推介:| 修理頂蓬布 | Mediator course | Hypnosis course | Dream Interpretation | NLP | English course |

發新話題

[建議] 王風雷傳

睇金羅漢同金如來既大戰,兩個打到碎哂,仲有眼珠出黎,下期應該會有埋細胞重組...

3打3,我都估到係咁打法,同拳皇一樣

咁怒加會係金鵬,劍妖定係老天尊呀...

唉~用埋有型氣勁打人,終極羅漢出場喇

唉~真係出埋地獄戰神,逆轉思維變精神分裂,
究竟王風雷要抄幾多野,如果有埋修羅道我一定唔睇

引用:
原帖由 喜歡足球 於 2008-11-30 23:59 發表
風雷個style,練「黑暗」的修羅道,其實都幾配!!!
我想知邊個會係剎暗天化身,我好想睇佢,講明唔型唔要嫁

講無敵練九陽有天眼,睇到參聖係邊,
但睇唔到劍妖,有冇d過份...天眼又抄個死肥佬...

引用:
原帖由 isxman 於 2008-12-8 12:49 發表

佢5係練到有"天眼"
只係呀聖上,一樣有同"天眼"一樣功能的人造衛星o者
"天眼"好似係列根做總統時,開發的戰略間諜衛星的名稱
並非無敵的武功
5好睇咁多海虎
原來係咁...咁聖上點解唔拉埋劍妖出黎,唔通個天眼只係睇到個死人,睇唔到個生人

劍妖既氣筋...變左種呀

古堂唔係死左好耐咩?
天下無敵好似係最近先去韓國,如果條友真係古堂既話,時間上好不合...

引用:
原帖由 喜歡足球 於 2008-12-31 00:11 發表
王苦海會否是海蛟的兒子呢?
佢個背景...似勇哥個仔多d喎~

之前風雷忍個九陽霹靂練功都忍到死下死下,
而家講到九陽霹靂可以好隨便咁轉黎轉去,
個個都仲可以打到好自然,完全冇事咁,寫到亂哂...

引用:
原帖由 金屬狂人-Ⅱ 於 2009-1-11 13:40 發表
但...我擔心風雷的功力越升越神怪,到班編劇控制唔到的時候...
會喺完書果陣特登整死風雷
最多可能話佢練冰火練到走火入魔,思覺失調,好多野都係佢既幻像,好多野都係冇發生過的

而家d功力設定愈睇愈有問題...

搞到參皇cheap,個個都有得食,諗起小龍果時捐血真係陰公

鬼才興究竟知唔知道生物係有呼吸有氧嫁

而家D人都係想睇佢地收皮先貫風雷傳,出第二輯唔會有咁多人會再買...

其實無雙醒覺破既係霹靂狂龍,並唔係九陽神功,唔知可鬼才興知唔知道呢

突然諗起金羅漢拍會金槍不倒個廣告會係點...再諗埋徐錦江

相關搜索目錄: 廣告

回復 774# 的帖子

當講到凶星有假死狀態時,達摩又點會冇呢?

鬼才興隨左識抄人,佢仲識d乜咋

引用:
原帖由 prince 於 2009-4-13 13:14 發表

睇佢遲 D 點兜......
佢多數都會話呢個情節太經典喇,所以係王風雷傳再重現一次

引用:
原帖由 不平凡人 於 2009-4-25 23:14 發表
其實呢本漫畫如果唔係同龍虎門有關既話...
算係幾高水準(畫而同打鬥方面)...但係唔係呢....都唔知點同龍記接返=.="
基本上係接唔到啦,而家係龍記要強制性升部分人既lv,
連二郎神係咁短時間算到33層天,叫垃圾興過龍記都係想搵佢黎收科咋...

寫到老天尊好似D下三流教派掌門咁,又唔顯得王風雷同蚩尤有一代宗師既風範...

其實王風雷可以同戰機同速度,佢已經係最多打啦,仲有邊個快得過戰機呀

引用:
原帖由 不平凡人 於 2009-6-16 16:31 發表
我記得有套戲...唔記得叫咩名...只記得係吳耀漢...岑健勳...許冠文同張艾嘉主演既.....
有一幕係講要 吳 同 岑 佢地2個整爛一塊太空金屬玻璃...佢地2個唔識...就搵 許 幫手.(電影中許 係一個好勁既人)...許一睇就知 ...
算啦,黑間冰火三都係破霹靂狂龍咋嘛

發新話題

重要聲明:本討論區是以即時上載留言的方式運作,本網站對所有留言的真實性、完整性及立場等,不負任何法律責任。而一切留言之言論只代表留言者個人意見,並非本網站之立場,用戶不應信賴內容,並應自行判斷內容之真實性。於有關情形下,用戶應尋求專業意見(如涉及醫療、法律或投資等問題)。由於本討論區受到「即時上載留言」運作方式所規限,故不能完全監察所有留言,若讀者發現有留言出現問題,請聯絡我們。本討論區有權刪除任何留言及拒絕任何人士上載留言,同時亦有不刪除留言的權利。切勿撰寫粗言穢語、誹謗、渲染色情暴力或人身攻擊的言論,敬請自律。本網站保留一切法律權利。