推介:| 網頁寄存 | 網頁設計 | 開網店 | 電郵申請 | Wordpress Hosting | 外賣平台 | 英語課程推薦 | 風水屋 | 房間風水懷孕 | Timway Testimonial | Wedding Planner | Wedding MC |

73 123
發新話題

[疑難] 冷血女學生,blog中笑四川災民

冷血女學生,blog中笑四川災民

成日話香港人冷血, 今次又有表表者, 最令人心寒係佢真心係覺得件事係好笑...

佢既言論如下:

5.12 四川大地震 成為全城熱話

世界各地已經捐左n咁多錢唻幫四川既"人"

點解無人肯捐比四川既熊貓??

5.16 學校早會搞左個四川唔知咩

放左d片 有段 d人係咁喊 佢地喊到好似笑咁 搞到我笑左幾野 都幾大聲

之後比爸b 打左野XDD 但真係超好笑- -"

我對四川 真係可以講係 無感情 關我叉事咩??

我睇d新聞 仲可以笑得出 完全無覺得傷心 同情之類

何必搞到自己唔開心呢?? 咁唔開心法..咁打後果一星期 真係要喊哂口??

已經捐左咁多錢仲要我捐?? 你無野阿??=]

自己都唔夠用 仲要比人用? 都痴痴地既XD

都係同賴曉傾得埋d XD

出禮堂門口 有2個男生 拎住個箱 個個都捐 我同賴曉都超high唔捐XD

原來 見其他人都捐 自己都唔捐係咁爽XD

個個都捐 多我一個唔多 少我一個唔少啦

唔捐都有 3萬6千以上

四川都發達tim啦

外國仲要用美元 歐元 英鎊

?過唻人民幣 咩都夠啦係咪阿??

大陸d野仲要咁平..

咩都夠Q哂啦

點解無人理D 熊貓??

熊貓國寶喎大佬 大過哂D 屍體啦

就唻?種啦喎...仲唔理? 第時D熊貓無哂你地好野..

OK 你可以話 D熊貓對我地唻講無用

D死屍夠無用啦 有屁用咩?

就算死唔去果D仲 爛手爛腳啦

對我地無影響囉唔該

D熊貓就唻?種啦 佢地死哂點有下一代

中國點會有國寶? ( D熊貓生係中國真係ON MY GOD!

四川D人有叉用咩? 對社會無影響

係!!!! 有影響 呢家咪有影響囉 搞到d無謂錢嘔哂去d垃圾到

捐唻都O徙錢 不如唔好捐!!

你地係咪嫌錢多先?? 係既 唔該比熊貓

熊貓係中國獨有動物 已列入世界級保護動物

四川 已經係死城 真係o徙錢

呢家d野咩都加價 留返d錢比自己好無??

如果四川有行動 捐比熊貓 我一定捐

好過比d垃圾

死多d咪好囉 醫院唔洗咁迫 唔洗無位 唔洗怕無得安置佢地

唔怕唔夠物資 唔洗怕人口過多 少左d人排放所有垃圾 少左個人失業 唔洗放d錢係佢身上

唔洗怕佢地病 至緊要 少左件廢物!!!!!

咪幾多好處

死多個人 又有大把人捐錢 你地話係咪 死好過唔死先XD

還掂都死左咁多件 唔差左死多5千個=]

咁地球真係有救啦=]

四川萬歲!!!

四川死哂城 真係抵死

鬼叫佢地大陸咁鐘意 貪污

佢地死 做乜要連累我地喎??

真係痴痴地

個個機構 學校 乜叉 乜叉 都搞捐款

我地d錢仲得了既??

我地d錢唔係要比d死屍用嫁

唔該有d貢獻好無阿??

唔好咁盲目啦

佢地咁可憐

咁鐘意捐

捐哂你地副身家阿笨

人地其實國家捐 千萬 你地捐得果10$以上 幫到d乜叉阿??

PS 請勿再傻 請勿再捐無謂既錢

唉,其心不如禽 ...

真係好似呢度几位人兄............
国家要開放
思想要開放
講嘢最緊要牙力
睇牙最緊要實力

科學上係有解釋既....
discover...channel......講分析殺人如麻既人既時候,
做左個實驗, 有部份人既腦分泌不同, 唔會有可憐別人既感覺

普通人....好似我自己咁....可能聽到災民故仔, 看到照片
已經凝淚在眼.....
無論是愛與被愛,也是串步難行

引用:
原帖由 runaway 於 2008-5-21 22:42 發表
成日話香港人冷血, 今次又有表表者, 最令人心寒係佢真心係覺得件事係好笑...

佢既言論如下:

5.12 四川大地震 成為全城熱話

世界各地已經捐左n咁多錢唻幫四川既"人"

點解無人肯捐比四川既熊 ...
xocat: pls don't disclose any person's identity.

引用:
原帖由 ali 於 2008-5-22 00:08 發表

聯絡各forum兄弟姊妹通緝呢條冷血毒女
條西女讀 保良局董玉娣中學 94年出生,應是中一妹
咁唔掂 wor... 你快D delete...

引用:
原帖由 ali 於 2008-5-22 00:08 發表

聯絡各forum兄弟姊妹通緝呢條冷血毒女
條西女讀 保良局董玉娣中學 94年出生,應是中一妹
不知所謂, 駛唔駛又起下你個底呀....

呢個世界最無良既就係攪公審....

呢個佢有佢既自由
但我認為各位用不必要的語言暴力侵犯人家
同攪末成年少女有咩分別
人家挑逗你,係咪就要上?

相關搜索目錄: 語言
打倒昨日的我,打倒今日的你

引用:
原帖由 港奸剋星 於 2008-5-22 01:10 發表
呢個佢有佢既自由
但我認為各位用不必要的語言暴力侵犯人家
同攪末成年少女有咩分別
人家挑逗你,係咪就要上?
若然認為係言論自由,
為何不堅持下去,
何需道歉。

她本身的言論已經是語言暴力........
侵犯了千千萬萬的人,

但若然她是真心悔改,
同意給她一個機會。

值得为个小妹妹生气吗?大方D啦!

有幾件樣野想講:-
1. 坊間傳出道歉信唔係出自冷血妹之手,係佢家人見到出晒事想補鑊,大家心水清見到文筆都唔同...
2. 唔係搞公審,不過件事令人反思,成件事冇[出位]家長又會唔會有冷血下一代? 有時真心覺得唔識教又或者冇時間教,亂生下一代又為乜?
3. 姑息呢類人,對自己,對當事人,對其他有在四川有親友既人有好乜處? 扮麻木係真正面對呢件事既正確態度?...
4. 不過我同意唔應該POST張相出來
5. 反正幾份報紙已經有報導,唔算乜野私隱事...

相關搜索目錄: 報紙

畀o左機會佢!
照片已刪

引用:
原帖由 ali 於 2008-5-21 21:17 發表
畀o左機會佢!
照片已刪
嘩~~~~去到咁盡!
難怪嚇到女學生即時出來道歉。

引用:
原帖由 runaway 於 2008-5-22 03:11 發表
1. 坊間傳出道歉信唔係出自冷血妹之手,係佢家人見到出晒事想補鑊,大家心水清見到文筆都唔同...
2. 唔係搞公審,不過件事令人反思,成件事冇[出位]家長又會唔會有冷血下一代? 有時真心覺得唔識教又或者冇時間教,亂生下一代又為乜?
3. 姑息呢類人,對自己,對當事人,對其他有在四川有親友既人有好乜處? 扮麻木係真正面對呢件事既正確態度?...
4. 不過我同意唔應該POST張相出來
5. 反正幾份報紙已經有報導,唔算乜野私隱事...  ...
我話公審唔係針對你, 而係果個又出相又話講埋人地邊間學校...(edited)
先講明我立場,我都覺得呢個女仔無憐憫心, 唔會關心人, 我絕對鄙視佢, 亦覺得大家有權響網上指責佢... 但唔代表要將佢個人資料同相公開

姑息??我地唔比人冷血??要人地跟埋自己態度先為之0岩,我都講過, 有一種冷血係天生既, 同後天教育無關, 更唔明點解要推到..
"對自己,對當事人,對其他有在四川有親友既人有好乜處? 扮麻木係真正面對呢件事既正確態度?"
一個人冷血, 但係我地仲有十幾億熱血既人....

一方面唔同意, 一方唔又話唔係私隱,
到底立場係點??

舉個例子,閣下到常平nc玩,比人影曬大頭相, 點揀女, 幾點拉女入房, 事後重問埋個女仔你幾多分鐘完事, 再post上網, 你覺得有冇問題??

唔好話唔重要, 對大部份既女人來講, 男人去滾都係天大壞人, 不知所謂, 不能原諒的..

用道德去公開審判一個人, 係一件好危險既事, 經過一千幾百年發生無數重複既悲劇, 希望大家真係可以有一個新既思維啦

相關搜索目錄: 報紙

引用:
原帖由 理魯竇 於 2008-5-22 01:20 發表

若然認為係言論自由,
為何不堅持下去,
何需道歉。

她本身的言論已經是語言暴力........
侵犯了千千萬萬的人,

但若然她是真心悔改,
同意給她一個機會。
同意你後兩part

但第一part,看看就知道乜野係群眾壓力,公開響blog講一樣全世界都覺得唔0岩既野, 原因絕對係愚蠢

引用:
原帖由 runaway 於 2008-5-22 03:11 發表
2. 唔係搞公審,不過件事令人反思,成件事冇家長又會唔會有冷血下一代? 有時真心覺得唔識教又或者 ...
1. 好一個坊間傳出, 就算係搵家人寫, 有乜唔妥? 第日有機上法庭你唔好搵律師, 自辯啦!

2. 咁重唔算公審?

3. 姑息VS扮麻木. 黑對白, 無第二種顏色?

4. 選擇性COPY & PASTE, 無抄道歉信, 居心何在?
小小寰球,有幾個蒼蠅碰壁。
嗡嗡叫,幾聲淒厲,幾聲抽泣。

我唔係版主, 無權亂講野, 講錯分分鐘俾人ban

大家可以就佢嘅發言話個女仔係冷血, 涼薄.
但 10+ age only, 又肯定佢唔係貪出位 ? 玩 ?
但公開佢嘅私隱, 又算喺セ ?  佢私隱同佢發言有關 ?
冷血凉薄係佢嘅自由, 搞私下公公開佢嘅私隱就連冷血凉薄都不如

The unexamined life is not worth living - Socrates
以銅為鏡,可以正衣冠,以史為鏡,可以知興替,以人為鏡,可以明得失 - 唐太宗

激情,孕出了無情!!

如果個孩子正如他的信所說的內容,那不如不再討論呢個topic了,或請版主lock左佢。

畢竟,還是一個孩子。

引用:
原帖由 全軍盡 於 2008-5-22 12:13 發表

good呀...

睇文字,就知係溫室小花寫既低b野,大陸一孩政策,香港經濟型一孩主義,中港厘一代好多都係王子公主未受過生活錯折,唔知乜野叫愁苦....

十一、貳歲人,知性既時候可能開始已經聽父母講得太多「 ...
沒証據, 只是個人猜想吧

仍然相信, 越了解共產黨歷史既人,
就越不會相信共產黨...現實例子無數

更何況,看人民受災後既反應,咁都可以拉入反共話題...真係

引用:
原帖由 kenny01 於 2008-5-22 12:22 發表

沒証據, 只是個人猜想吧

仍然相信, 越了解共產黨歷史既人,
就越不會相信共產黨...現實例子無數

更何況,看人民受災後既反應,咁都可以拉入反共話題...真係
Kmy 只想說中國共產黨係全世界人數最多既政治組織。

阿墨哥
你分析百份百準確

73 123
發新話題

重要聲明:本討論區是以即時上載留言的方式運作,本網站對所有留言的真實性、完整性及立場等,不負任何法律責任。而一切留言之言論只代表留言者個人意見,並非本網站之立場,用戶不應信賴內容,並應自行判斷內容之真實性。於有關情形下,用戶應尋求專業意見(如涉及醫療、法律或投資等問題)。由於本討論區受到「即時上載留言」運作方式所規限,故不能完全監察所有留言,若讀者發現有留言出現問題,請聯絡我們。本討論區有權刪除任何留言及拒絕任何人士上載留言,同時亦有不刪除留言的權利。切勿撰寫粗言穢語、誹謗、渲染色情暴力或人身攻擊的言論,敬請自律。本網站保留一切法律權利。