推介:| 汽車配件 | 汽車維修 | 汽車雜誌 | 汽車保安 | 汽車音響 | 汽車代理 | 駕駛學院 | 汽車維修 | 洗車服務 | 電單車 | 二手車 |

發新話題

[灌水] 擺明吹車水

引用:
原帖由 百鬼夜行 於 2009-5-7 10:17 發表
假的!!! 那幫法蘭西人何止30天年假 !!!
30 天 年 假 之 外 重 有 暑 假, 返 4 放 3....etc. 一 年 都 返 唔 到 半 年 工

投胎唔好做中國人, 要做法國人. 中國節日好多都冇假放, 又冇補水.

引用:
原帖由 saltiwet 於 2009-5-8 05:35 發表
投胎唔好做中國人, 要做法國人. 中國節日好多都冇假放, 又冇補水.
中 國 人 放 咁 多 假 一 定 死 硬
放 太 多 假 冇 工 返 個 人 會 冇 發 達 架

尋 日 偷 聽 到 , 經 理 推 荐 我 升 職 . 多 謝 經 理 .  等 我 過 下 supervisor 癮 .

引用:
原帖由 saltiwet 於 2009-5-15 05:36 發表
尋 日 偷 聽 到 , 經 理 推 荐 我 升 職 . 多 謝 經 理 .  等 我 過 下 supervisor 癮 .
尋日睇電視劇, 有個老婆見到自己老公係金鋪買手鐲, 以為係買俾自己既, 以為係老公想俾驚喜自己,
返到屋企一問, 點知............................................
this is a public forum. not your own dog house, don't wowo anywhere.

引用:
原帖由 百鬼夜行 於 2009-5-15 13:28 發表

尋日睇電視劇, 有個老婆見到自己老公係金鋪買手鐲, 以為係買俾自己既, 以為係老公想俾驚喜自己,
返到屋企一問, 點知............................................
冇 咁 邪 牙 !

引用:
原帖由 saltiwet 於 2009-5-15 05:36 發表
我 要 報 ICAC!!! 呢 D 絕 對 係 私 相 授 授

原 因 係 老 細 要 阿 beast 去 佢 新 買 的 店 做 . 問 佢 想 點 邊 幾 個 升 職 . 佢 就 咋 唔  熟 我 咁 題 我 名 . 平 時 上 班 係 咁 操 係 有 苦 心 的

引用:
原帖由 saltiwet 於 2009-5-16 11:05 發表
原 因 係 老 細 要 阿 beast 去 佢 新 買 的 店 做 . 問 佢 想 點 邊 幾 個 升 職 . 佢 就 咋 唔  熟 我 咁 題 我 名 . 平 時 上 班 係 咁 操 係 有 苦 心 的
弓起哂, 有機會黎搵你既話, 請我食個o-fish餐啦
this is a public forum. not your own dog house, don't wowo anywhere.

引用:
原帖由 百鬼夜行 於 2009-5-16 13:08 發表
弓起哂, 有機會黎搵你既話, 請我食個o-fish餐啦
我 要 JUMBO KIWI BURGER COMBO

KIWI BURGER 冇 賣 好 耐 啦 .

引用:
原帖由 saltiwet 於 2009-5-19 01:24 發表
KIWI BURGER 冇 賣 好 耐 啦 .
咁 好 食 同 好 賣 都 唔 賣
果 然 NZ 既 老 Mac 同Pizza Hutt 攪 到 咁 死 真 係 抵 佢 死 既

Pizza Hut 多左好好花款,  呢d ideas 係由收購 ealge boy 之後從 ealge boy 來的.  9 年前一個  pizza hut manager 自己開 ealge boy , 打到 pizza hutt 死死下. pizza hut 發現人地光是做好外賣,  就把自己一半 sales 搶走, 所以收購之後決定執曬所有賺錢能力唔高的餐廳, 主力做好外賣.

老麥唔做 kiwi burger 原因係 kiwi burger 的 beet root 和雞蛋的 food safety 問題. 早餐產品唔多, 主力做雞蛋, 而且生產時間只有3個半鐘, 安全控制比較簡單, 廢棄品亦不多.  可是正餐時, 買 kiwi burger 的客人不多, head office 覺得太多過了 holding time 的廢棄產品(尤其是雞蛋), 就決定把它腰斬了.

如果想食 kiwi burger, 可以先去supermarket 買一罐 beet root (老麥係用甘地牌), 再買一個 quarter pounder 加 lettece (30 cents) 加 tomato (30 cents). 回家用把圓型的蛋模 放入平底鑊中加熱. 加一d牛油, 把雞蛋加入模中, 再把 egg yoke弄破, 加50cc水在鑊上, 把蓋蓋好, 等水蒸乾, 把做好的 kiwi egg和 beet root 加入quarter pounder , 即成 kiwi burger (而且多了一塊 cheese).

如果覺得太麻煩, 可以在 10:30am 去老麥, 同佢地買 quarter pounder 加蛋, 加 lettece, 加 tomato, 自己加入 beet root 比較容易. 有 d 經理會賣, 但有好多固執的經理唔會理你, 佢地10:30am 就一野丟棄所有早餐產品.

哎呀 beast 呢個死仔趁我同 barry 打 wii 時, 偷用我部電腦, 仲用埋我個 login 黎 mention your work !!!

係 egg yolk 唔係 egg yoke.

係 eagle boy 唔係 ealge boy.

相關搜索目錄: 電腦

引用:
原帖由 saltiwet 於 2009-5-20 22:10 發表
Pizza Hut 多左好好花款,  呢d ideas 係由收購 ealge boy 之後從 ealge boy 來的.  9 年前一個  pizza hut manager 自己開 ealge boy , 打到 pizza hutt 死死下. pizza hut 發現人地光是做好外賣,  就把自己一半 sal ...
Ealge Boy 俾 人 收 購 左 唔 止 九 年 呀 嗎...
開 果 時 我 重 係 NZ 我 都 走 左 成 11 年 有 多  
不 過 佢 地 咁 都 好 唔 係 我 細 佬 間 野 邊 有 得 做

引用:
原帖由 百鬼夜行 於 2009-5-7 10:17 發表

假的!!! 那幫法蘭西人何止30天年假 !!!
唔計兩個月既暑假, 佢地本身係應該仲有30日年假喎~~~

引用:
原帖由 allure 於 2009-5-22 00:05 發表

唔計兩個月既暑假, 佢地本身係應該仲有30日年假喎~~~
佢地普遍唔會將手上既野放假前做好佢, 有理冇理放完假先算.

引用:
原帖由 百鬼夜行 於 2009-5-22 00:12 發表

佢地普遍唔會將手上既野放假前做好佢, 有理冇理放完假先算.
但佢地好有交帶, 通常5月左右已經講定, 6月唔重要既都唔好搵佢地喇, 因為要準備放假...
7-8月就明正言順閃人喇... 死人lum樓都唔會理你... 9月返黎都好忙.. 忙於同人分享去左邊度玩....
即係話, 你5月比野佢... 要等到9月中先會覆....

剛剛收到消息 kiwi burger will be back next month.

引用:
原帖由 allure 於 2009-5-22 00:18 發表

但佢地好有交帶, 通常5月左右已經講定, 6月唔重要既都唔好搵佢地喇, 因為要準備放假...
7-8月就明正言順閃人喇... 死人lum樓都唔會理你... 9月返黎都好忙.. 忙於同人分享去左邊度玩....
即係話, 你5月比野佢... ...
傻 啦 四 月 落 order 多 數 10~11月 先 有

引用:
原帖由 saltiwet 於 2009-5-22 05:31 發表
剛剛收到消息 kiwi burger will be back next month.
好 事 NZ 應 該 要 有 D 特 色 Burger 先 得 架 嗎
果 邊 有 冇 Double Filet-O-Fish 同 Double Quarter Pounder

引用:
原帖由 Jeff9394 於 2009-5-22 17:17 發表

好 事 NZ 應 該 要 有 D 特 色 Burger 先 得 架 嗎
果 邊 有 冇 Double Filet-O-Fish 同 Double Quarter Pounder
late night menu 有 double

引用:
原帖由 saltiwet 於 2009-5-22 19:34 發表

late night menu 有 double
e....同 香 港 一 樣

引用:
原帖由 Jeff9394 於 2009-5-22 16:52 發表

傻 啦 四 月 落 order 多 數 10~11月 先 有
你果D係大型order 麻... 我果D飲品野快少少既...

引用:
原帖由 allure 於 2009-5-24 22:39 發表
你果D係大型order 麻... 我果D飲品野快少少既...
飲 品 野 你 好 耐 之 前 果 間
我 以 為 你 講 緊 你 新 老 闆 地 球 防 衛 廳 tim

早 兩 日 好 攪 野 有 條 鬼 走 去 試 拉 利 我 咁 arm 係 到
條 鬼 件 T 恤 寫 住 Clean HK AIR.......... 要 清 新 就 唔 好 鬼 楂 拉 利 啦
重 要 走 去 試 612 真 係 拉 X 你 呀 啦

發新話題

重要聲明:本討論區是以即時上載留言的方式運作,本網站對所有留言的真實性、完整性及立場等,不負任何法律責任。而一切留言之言論只代表留言者個人意見,並非本網站之立場,用戶不應信賴內容,並應自行判斷內容之真實性。於有關情形下,用戶應尋求專業意見(如涉及醫療、法律或投資等問題)。由於本討論區受到「即時上載留言」運作方式所規限,故不能完全監察所有留言,若讀者發現有留言出現問題,請聯絡我們。本討論區有權刪除任何留言及拒絕任何人士上載留言,同時亦有不刪除留言的權利。切勿撰寫粗言穢語、誹謗、渲染色情暴力或人身攻擊的言論,敬請自律。本網站保留一切法律權利。