推介:| UGG | baby product | MD skinical | 環保袋訂造 | PROTOP | 鈙利亞阿勒頗手工古皂 | UGG Boots | Sheepskin Boots |

發新話題

[建議] 王風雷傳

引用:
原帖由 亞佳佳 於 2009-1-27 05:09 發表
今期既蔘重片好似仙豆,一食完就有番哂力氣
仲有,盒入面好似只有4片,不過食既人唔止4個,唔通個盒好似"蜂皇漿"咁有2層?
等我幫佢解釋,可能兩個人食一片呢! 

引用:
原帖由 阿左 於 2009-1-27 17:07 發表
搞到參皇cheap,個個都有得食,諗起小龍果時捐血真係陰公
小龍唔單止捐血,直情係輸血,大出血啦!   

引用:
原帖由 nicknicky 於 2009-2-14 01:15 發表
鬼材興係咪有睇幪面超人DECADE?王風雷出出下3重天竟然變左王小龍、小虎出來?
睇見「王小虎獸」出霹靂狂龍我真係媽左一聲
仲以為睇緊POKEMON,仲勁過無相神功!
只要接觸過既武功就可以話變就變? ...
開始愈來愈天馬行空了.....

引用:
原帖由 亞佳佳 於 2009-2-21 00:45 發表
今期有半期講王苦海,悶!
講王苦海既以前都唔緊要,
不過真係描寫得好鬼悶囉,
反而睇風雷大戰劍妖仲精彩.....

東方無敵果然練成十陽功力,
無忌就成為犧牲者.....

引用:
原帖由 金屬狂人-Ⅱ 於 2009-2-22 21:58 發表
其實老黃究竟知唔知成本書的敗筆喺邊?
有鄺志德 , 周聖& 胡紹權去畫都唔駛擔心,
最擔心係編劇果位人兄的思維...
故事發展完全頭尾唔呼應...仲咁多錯處俾人捉...
俾人捉到又自圓其說...咁都叫〝編劇〞??
...
梗係唔會嘥資金啦,老黃話本書銷量創新高,直迫新龍喎! 

引用:
原帖由 yuyu6 於 2009-2-24 20:08 發表
新龍下跌;風雷上升??
都好0既! 幫補一下黃玉郎醉拳0既損失......
題外話,乜呢度有漫畫 download 架? 

http://forum.timway.com/f/thread-236669-1-1.html

引用:
原帖由 喜歡足球 於 2009-2-25 11:01 發表
你唔講,都唔知有呢個 " Animation 動畫漫畫下載 BT區" 存在.
我係度打滾左咁耐,都係頭先唔覺意睇到咋!  

引用:
原帖由 喜歡足球 於 2009-2-28 13:57 發表
看了今期王風雷很感動,撫心自問,自己不是一個好哥哥!!
我真係估唔到無忌會捨身成人!     

引用:
原帖由 獵食者 於 2009-2-27 19:55 發表
大家記住今日....
龍虎門系列終於有粗口..雖然係以 x 代表...
even 男角都唔講粗口...但係...今日...
竟然講左...仲要係女角講!!!!!!! 大家如果未睇o既可以估下
仲有中左一野十陽o既劍妖...受o既傷似乎比 ...
睇到呢段我都好愕然,以為睇緊古惑仔!  

引用:
原帖由 tangoho 於 2009-2-28 23:03 發表
我睇唔明個度點解話無忌打出五陽合一威力比無敵差..但因十陽功力也可以推走劍妖..
唔明點解會差..有 ...
十陽功力之下打出九陽五絕,都唔能夠打敗劍妖,真係有啲失望! 

引用:
原帖由 龍戈兒 於 2009-3-6 23:01 發表
下期劍妖成了偷窺狂,搞笑 ...
無計啦,比人去勢,想攪都無得攪!  

驟眼睇凶星個樣, 我以為係老邪神添....

引用:
原帖由 喜歡足球 於 2009-3-17 21:41 發表
老邪神: 「細佬(阿哥),我搵左你幾十年啦!」
凶星原來好高大,
怕且有成七呎幾八呎,
姚明都應該唔夠佢高!   

引用:
原帖由 喜歡足球 於 2009-3-25 16:10 發表
點解凶星唔識「剪刀,石頭,布」,但偏偏識「彈弓手」呢個名詞??
呢段劇情,真係極之無聊!  

引用:
原帖由 魯魯修 於 2009-3-23 01:17 發表
堂堂金羅漢竟然搞到要唱愛你一萬年溝女................
唔知點解, 總係覺得金羅漢係一個硬漢子,
而家為左溝女, 要講爛gag笑話, 同埋唱情歌,
同佢一向既性格有好大改變.....

相關搜索目錄: 笑話

引用:
原帖由 不平凡人 於 2009-3-30 16:37 發表
e+呢個金羅漢已經唔係以前o個個金羅漢.....
你將佢當係另一個人好d...
可能老黃先前將金羅漢既梟雄性格描繪得太深入,
而家真係好難接受佢有咁大改變!   

空我果然利害,集四大少林神功於一身,
但何解勝利卻犧牲了性命呢??  

引用:
原帖由 亞佳佳 於 2009-4-4 02:21 發表
今期既主角原來係風雷果幾個手下..............講半期
一早講左係長篇漫畫麻....

引用:
原帖由 喜歡足球 於 2009-4-11 21:04 發表
興哥,你有沒睇呢個討論區0架?我提埋水,你都照抄舊著,仲要抄足個隻
震乾坤是老邪贈送給老天尊,你冇野呀,你冇睇過新著0架!
興哥真係好有問題!  

引用:
原帖由 ruger 於 2009-4-11 23:51 發表
今期前半完全照抄舊著凶星個段往事
最xx既係連構圖,對白同旁述都幾乎一樣
咁樣呃人十幾頁都得
不如叫玉郎搵返萬友,李高同黑鬼得返黎照畫就得啦
一係你同讀者 ...
懶成咁,一啲創意都無,真係呃錢呃到出面!   

引用:
原帖由 喜歡足球 於 2009-4-12 11:12 發表
你知唔知我,慶到爆粗,佢究竟識唔識,什麼叫尊重別人創作.
完全照抄過黎,真係有無芥蘭菜呀!  

引用:
原帖由 冰河 於 2009-4-17 19:23 發表

一早講咗第一輯53期完啦,冇聽書!
不過今期又話加多五期,58期完!
第一輯58期,咁即係仲有第二輯,甚至第三輯? 

王風雷傳變左長線漫畫??  

引用:
原帖由 金屬狂人-Ⅱ 於 2009-4-17 21:45 發表

《王風雷傳》我一早cut 咗 lu ,唔駛驚 lu
我依家的方向係逢係強姦興有份參與編劇的書我一律 cut Q 哂距
老早就已經戒買唔戒睇啦! 

引用:
原帖由 喜歡足球 於 2009-4-17 22:08 發表
咁你預備cut埋新龍吧!!!
已經Cut左啦! 

發新話題

重要聲明:本討論區是以即時上載留言的方式運作,本網站對所有留言的真實性、完整性及立場等,不負任何法律責任。而一切留言之言論只代表留言者個人意見,並非本網站之立場,用戶不應信賴內容,並應自行判斷內容之真實性。於有關情形下,用戶應尋求專業意見(如涉及醫療、法律或投資等問題)。由於本討論區受到「即時上載留言」運作方式所規限,故不能完全監察所有留言,若讀者發現有留言出現問題,請聯絡我們。本討論區有權刪除任何留言及拒絕任何人士上載留言,同時亦有不刪除留言的權利。切勿撰寫粗言穢語、誹謗、渲染色情暴力或人身攻擊的言論,敬請自律。本網站保留一切法律權利。