推介:| 調解員課程 | Makeup Course | Hypnosis course | English course | NLP training | cissp cisa cism | 營養學課程 |

31 12
發新話題

[建議] 多年來對呢個區的感想

多年來對呢個區的感想

大家睇睇我註冊日期~~我係呢個版經歷都唔少風霜
而我黎呢個討論區最主要都黎呢個版,我講句野我講得算係好有公信力
我一向都唔贊成睇圖收錢,計分
仲有,呢樣野我想講好耐,大家黎呢度回覆,全部都係機械形式
貼左圖,全部都係thanks....good.....真心打幾隻字回覆下都冇........係我由第一日入黎呢個forum 到宜家最失望gei 野

引用:
原帖由 不死腳神 於 2008-6-22 20:43 發表
而我黎呢個討論區最主要都黎呢個版,我講句野我講得算係好有公信力
...
深感認同

等下這篇 一定也會有人推 好圖 好正 謝謝分享//話說我也已經是這樣了= =''劣幣逐良幣

我唔係機械式回覆架,
不過到左今時今日, 有回覆都係已經叫做比較好小小果班呀.

我都好反感機械式回覆...雖然我回覆真係好少,發表亦都唔多...

但我覺得機械式回覆個堆人真係好可恥-_-"

我都覺預覽圖都無張 就要收十蚊  點俾得落!

引用:
原帖由 vkhlgod 於 2008-6-22 16:20 發表
我都覺預覽圖都無張 就要收十蚊  點俾得落!
係囉﹐其實收錢都可以接受﹐但如果要我地買既相唔係自己拍既﹐就即係呃我地錢~

睇下我自已係幾時註冊先, 如果我早過樓主註冊, 我就發表小小意見

yeah!!!!!!!!!!!!!!

小弟都算係資深讀者,間中亦有發表劣作。

收錢確實有違分享原則,o的錢收埋收埋又唔知有乜好處,有乜作用。

至於回覆,只要係好圖自然有知音者。

由02年入timway,後來唔記得PW,04年再用衣家個名至今,勿都睇化,所以一向posted o左就算,因為已達到分享目的,所以從來唔收錢,要回覆先睇得都係試過一兩次,主要都係特別原因先o甘做。隨便(機械式)回覆、灌水等,似乎係呢度文化,不過佢o地有佢o地喜愛,最重要大家happy,影嚮唔到我就費事理,無謂一陣有人留句"post得o甘X辛苦就米Xpost",到時重影嚮心情。不過老實講,有時除o左想講句多謝說話外,就真係唔知重有勿想講。而我唯一頂唔順就係D人越來越串,多多事實,好似http://forum.timway.com/f/thread-200227-2-3.html (42樓)o甘,不過都無所謂啦,最後就係減少post或唔再post,多我一篇唔多,少我一篇唔少,等佢o地串晒佢o羅!所以點解好多posters 再無posting!

"Greatness is a word often used to describe kooks"

怎么说呢,封了大陆的IP好不容易进,很慢,好多文字都看不懂

各位巴打, 我覺得回覆係對樓主尊敬黎,寫多寫少隨心啦.但係濫收費就梗唔認同啦!!講真呢度係俾各位分享架嘛, 收咩錢唧~~~要搵錢就開個網搵丫~~~笨

有時見到d好啱口胃既絲相都會寫d吾同野,..亦有就咁thanks一句,..但呢度己經好過好多forum~

引用:
...
我完全同意! 但在下每個回覆都係用心去打. 永遠唔會打"THANKS FOR SHARE".........

禁其實  好多人黎都係為睇相  又好難為每個POST都有獨特既感想可以寫...
而且尼到每日都KEEP到有好多新POST出 已經係好難得 好過其他好多地方.......
機械式回覆 總好過好多快閃人士睇完連回都唔回 叫人邊有動力再貼........
至於計分 我覺得係一種比一D會員自己既原創POST既一種保障....
唔洗比某D註冊左但一個POST都未回過既人偷圖 盜連....
收錢就有D無謂喇....既然有計分系統既話..........
以上係我既個人見解...= = 唔好插.....

引用:
原帖由 WATERGOODS 於 2008-6-22 16:05 發表
你地講得岩,收錢看原創的圖係作者自由決定.............但如果圖係轉貼我真係唔認同要收錢

ps....我係由未改版前曾經發貼支持本區.到現在要機械式回覆賺$看圖的上―代會員
絕對認同原創作品先好收錢....轉貼既圖識上網都可以自己找到...收咩鬼錢丫!!!同埋重發覺一樣野....D相post完又post...重覆十幾次!!!轉貼相又話"我的女友".."我的女同事"...真係覺得好無聊.....有D又要回覆左先有得睇...都未睇到好唔好...覆條毛咩!!!!!!!!!!!!

其實都唔知收錢計分黎做乜???
d人收左錢又唔可以當真用,計分又唔代表你高人一等...
大家貼相都係想有人欣賞同分享一下d收藏姐...
如果下下係咁計不如唔好post...
機械式回應根本就係收錢計分果班人搞出黎既惡果...
只不過係用黎敷衍發post者...之後又有分&錢去睇呢d呃分呃錢post...
一個惡性循環...
根本就不支持收錢post~~~!

相關搜索目錄: 收藏

thx for sharing

開左個post 過左幾日先黎睇,原來已經沉到咁底
真係好感動,突然出番好多buddy 係由舊區到宜家新區gei,都幾感動
唔經唔覺見證左呢度都好多年
我都係02年係度有acc ,都係唔見左password @@

我想講gei 係,大家睇到呢個post ,由今天起,試下真係打多幾隻字,支持一下

回覆睇圖我真係唔認同

留精不留情 , 留情不精明

引用:
...
c  兄, 咁係咪人地好認真咁reply左你的post, 你自己又係咪一定會睇番同reply?????

我覺得 at least 有個"thanks.." 都ok...

no, i always reply from the bottom of my heart especially for those hard work done......keep on!

31 12
發新話題

重要聲明:本討論區是以即時上載留言的方式運作,本網站對所有留言的真實性、完整性及立場等,不負任何法律責任。而一切留言之言論只代表留言者個人意見,並非本網站之立場,用戶不應信賴內容,並應自行判斷內容之真實性。於有關情形下,用戶應尋求專業意見(如涉及醫療、法律或投資等問題)。由於本討論區受到「即時上載留言」運作方式所規限,故不能完全監察所有留言,若讀者發現有留言出現問題,請聯絡我們。本討論區有權刪除任何留言及拒絕任何人士上載留言,同時亦有不刪除留言的權利。切勿撰寫粗言穢語、誹謗、渲染色情暴力或人身攻擊的言論,敬請自律。本網站保留一切法律權利。