推介:| 足球鞋 | 香港足球隊 | 日本足球隊 | 歐洲足球隊 | 英格蘭足球隊 | 球衣 |

76 1234
發新話題

[原創] 費格遜2012年前離開曼聯,誰是理想接班人??

費格遜2012年前離開曼聯,誰是理想接班人??

Soccenet:- http://soccernet.espn.go.com/news/story?id=538787&cc=4716
Sir Alex Ferguson has revealed he will quit Manchester United in the next three years. The Old Trafford boss has been loath to set a date but in the wake of United's Champions League final victory, the 66-year-old said: 'I won't be managing here any more than three years at the very, very most. Without question. I can assure you of that.'
Life is short

如果要从曼联旧将来教, 晓士应该是比较好的一个.
過去的心火般灼熱,今天已變了冰凍。。。。。。。

引用:
原帖由 周五一次郎 於 2008-5-26 09:12 發表
如果要炾m旧将来教, 砟h应该是比较好的一.
X2!
......!

引用:
原帖由 周五一次郎 於 2008-5-26 11:12 發表
如果要从曼联旧将来教, 晓士应该是比较好的一个.
「比較」好啦.
費爵爺桃李滿天下, 但仍未有一個係真正獨當一面.
香港 --> 雪梨

其實根本唔駛諗接班人問題,
費格遜話就話三年後引退"0者",
鬼唔知到時又反口,搵D咩似是而非既理由,
話繼續教落去教到過身為止!?

本人屬意 - 史特根 。

如無記錯 - 佢當時教修咸頓真係幾好,覺得佢是有料之人。

引用:
原帖由 mynameishoi 於 2008-5-26 20:26 發表

「比較」好啦.
費爵爺桃李滿天下, 但仍未有一個係真正獨當一面.
無錯, 弟子的確眾多, 而曉士的而且確係比較好既一個, 不過未教過大球會又無乜成績, 真係唔容易係曼聯咁大既球會裡面立足~

有冇得加埋簡東拿...舒米高...堅尼??????
我的理想==> /○\ ○
                       /□\/■\
                        ||  ||

引用:
原帖由 不平凡人 於 2008-5-27 16:27 發表
簡東拿似乎唔會做教頭喎.... 踢沙灘波佢就即刻到

舒米高同費sir唔岩key架..... 佢走都係因為費sir..... 連佢個仔都放響曼城就知.... 不過如果費sir退休, 佢會唔會番曼聯就唔知.....但都係無咩跡象睇到佢會做coach.....

堅尼就教緊新特蘭....不過佢只係教到隊波好似佢咁.....幾有heart....但戰術調動方面睇唔到佢有咩板斧
......!

引用:
原帖由 不平凡人 於 2008-5-27 18:27 發表
堅尼比多幾年可能可以成大器, 但係4-5年之內睇唔出佢會教曼聯.

舒米高做教頭可能會有起色, 但係自從佢退休以來佢都似乎無乜興趣做教頭. 同阿費生唔咬口不特止啦.

簡東拿 - 返曼聯做promo有可能; 做教頭就...好難講啦.

其實現時費爵爺副手昆洛斯都唔算泛泛之輩, 亦都對內部架構比較熟悉.
香港 --> 雪梨

引用:
原帖由 mynameishoi 於 2008-5-27 20:11 發表

堅尼比多幾年可能可以成大器, 但係4-5年之內睇唔出佢會教曼聯.

舒米高做教頭可能會有起色, 但係自從佢退休以來佢都似乎無乜興趣做教頭. 同阿費生唔咬口不特止啦.

簡東拿 - 返曼聯做promo有可能; 做教頭就...好難講啦.

其實現時費爵爺副手昆洛斯都唔算泛泛之輩, 亦都對內部架構比較熟悉.
其實個人認為昆洛斯應該係有料之人, 據傳聞, 而家曼聯主要果個進攻戰術同防守體制都係靠佢度出黎.

不過令人擔心的係, 佢做皇馬教頭果陣教到一頭煙..... 驚佢做「教練」就掂, 做「領隊」就唔得果隻...
......!

可能仲要考慮埋銀狐納比~
個陣費sir話退d傳媒都有傳過...

講真, 睇消息應該係昆洛斯。 佢個樣直頭係等費sir退休鶧式C我本人覺得冇費sir鎮住,他會為曼聯帶來很多是非與麻煩。

引用:
原帖由 claudeyue 於 2008-5-27 23:56 發表
可能仲要考慮埋銀狐納比~
個陣費sir話退d傳媒都有傳過...
其實我都有聽過呢類傳聞, 我覺得呢個選擇就十分唔錯呀

不過唔知有無機會成事姐
......!

引用:
原帖由 OrangeFai 於 2008-5-28 00:29 發表

其實我都有聽過呢類傳聞, 我覺得呢個選擇就十分唔錯呀

不過唔知有無機會成事姐
個陣話機會不大既主要原因係佢唔識講英文丫嘛, 後尾過無耐又傳佢積極上英文堂, 呢個選擇應該唔錯架

(不過感覺上曼聯鐘意搵本地人多d...)

如果納比真係接手, 2012佢都64歲啦, 唔知佢仲有冇興趣玩教頭呢個遊戲. 何況係接曼聯呢個咁盪手嘅山芋...

香港 --> 雪梨

2012? maybe delay to 2017!

引用:
原帖由 mynameishoi 於 2008-5-27 12:11 發表

簡東拿 - 返曼聯做promo有可能; 做教頭就 ...
就係4年後....堅尼學有所成....又有heart....到時費sir走左..佢岩岩有料接手...
我的理想==> /○\ ○
                       /□\/■\
                        ||  ||

話唔定搵Mourinho,我睇佢同費格遜不知幾friend, 兩個互相祝賀對方垂a軍。

引用:
原帖由 不平凡人 於 2008-5-29 02:18 發表

就係4年後....堅尼學有所成....又有heart....到時費sir走左..佢岩岩有料接手...
4年...希望佢得啦!
曉士喺布力般/威爾斯玩左5-6年都未有乜表現.
不過教到新特蘭留班都唔係容易事!
香港 --> 雪梨

堅尼 - no comment! 太新了!

我相信曼聯唔會慢慢等。 如果昆洛斯兩年後都係助教,應該都係佢啦,雖然我唔中意佢。

如果由我揀,我會揀between Strachen & Mourinho。

史特根同摩連奴都係拿冠軍既人選, 不過維繫到進攻足球既風格就真係略欠些少喇

引用:
原帖由 claudeyue 於 2008-5-30 01:35 發表
史特根同摩連奴都係拿冠軍既人選, 不過維繫到進攻足球既風格就真係略欠些少喇
史特根可能得,佢未見低嗎!!!

摩連奴.............

引用:
原帖由 rodders 於 2008-5-31 03:34 發表

史特根可能得,佢未見低嗎!!!
至少史特根有英超經驗, 當年教修咸頓時都中規中矩.
但係長時在一個低一級嘅聯賽執教, 加埋絕少歐聯經驗, 可能班主會有所保留.
香港 --> 雪梨

76 1234
發新話題

重要聲明:本討論區是以即時上載留言的方式運作,本網站對所有留言的真實性、完整性及立場等,不負任何法律責任。而一切留言之言論只代表留言者個人意見,並非本網站之立場,用戶不應信賴內容,並應自行判斷內容之真實性。於有關情形下,用戶應尋求專業意見(如涉及醫療、法律或投資等問題)。由於本討論區受到「即時上載留言」運作方式所規限,故不能完全監察所有留言,若讀者發現有留言出現問題,請聯絡我們。本討論區有權刪除任何留言及拒絕任何人士上載留言,同時亦有不刪除留言的權利。切勿撰寫粗言穢語、誹謗、渲染色情暴力或人身攻擊的言論,敬請自律。本網站保留一切法律權利。