推介:| 英語課程 | Causeway Bay order food | 職業英語 | 化妝課程 | Wedding Photography | 天窗卷布更換維修 |

發新話題

[建議] 《神掌龍劍飛》

看了最新的一期,有个疑问,记得初期夺取金龙之子时,明明提到江湖各路人马都来争夺,现在诛邪大会又说四方群雄都来赴会,但两次来的人都不相同。
两次都被形容成是极其轰动的武林大事,究竟今哪个才是全江湖都有参与呢?

下期邪神終於要出如來神掌第九式-萬佛朝宗 ...

今期火雲邪神俾柳飄飄強姦!

引用:
原帖由 魯魯修 於 2008-11-21 15:42 發表
今期火雲邪神俾柳飄飄強姦!
原來火哥同環姐當年全屬誤會
仲有畫面不錯

今期全虛子拿扇子的封面不錯,造型看來智勇雙全 ...

睇今期專欄...其實牛佬同周勝係咪有唔妥??
音樂無界限

今期牛佬個專欄好睇過本《神掌》,
淨睇標題已經好好笑...
音樂無界限

今期人魔死得好有型,讚一個 ...

下期邪神不會真的魂斷火雲洞吧 ...

畫工最近好似好左, 但故事仍然好差.

引用:
原帖由 yuyu6 於 2008-12-28 11:36 發表
畫工最近好似好左, 但故事仍然好差.
跟本無劇情可講
可以唔睇

在3絕掌傅人個期已cut書了
浪費人力物力之作
睇來只係想集齊佢老哥當年的3大搵錢作品
不如重出"鐵血螳螂"好過啦
鐵心 柴文龍(條長毛飛係咪叫呢個名) 光頭星=雷轟
主角臨尾死都死得型仔過人,整招"鐵甲飛拳"幫大奸角埋單 一個字"型"
來自撒旦幫的元祖粗口怪人

引用:
原帖由 isxman 於 2008-12-29 06:34 發表

浪費人力物力之作
鐵心 柴文龍(條長毛飛係咪叫呢個名) 光頭星=雷轟; ...
不過都好過黃玉郎醉拳.....

醉拳比神掌成功好多了.....追了十幾期神掌才停看,可是醉拳祇看了兩期就沒完全有再追的意欲,趕客效果絕對一流。

引用:
原帖由 isxman 於 2008-12-29 14:34 發表

浪費人力物力之作
鐵心 柴文龍(條長毛飛係咪叫呢個名) 光頭星=雷轟; ...
黃偉釗係咪轉左行?
「無論 Laughing 係生定死,Laughing 都係度,一日警察,一世警察,著得起呢套制服,咁多伙記撐,驚咩呀!記住我個名呀!Laughing Sir 呀!」

引用:
原帖由 isxman 於 2008-12-29 14:34 發表

下期全虛子即將功成出關,期待 ...

今期那招"三元歸一"看來也挺厲害的,全虛子看來一臉正派,不是個當壞人的料,倒是有第二男主角的架勢!期待下回"羅剎轉生" ...

我想問,以前的如來神掌,是否由龍劍飛----龍天----龍仁-----龍九州

係﹕龍天(神掌龍劍飛的龍劍飛角色)----龍仁(倚天屠龍記的張翠山角色)-----龍劍飛(80%倚天屠龍記的張無忌角色)---龍九州(原創角色﹐不過有一段時期變成絕代雙驕的燕南天角色)。
山不再崎岖,但背影伴你疲累相对

引用:
原帖由 neeker 於 2009-1-14 09:28 發表
係﹕龍天(神掌龍劍飛的龍劍飛角色)----龍仁(倚天屠龍記的張翠山角色)-----龍劍飛(80%倚天屠龍記的張無忌角色)---龍九州(原創角色﹐不過有一段時期變成絕代雙驕的燕南天角色)。
thanks

睇左咁多期.......其實覺得呢套漫畫算唔錯....畫面中上(有d仲覺得好靚tim...)
不過故仔好似平平無奇...同唔夠緊張....
如果呢方面可以好dd...我諗升書都會升快d..
我的理想==> /○\ ○
                       /□\/■\
                        ||  ||

引用:
原帖由 不平凡人 於 2009-1-16 02:12 發表
睇左咁多期.......其實覺得呢套漫畫算唔錯....畫面中上(有d仲覺得好靚tim...)
今期任不平、玉娟闖八陣圖那段感覺還不錯,雖然那陣法是看不太懂 ...

引用:
原帖由 不平凡人 於 2009-1-16 02:12 發表
個人認為,神掌好睇過醉拳!  

引用:
原帖由 休谷客 於 2009-1-28 01:43 發表

個人認為,神掌好睇過醉拳!  
醉拳我cut左....
我的理想==> /○\ ○
                       /□\/■\
                        ||  ||

引用:
原帖由 不平凡人 於 2009-1-29 23:09 發表

醉拳我cut左....
我買左第一期之後就cut左,而家都係去書局睇! 

發新話題

重要聲明:本討論區是以即時上載留言的方式運作,本網站對所有留言的真實性、完整性及立場等,不負任何法律責任。而一切留言之言論只代表留言者個人意見,並非本網站之立場,用戶不應信賴內容,並應自行判斷內容之真實性。於有關情形下,用戶應尋求專業意見(如涉及醫療、法律或投資等問題)。由於本討論區受到「即時上載留言」運作方式所規限,故不能完全監察所有留言,若讀者發現有留言出現問題,請聯絡我們。本討論區有權刪除任何留言及拒絕任何人士上載留言,同時亦有不刪除留言的權利。切勿撰寫粗言穢語、誹謗、渲染色情暴力或人身攻擊的言論,敬請自律。本網站保留一切法律權利。