推介:| UGG | baby product | MD skinical | 環保袋訂造 | PROTOP | 鈙利亞阿勒頗手工古皂 | UGG Boots | Sheepskin Boots |

發新話題

[建議] 《神掌龍劍飛》

今期牛佬話拎返個主編位黎做....
之前唔知點解成日覺得2頭唔到岸(文場&武打)...希望佢e次做得好好睇睇...
不過o係後話無啦啦講cut左專欄...因為加左幾版...其實cut咪cut囉...一期半期駛乜講出黎...e+佢咁講我反面覺得佢有d孤寒=.="
我的理想==> /○\ ○
                       /□\/■\
                        ||  ||

引用:
原帖由 不平凡人 於 2009-2-5 18:53 發表
今期牛佬話拎返個主編位黎做....
之前唔知點解成日覺得2頭唔到岸(文場&武打)...希望佢e次做得好好睇睇...
不過o係後話無啦啦講cut左專欄...因為加左幾版...其實cut咪cut囉...一期半期駛乜講出黎...e+佢咁講我反面覺 ...
牛佬說自己的文戲比武打較為出色,我倒覺得他的武打比文戲寫得更吸引人 ...

今期邪神大開殺戒滅了九風寨,下期『弒師』崑崙五聖登場,全虛子三元歸一終於功成,破關而出 !

今期崑崙五聖所練的兩極心法,乃源自青城派的上乘內功.心法共分三大玄關-藍滄海、金穹蒼、紫宇宙,每完成一個層次,功力以倍數激增......(謎之聲:神掌接上新龍了 )

下期"六指琴魔-曲如水"預告說煙霞山莊莊主裘沖以神鷹九奪力壓對手......
莫非正是韋陀所學的那套神鷹九奪 ?

今期介紹的神鷹九奪還真是《新龍》那套,下期"六指戰群雄",曲如水看來藝高人膽大 ...

今期背上露出"精忠報"三個字的大人物,莫非正是岳飛 ?
下期『山君』,星象門門主終於要出場了 ...

火雲邪神~~火雲邪神~~火雲邪神~~
本帖最近評分記錄
  • 冰河 金錢 -20 惡意灌水 2009-3-29 23:11
  • 冰河 威望 -20 惡意灌水 2009-3-29 23:11
  • 冰河 體力 -20 惡意灌水 2009-3-29 23:11

[quote]原帖由 isxman 於 2008-8-15 12:51 發表

"如來神掌"就算粵語殘片都係抄"天佛掌"小說,作者忘了是誰
原著"火雲邪神"冇死,最尾出來幫呀劍飛執手尾tim
火雲邪神亦有說"天佛掌"並非他最強的武功!
他有一套比"天佛掌"更強的拳術叫"阿難神拳"
好頂癮之 ... [/quote叫
  {天彿掌}小說作者好似係  柳殘陽,而書分兩部,分別係叫如來八法and邪神弟子,近幾年係公共圖書館我都冇見過E兩部小說,有D專租小說的鋪頭就有。

相關搜索目錄: 小說

全虛子的三元歸一VS山君的九星歸元功,精采 !

今期裘沖賞兩個便當給諸葛臥龍夫婦吃,神鷹九奪由他施展起來真是勁,隔壁台的韋陀簡直不能比 ...

好似幾好睇咁wow

今期劍飛和玉華訂親了,下期岳飛再現 ...

引用:
原帖由 henry123qq 於 2009-6-5 18:32 發表
好似幾好睇咁wow
要說很好看倒也不至於,還可以而已,近期故事講到抗金有點悶 ...

竟然連牛佬都唔滿意神掌!
話質數、故事、草圖、後期製作都強差人意!

咦~故事和草圖係由牛佬自己負責喎.......

神掌龍劍飛係幾好睇架,我都一直有支持

good..................
本帖最近評分記錄
  • SIG 金錢 -80 惡意灌水 2009-7-18 08:18
  • SIG 威望 -80 惡意灌水 2009-7-18 08:18
  • SIG 體力 -80 惡意灌水 2009-7-18 08:18
  • 冰河 體力 -40 文不對題 2009-7-17 15:23
  • 冰河 威望 -40 文不對題 2009-7-17 15:23
  • 冰河 金錢 -40 文不對題 2009-7-17 15:23

勁如來神劍@@@@@@@@
本帖最近評分記錄
  • 冰河 金錢 -10 文不對題 2009-7-21 15:25
  • 冰河 威望 -10 文不對題 2009-7-21 15:25
  • 冰河 體力 -10 文不對題 2009-7-21 15:25

引用:
原帖由 魯魯修 於 2009-6-18 16:17 發表
竟然連牛佬都唔滿意神掌!
話質數、故事、草圖、後期製作都強差人意!

咦~故事和草圖係由牛佬自己負責喎.......
呢下我都覺得奇....
你都唔滿意..咁你仲出??
不如撚好d先出啦~~~
我的理想==> /○\ ○
                       /□\/■\
                        ||  ||

Thanks for sharing
本帖最近評分記錄
  • 冰河 金錢 -40 文不對題 2009-8-7 18:46
  • 冰河 威望 -40 文不對題 2009-8-7 18:46
  • 冰河 體力 -40 文不對題 2009-8-7 18:46

xxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxx
本帖最近評分記錄
  • 冰河 體力 -40 惡意灌水 2009-8-14 23:42
  • 冰河 威望 -40 惡意灌水 2009-8-14 23:42
  • 冰河 金錢 -40 惡意灌水 2009-8-14 23:42

無音原來是金國前朝大皇子〔完顏無音〕...........

好正ar~
本帖最近評分記錄
  • 冰河 金錢 -20 文不對題 2009-9-26 16:22
  • 冰河 威望 -20 文不對題 2009-9-26 16:22
  • 冰河 體力 -20 文不對題 2009-9-26 16:22

牛佬是否痴Q咗線,殺主角殺上腦?

今期竟然話龍劍飛會在這篇中陣亡!

發新話題

重要聲明:本討論區是以即時上載留言的方式運作,本網站對所有留言的真實性、完整性及立場等,不負任何法律責任。而一切留言之言論只代表留言者個人意見,並非本網站之立場,用戶不應信賴內容,並應自行判斷內容之真實性。於有關情形下,用戶應尋求專業意見(如涉及醫療、法律或投資等問題)。由於本討論區受到「即時上載留言」運作方式所規限,故不能完全監察所有留言,若讀者發現有留言出現問題,請聯絡我們。本討論區有權刪除任何留言及拒絕任何人士上載留言,同時亦有不刪除留言的權利。切勿撰寫粗言穢語、誹謗、渲染色情暴力或人身攻擊的言論,敬請自律。本網站保留一切法律權利。