推介:| UGG | baby product | MD skinical | 環保袋訂造 | PROTOP | 鈙利亞阿勒頗手工古皂 | UGG Boots | Sheepskin Boots |

發新話題

有線新聞高級女主播 - 張曉雯

本主題被作者加入到個人文集中
reminder ---

tonite (sat 2 aug) 2000, ch 10, a special programme hosted by Venus will be on air ~~
懷念白雪的擁抱 ~~

做過五十萬份之一,做埋十五萬份之一。

引用:
原帖由 puikwong 於 2008-8-2 10:28 發表

is 大英博物館奧運珍藏?
yup ~~ n it is being repeatedly shown tonight ~
懷念白雪的擁抱 ~~

引用:
原帖由 super720a 於 2008-8-2 23:24 發表

係咪做一個鐘?
no, it's just a less-than-20min programme. n Venus appears for only around 1-2 min. well, the artistic items are the focus ma ~~
懷念白雪的擁抱 ~~

a bit strange that, it's summer now, but sometimes venus puts on "autumn-like" clothing (e.g. the pics of 13 aug on the previous page) like today - doesnt match the very hot warning wor  
懷念白雪的擁抱 ~~

?又有private pics?

well, 正所謂 "食得鹹魚抵得渴,BBQ就預W喉嚨涸", 版主講得好 -- "唔鎖blog,就等如你屋企唔鎖門一樣!有人行左入呢,你自己都有責任" -- 就等如M短裙俾人影裙底、叫隔離E唔好食煙後俾人爆樽、紅wan衝紅燈你都睇唔到而被炒中... etc etc.. 呢句 "你自己都有責任" 絕對擲地有聲、聲如洪鐘!!

主播記者們拋得個身出\做幕前, 仲夠W死開blog貼相唔上鎖, 擺到明俾人copy n paste 嫁啦, 樓主唔怕煩版主唔會f, 絕對係我呢亭電車男痴漢o既大英雄!!    話時話R, 橫掂你任`任貼開都唔覺得同私隱權or禮義廉恥過唔去, 不如將曉雯D網文一字不漏搬曬過\, 兼定期更新, 佢鎖唔鎖文都唔驚啦 ~~

至於曉雯嘛, 駛乜理佢B, 細個時就話聽父母老師講要為他人M想F, 而家? 大陸同胞都有辦你睇啦, 自己高興咪得囉! post 幾張人Jo既私人相就搏到幾聲讚美, 容易過俾miss 阿sir老細讚多多聲, 唔係唔做呀?

況且, 曉雯可以點? 最多咪鎖blog然後on air 時冇乜笑容, 唔通會介意到出年唔續約而轉行咩? 就算真係冇得再見佢, 我都唔會怪樓主今次無私奉獻o既偉大情操, 反而會叫主播們多多學習添!!

懷念白雪的擁抱 ~~

yeah ~~ 曉雯膉j旗@截票一刻 ~~ she always looks sharper in big moments   nice caps, thz bros

p.s. 今次M個曉雯私相post咁快冇W? 唔會因為我篇長文o掛 ~~
懷念白雪的擁抱 ~~

上星期五@最前V,曉雯M黑色one-piece,好有少女feel ,希望有brothers cap上\,thz ~~
懷念白雪的擁抱 ~~

引用:
原帖由 678simon 於 2008-10-13 13:03 發表

You mean this one?

I will post the caps later on...
yup ~~ thz ~~
懷念白雪的擁抱 ~~

返工時間唔就,我已經好耐冇見過曉雯 live 喇

多謝 bros 貼圖 ~~
懷念白雪的擁抱 ~~

yeah, i saw 曉雯 smiles live again that night ~~

懷念白雪的擁抱 ~~

引用:
原帖由 fe522000 於 2008-12-22 11:51 發表
yes ar, i like this new hair-style, too!!
agree, very elegant! i like it, "three"!!

btw, this is not really "new" hair-style. 曉雯 had her hair set from dec 07 to around mar 08 (though a bit little different from now).

懷念白雪的擁抱 ~~

these few days 曉雯's sweety smile has been so great (which was missing in the previous months...) glad that i could watch her live this week ~~  she must be having a very good time in this x'mas with her love-ones ~

wish u be happy n smile sweetly everyday, venus ~~

n thz for all the brothers' nice caps ~~ u help confirming that her hair-style has been changed so frequently recently

懷念白雪的擁抱 ~~

引用:
原帖由 mallam 於 2009-1-5 21:41 發表
Venus應該放緊大假!
prehaps that's why she looked so happy n beautiful b4 her vacation - i.e. looking forward to her long winter break. (would it be her pre-honeymoon as well ? )

wish her enjoy her time ~~
懷念白雪的擁抱 ~~

冇上\幾日,做乜多W條 thread 討論曉雯結W婚未o既?  雖則番睇早兩晚"最前線"時確認佢左手無名指上有戒指,不過就此判斷 married ...... 都係等 insiders 報料啦 ~~

仲有,開 thread 位人兄呢 ... 只要曉雯可以幸福快樂(結婚與否),fans 唔係應該都要祝福佢咩?

相關搜索目錄: 結婚
懷念白雪的擁抱 ~~

引用:
原帖由 arararchchch 於 2009-1-21 22:43 發表

都唔係放假,而係好鬼忙...
嘩 ~~ 呢條 thread 居然沉到第五版....冇相睇都要留怢戊誘@頂先。曉雯唔好介意,我J真係忙F,冇忘記妳

btw, last wk 個向哂後梳N髮型唔多襯 wor,太貴婦太隆重喇

祝 各位 新春暖洋洋 荷包漲卜卜

懷念白雪的擁抱 ~~

報一報碎料 -- 曉雯最近都係一日紮頭髮一日長直髮,搞到我屋企老人家以為晚晚有新 anchor ...
懷念白雪的擁抱 ~~

又報一報碎料 -- @13 feb fri, 2300M節sports:

陳生:曉雯,羨唔羨慕呀?
(背後大mon播出何智豪送情人節禮物俾太太。----  http://appledaily.atnext.com/template/apple/art_main.cfm?iss_id=20090214&sec_id=25391&subsec_id=25392&art_id=12205889)
曉雯:(N樣) 你又知我冇禮物收
陳生:(講番段片,然後...) 希望你都收到份想要N禮物啦!
曉雯:(仲ND) 我對我N另一半有信心 !好喇,天氣方面......

以上全憑小弟臨"訓"前N僅有記憶力記住,字眼或有誤,多多包涵 ~~

祝曉雯情人節甜甜蜜蜜!

懷念白雪的擁抱 ~~

引用:
原帖由 Greatman 於 2009-2-16 20:34 發表

http://www.youtube.com/watch?v=fGnXCY-KwFU
有片添!
wow ~~ good work ~ thz a lot ~~
曉雯個"得戚"樣好趣緻!!

p.s. enjoy your special day !!

懷念白雪的擁抱 ~~

真羨慕曉雯N另一半,我都想有個會久唔久就轉抩v型/形像N女朋友......

thx for the caps, good work ~~~

懷念白雪的擁抱 ~~

引用:
原帖由 zeneth 於 2009-6-1 15:10 發表
靚過出道時,但冇乜風格。
佢鳳眼來
曉雯幾時靚E就各有喜好啦 (我有E懷念佢初時跑新聞個青春 look ~~   ),

至於風格嘛,問題唔滔\度。須知風格來自表現(or表達)自己,來自自己N觀點,或表達手法;而家只係椰面寣B1930、2000、2300 時會有主播間閒聊式交流,有時仲要唔自然到擺明係背稿....   只要畸韝@日唔好似abc咁放手俾晚間主播(三色台學習中),又冇機會俾主播們做多E常規專訪,冇乜邊個會有獨特 style 明顯展露出來囉。

如果各位有睇開 wall street journal report (@tvb pearl),and/or 好似我咁一直由樓盤傳真到八點財經都 keep 住捧 agnes 場,應該會明我講乜。

最後我想講聲,睇W咁多年,我梗係 feel 到曉雯N獨特風格啦,唔係點做 "粉絲"呀 ~~
懷念白雪的擁抱 ~~

引用:
原帖由 arararchchch 於 2009-6-2 00:02 發表

主播之間的閒聊式交流,最好避免"番炒",閒聊最重要是做到自然的流露...
其實是否Cable首先引入該種報導手法??

對曉雯&主播的看法非常獨到,「首席曉雯Fans」的稱號非你莫屬了
嘩嘩嘩... 唔敢當唔敢當... 以睇新聞(靚女為主, though... )年資\計,頂多係「高級」F,邊會好似現在台咁易上位做首席B ~~ anyway, thanks for your comment ~~

well,我記憶中最早N閒聊式交流,應該係由伍晃榮叔叔開始,雖則非常蜻蜓點水;畸寶初初都係體育主播先至會 (@晚間M節 prime news,同anchor 傾怓袺 sports story)。
懷念白雪的擁抱 ~~

發新話題

重要聲明:本討論區是以即時上載留言的方式運作,本網站對所有留言的真實性、完整性及立場等,不負任何法律責任。而一切留言之言論只代表留言者個人意見,並非本網站之立場,用戶不應信賴內容,並應自行判斷內容之真實性。於有關情形下,用戶應尋求專業意見(如涉及醫療、法律或投資等問題)。由於本討論區受到「即時上載留言」運作方式所規限,故不能完全監察所有留言,若讀者發現有留言出現問題,請聯絡我們。本討論區有權刪除任何留言及拒絕任何人士上載留言,同時亦有不刪除留言的權利。切勿撰寫粗言穢語、誹謗、渲染色情暴力或人身攻擊的言論,敬請自律。本網站保留一切法律權利。