷傳

引用:
原帖由 冰河 於 2008-7-21 17:02 發表

唔使用到痴根吓化?
係喎,唔好聽喎,等我改改先~

引用:
原帖由 yapyuanfeng 於 2008-7-21 19:20 發表 其实我觉得武功夸张是无所谓,但至少要能够自圆其说 ...
X 2

會大結局的作品, 誇張D重令人回味, 但[B]又誇張又唔結局的作品就很難"自圓其說"![/B]

"黑豹列傳"就連上帝魔鬼出得的都出晒, 誇張又不合理, 最終結果係無人睇!
香港蝙蝠俠 | 有事Send"蝙蝠"短訊比我!

引用:
原帖由 Batman_HongKong 於 2008-7-23 06:22 發表
X 2

會大結局的作品, 誇張D重令人回味, 但又誇張又唔結局的作品就很難"自圓其說"!

"黑豹列傳"就連上帝魔鬼出得的都出晒, 誇張又不合理, 最終結果係無人睇!
重有外星人.........之後連lost都抄嘛....真係
無論是愛與被愛,也是串步難行

引用:
原帖由 kenny01 於 2008-7-23 11:31 AM 發表

重有外星人.........之後連lost都抄嘛....真係
外星人,咁有冇組織地球防衛軍,保護地球呀
好在十幾年前已cut左書,5駛錢朋友借都費時睇
永遠懷念"肥良時代的黑豹"

聖上所求的是「名留千古」.
「大丈夫在世,不能名留千古,也要遺臭萬年!」
「無論 Laughing 係生定死,Laughing 都係度,一日警察,一世警察,著得起呢套制服,咁多伙記撐,驚咩呀!記住我個名呀!Laughing Sir 呀!」

引用:
原帖由 阿左 於 2008-7-20 18:33 發表 寫得太誇,差唔多個個人都識係海到飛,
都比天下無敵更強了,可憐既新興交通工具刀仔飛行廢左喇
海到飛個d應該是短程,如果要長途,好似飛去太空咁,御劍飛行始終勁d!
「無論 Laughing 係生定死,Laughing 都係度,一日警察,一世警察,著得起呢套制服,咁多伙記撐,驚咩呀!記住我個名呀!Laughing Sir 呀!」

奇想:如果聖上學到九陰真經。會吾會陰陽調和,可以醫番好燒壞左既JJ之後使出九陽神劍頂峰:大陽莖

引用:
原帖由 亞佳佳 於 2008-7-22 17:46 發表

係喎,唔好聽喎,等我改改先~
呢D我又唔係好MIND喎.....話哂大家咁熟..就算叫我百佳/忍樣/性無能等都冇所謂....
橫掂我都幾廿萬個花名:
我的理想==> /○\ ○
                       /□\/■\
                        ||  ||

引用:
原帖由 不平凡人 於 2008-7-24 09:22 發表

呢D我又唔係好MIND喎.....話哂大家咁熟..就算叫我百佳/忍樣/性無能等都冇所謂....
橫掂我都幾廿萬個花名:
百佳係我既花名~勿佔用

不過係我用詞過粗鄙先,是我不對,請諒~

不過別忘記我們有個約會

引用:
原帖由 亞佳佳 於 2008-7-24 13:32 發表

百佳係我既花名~勿佔用

不過係我用詞過粗鄙先,是我不對,請諒~

不過別忘記我們有個約會
冇忘記過...
到時佳兄記得叫多d囡囡黎
我的理想==> /○\ ○
                       /□\/■\
                        ||  ||

引用:
原帖由 nicknicky 於 2008-7-21 14:24 發表

天下武功出少林嗎~
可能遲d出王小鷹傳,達摩功都玩強化~~
今期專欄說遲點會解釋為何達摩會識九陽、九陰.

小喇叭~今期金羅漢周圍走去幫人;又出個人造衛星「龍珠偵察儀」!

E+星期五咁多書出,以後風雷都係BT睇算!

老黃唔全話會講多d白蓮既咩?我想知道金聖老同金將軍練成點喎 又話第時白蓮教主會係金將軍做既.....金聖老話哂係白蓮3大高手之一呀,去鬼左邊呀

引用:
原帖由 冰河 於 2008-7-25 21:53 發表
小喇叭~今期金羅漢周圍走去幫人;又出個人造衛星「龍珠偵察儀」!
e+星期五咁多書出,以後風雷都係BT睇算!
我都係買左頭兩期,之後就係網上睇啦! 

失望,睇左今期真係好失望...

劍妖係大白鯊體內練功,直情係海虎條橋

重要問題一個:究竟係聖上定係風雷令時間停頓,
風雷停左係到,部lift都係停左係到,不過聖上郁得,即係點呀?

金鵬見過大場面,就算冇哂d功力都應該有個格係到,
寫到佢成個契弟咁,好有藍浪既feel

金羅漢更加不知所謂,成個巨鯊咁

引用:
原帖由 龍戈兒 於 2008-7-25 09:19 發表

今期專欄說遲點會解釋為何達摩會識九陽、九陰.
我黎幫佢解釋啦!!!

達摩及心魔  各自互擊,佣有當年王靈及逆天唯我的彼岸神通能力.....
回到未來, 先遇到王重陽, 點化佢九陽神功......
再互擊去到2000年"肉皇朝".....
見到老玉郎, 教佢"童子功",由於個性淫亂, 故把 "童子功"魔化....
最後進化成-  童子極樂功......

故達摩及老玉郎其實都有一點關係.....

引用:
原帖由 tangoho 於 2008-7-27 10:23 發表
睇呢套王風雷.發覺d武功定位又誇張左同亂左
細節都廢時講啦..要講既..打篇論文出泥仲長過大學個篇..
ha
我覺得達摩個期真係有d誇張.乜冰火係達摩創既咩!有無bro可以搵番龍虎門前期點講冰火既由來?!
真係睇到一頭霧水,暗黑冰火點會係達摩創架? 

引用:
原帖由 tangoho 於 2008-7-27 10:23 發表
ha

我覺得達摩個期真係有d誇張.乜冰火係達摩創既咩!有無bro可以搵番龍虎門前期點講冰火既由來?!
第19期說邪拳道始源天竺的一套艱苦絕學,輾轉流入韓國!

依家風雷傳,即係話天竺神僧是侵權者,冒認是原創人! 
本帖最近評分記錄
  • 冰河 體力 +20 感謝你熱心幫助其他會員解決問題! 2008-7-27 20:21
  • 冰河 威望 +20 感謝你熱心幫助其他會員解決問題! 2008-7-27 20:21

引用:
原帖由 tangoho 於 2008-7-27 02:23 發表
ha

早幾年我都覺得骨場既冰火五重天既名稱係抄舊著龍虎門,不過又真係好似係

如果玉郎將冰火五重天呢句去註冊專利而又成功既話,收版權都肥~~

一啖熱茶,一啖冰水,一啖熱茶,一啖冰水,一啖熱茶,一啖冰水,一啖熱茶,一啖冰水,一啖熱茶,一啖冰水,一啖熱茶,一啖冰水,一啖熱茶,一啖冰水,一啖熱茶,一啖冰水,一啖熱茶,一啖冰水,一啖熱茶,一啖冰水....

相關搜索目錄:

引用:
原帖由 亞佳佳 於 2008-7-27 18:24 發表

早幾年我都覺得骨場既冰火五重天既名稱係抄舊著龍虎門,不過又真係好似係

如果玉郎將冰火五重天呢句去註冊專利而又成功既話,收版權都肥~~

一啖熱茶,一啖冰水,一啖熱茶,一啖冰水,一啖熱茶,一啖冰水, ...
我問過做醫生的朋友,佢地話小弟弟,如果經常受極熱或極冷對待,小弟弟壽命都短d

相關搜索目錄:

金鵬雖然武功被廢(而且唔係真廢),但身為一個幹大事人物,都應該有「泰山崩於前而色不變」的氣度,怎麼一見金羅漢失驚無神出現,就騰哂雞,淆哂底(佢唔似扮野,佢真係驚)!如果是勇哥,一定唔會咁肉酸

引用:
原帖由 喜歡足球 於 2008-7-27 14:46 發表
金鵬雖然武功被廢(而且唔係真廢),但身為一個幹大事人物,都應該有「泰山崩於前而色不變」的氣度,怎麼一見金羅漢失驚無神出現,就騰哂雞,淆哂底(佢唔似扮野,佢真係驚)!如果是勇哥,一定唔會咁肉酸
老邪廢哂功都一d都唔驚.仲周圍兇人

見到金鵬淆哂底個樣真係古怪

不過最古怪都係金羅柚,個感覺好似神鵰入面既西毒咁........

引用:
原帖由 喜歡足球 於 2008-7-27 13:37 發表

我問過做醫生的朋友,佢地話小弟弟,如果經常受極熱或極冷對待,小弟弟壽命都短d
有50年命都ok架啦~

引用:
原帖由 亞佳佳 於 2008-7-27 23:06 發表

有50年命都ok架啦~
我唔制,我要七十歲都可以「起雙飛」!

發新話題

重要聲明:本討論區是以即時上載留言的方式運作,本網站對所有留言的真實性、完整性及立場等,不負任何法律責任。而一切留言之言論只代表留言者個人意見,並非本網站之立場,用戶不應信賴內容,並應自行判斷內容之真實性。於有關情形下,用戶應尋求專業意見(如涉及醫療、法律或投資等問題)。由於本討論區受到「即時上載留言」運作方式所規限,故不能完全監察所有留言,若讀者發現有留言出現問題,請聯絡我們。本討論區有權刪除任何留言及拒絕任何人士上載留言,同時亦有不刪除留言的權利。切勿撰寫粗言穢語、誹謗、渲染色情暴力或人身攻擊的言論,敬請自律。本網站保留一切法律權利。