推介:| 網頁寄存 | 網頁設計 | 開網店 | 電郵申請 | Wordpress Hosting | 外賣平台 | 英語課程推薦 | 風水屋 | 房間風水懷孕 | Timway Testimonial | Wedding Planner | Wedding MC |

63 123
發新話題

[檔案] 馬會新聞消息

馬會新聞消息

卡爾獲准即時解約

二○○六年八月十八日

牌照委員會今天以文件傳閱方式進行審批,接納騎師卡爾所提出的要求,允許即時解除其馬會騎師聘約;有關的聘約期為二○○六年七月三日至十二月十日,首尾兩天包括在內。

卡爾要求解約的理由是,他有家人正在患病,故需留在澳洲給予照料。

未派牌已經投降? 耐人尋味!

回復 #2 happycamel 的帖子

高雅志就過馬交做賽前熱身

澳門馬會新聞

南非籍騎師高雅志獲簽發二○○六年八月十九日(星期六)賽事日之客串騎師牌照。

彼當日將策騎「合浦還珠」角逐「澳門盃」(二級賽)途程一千五百米草地賽事,彼將不會策騎其他賽駒。

引用:
原帖由 HJ2127_ATR1 於 2006-8-19 04:02 AM 發表
高雅志就過馬交做賽前熱身

澳門馬會新聞

南非籍騎師高雅志獲簽發二○○六年八月十九日(星期六)賽事日之客串騎師牌照。

彼當日將策騎「合浦還珠」角逐「澳門盃」(二級賽)途程一千五百米草地賽事,彼 ...
網上睇到, 告東尼都過埋去, 結果, 原來係幫手咩飛, 講真, 隻搖滾小子分數本已著數,加埋跑變化地, 隻合浦還珠得個睇字. 攏在前面觀眾叫做有得睇下囉, 捧場既就無獎金收了!
我個筆名叫求其, 只想在現實生活以外的空間裡, 輕輕鬆鬆, 求求其其咁過, 以解來自日常生活的壓力!

回復 #4 求其 的帖子

嘩,乜你澳門馬都睇埋。 

引用:
原帖由 HJ2127_ATR1 於 2006-8-19 01:02 PM 發表
嘩,乜你澳門馬都睇埋。 
澳門馬都係馬o者! 而且, 我下季準備兩邊都買(用我果個模式, 香港馬只賭日馬, 夜馬揀三t及尾場, 而澳門馬亦一樣, 只賭草地日馬, 以投注角度看, 澳門馬暴冷暴熱, 岩晒我呢個模式!)
我個筆名叫求其, 只想在現實生活以外的空間裡, 輕輕鬆鬆, 求求其其咁過, 以解來自日常生活的壓力!

引用:
原帖由 HJ2127_ATR1 於 2006-8-19 09:02 PM 發表
嘩,乜你澳門馬都睇埋。 
其哥曾經有一段時間係澳門做騎師,

策騎胭脂馬!

引用:
原帖由 johncage 於 2006-8-20 02:47 AM 發表

其哥曾經有一段時間係澳門做騎師,

策騎胭脂馬!
也經常做馬, 佢上我下, 俾佢地策騎...

仲經常用車輪鞭................

引用:
原帖由 johncage 於 2006-8-20 03:04 AM 發表
仲經常用車輪鞭................
仲經常學馬小寶話齋: 套出套入....

Because his mother in critical illness. He needs to stay home look after her. Therefore he withdraw his license. Better find other jockey to come lah, right?

引用:
原帖由 kai 於 2006-8-20 04:18 AM 發表
Because his mother in critical illness. He needs to stay home look after her. Therefore he withdraw his license. Better find other jockey to come lah, right?
澳門冠軍 冼文諾 會來港騎馬, 唔知勝哥點呢? 騎得未?

唔知搵誰來代卡爾﹖

引用:
原帖由 四眼明 於 2006-8-20 11:24 AM 發表
唔知搵誰來代卡爾﹖
I think he would probably be an Australian, it's JC's strategy upon employing jockeys (attaining so called equilibrium with respect to jockeys' nationality)

回復 #14 求其 的帖子

澳門馬我只會間唔中過馬交先賭,專買孖Q同全餐孖寶。 

引用:
原帖由 HJ2127_ATR1 於 2006-8-21 01:20 AM 發表
澳門馬我只會間唔中過馬交先賭,專買孖Q同全餐孖寶。 
在澳門買特別大彩池就犯不著了, 因為個pool太細, 即使跑出一D好冷既馬, 由於pool細, 個dividend不成比例! 屌唔過!

引用:
原帖由 求其 於 2006-8-21 01:58 PM 發表

在澳門買特別大彩池就犯不著了, 因為個pool太細, 即使跑出一D好冷既馬, 由於pool細, 個dividend不成比例! 屌唔過!
媽Q屌得過,唔諗住贏一球,一,二百博一萬幾千ok ga

引用:
原帖由 mark+gor 於 2006-8-22 12:05 PM 發表

咁有係, 成日有機會退票, "走"...

引用:
原帖由 mark+gor 於 22-8-2006 20:05 發表

彩池一般都係大約萬幾兩萬。 

我試過中孖Q,得0.4注中,其中有0.2注係我既。 

澳門孖Q好似係一有人中會分哂,即是得0.2注既時候會全數比哂,唔會留低0.8注擋多寶。  

引用:
原帖由 HJ2127_ATR1 於 2006-8-23 01:21 AM 發表

彩池一般都係大約萬幾兩萬。 

我試過中孖Q,得0.4注中,其中有0.2注係我既。 

澳門孖Q好似係一有人中會分哂,即是得0.2注既時候會全數比哂,唔會留低0.8注擋多寶。  
假如開熱門, 可能抵一d, 會升水, 假如開冷, 就一定唔彗, 因為即使跑d無厘頭馬出黎, 彩池太細, 等如派彩有上限, 中左都唔lump...

引用:
原帖由 求其 於 2006-8-20 05:01 AM 發表

澳門冠軍 冼文諾 會來港騎馬, 唔知勝哥點呢? 騎得未?
勝哥將於九月十六日之賽事日服出...

引用:
原帖由 robbie0428 於 2006-8-23 08:20 PM 發表

勝哥將於九月十六日之賽事日服出...
咁快就好番晒? 唔駛急喎, 以他的身手, 加上卡爾又唔來, 實有得騎過喎!

回復 #22 求其 的帖子

只不過係估計,未必會係九月十六日復出,最終要馬會批准檢查身體冇問題。 

引用:
原帖由 HJ2127_ATR1 於 2006-8-24 03:20 AM 發表
只不過係估計,未必會係九月十六日復出,最終要馬會批准檢查身體冇問題。 
跌得咁金,身體雖然會好快好番, 心理及陣上反應(騎馬拚鬥的感覺)要時間復原的!

回復 #24 求其 的帖子

披新裝迎馬季 明晚一「觸」即發

二○○六年八月二十七日

距離新馬季開鑼只有短短兩個星期,暑期暫停放送的賽馬資訊節目《馬上全接觸》亦已經換上新裝,將於9月28日星期一晚上在亞洲電視本港台閃亮登場,由青春陽光的主持,以輕鬆活潑的方式,為觀眾送上滾熱辣的馬壇新聞與人馬動態,呈獻賽馬新時尚、新潮流、新知識。

《馬上全接觸》將於整個馬季內,逢週一、週二、週四以及週五晚上10時55分,在亞洲電視本港台播出。每晚節目各具特色,集集精彩:

•「天使愛Racing」
此為全新意念的有獎遊戲環節,逢週二及週五播出,由兩位美少女主持,每次均邀請兩位馬迷參與,以生活化的輕鬆形式,帶出賽馬資訊,如大賽焦點、騎練動向等等。參加者可獲贈精美紀念品一份。
•「經典回憶」
播放賽馬史上經典大賽片段,細說歷代馬王及馬壇經典人物的光輝事跡與動人故事。這個環節逢週四播出。
•「熱爆大事件」
此為「馬膽」環節,每集必備,速遞馬壇最新消息。
•「馬場大學問」
此環節逢週一播出,介紹賽馬有趣知識,例如馬匹飲食起居、馬匹裝備等等,並請來騎師、練馬師、馬房員工加以講解,並且設有題目讓觀眾互動問答。
•「馬迷有狫縑v
此環節逢週二播出,每次環繞一個賽馬熱門話題,讓馬迷發表高見。
•「非常金榜」
此環節逢週五播出,將整個星期內發生的馬圈花邊新聞、人馬成績,透過輕鬆幽默的手法,以金榜倒數形式一一列出。

此外,為了幫助馬迷季前充分熱身,在開播首兩週,《馬上全接觸》更不惜工本加料,於週三(8月30日及9月6日)加播一集,內容獨特,帶領大家參觀一些賽馬新事物、新玩意,又有名家專訪、靚馬特寫。如此多姿多采的節目,大家豈容錯過!

圖片:
賽馬資訊電視節目《馬上全接觸》今季全新環節「天使愛Racing」之美少女主持。

相關搜索目錄: 飲食 賽馬 美少女 幽默

63 123
發新話題

重要聲明:本討論區是以即時上載留言的方式運作,本網站對所有留言的真實性、完整性及立場等,不負任何法律責任。而一切留言之言論只代表留言者個人意見,並非本網站之立場,用戶不應信賴內容,並應自行判斷內容之真實性。於有關情形下,用戶應尋求專業意見(如涉及醫療、法律或投資等問題)。由於本討論區受到「即時上載留言」運作方式所規限,故不能完全監察所有留言,若讀者發現有留言出現問題,請聯絡我們。本討論區有權刪除任何留言及拒絕任何人士上載留言,同時亦有不刪除留言的權利。切勿撰寫粗言穢語、誹謗、渲染色情暴力或人身攻擊的言論,敬請自律。本網站保留一切法律權利。