推介:| 調解員課程 | Makeup Course | Hypnosis course | English course | NLP training | cissp cisa cism | 營養學課程 |

發新話題

[建議] 神州奇俠

神州奇俠

神州奇俠

馮志明既神州奇俠已經出到第5期,感覺唔錯

不過好似同以前既刀劍笑比仍然有段距離

希望佢會再畫好D

基本上係支持既,只要唔好一頁一格或者兩頁一格,都會支持佢~

最弱係專欄~

引用:
原帖由 冰河 於 2008-7-11 12:10 發表
仲以為唐柔是主角之一,點知咁快玩完……
比多幾期機會......

引用:
原帖由 isxman 於 2008-7-17 02:54 發表
原著仲有好多大家估5到的情節~~~
例如"觀日神劍"兩父子,原來......
呀"朱俠武"也是.......
始終係溫巨俠的成名巨著,真的不錯,比4大名捕,"說英雄誰是英雄"好看
唯有美中不足的是.....又玩傳功呢part,5 ...
小說好似仲未完....係唔係呀?

相關搜索目錄: 小說

睇左今期,發覺十幾年前謝志榮既鐵血英雄抄左呢本書好多野

又唔知點解,老馮既封面好弱

引用:
原帖由 isxman 於 2008-7-24 15:51 發表
當年本"鐵血英雄"根本就係跟住來抄
算啦,當年知識產權意識薄弱,係咁上下啦
當年呢本真係謝志榮成名作,代表作,各方面都有好高水平(當年)
不過唔知點解之後無進步過,其後仲退步左
附件: 您所在的用戶組無法下載或查看附件, 請嘗試多貼文章獲取積分,積分超過 120 或特定用戶組方可查看.

引用:
原帖由 kenny01 於 2008-8-1 07:25 發表

我好鐘意呢本書架....
作者投入感勁高, 我諗佢好鐘意睇神州奇俠

六絶總管氣勢寫得比而家柳五好....
左邊光頭果個
附件: 您所在的用戶組無法下載或查看附件, 請嘗試多貼文章獲取積分,積分超過 120 或特定用戶組方可查看.

引用:
原帖由 8366 於 2008-9-8 09:33 發表

錦江四兄弟除咗秋水哥之外,
全部都會玩完  
咁化....學

蕭西樓貴為什麼七大名劍,之前已經無咩打過人,今期比朱俠武一招ko左.....

小說係唔係咁化學?

相關搜索目錄: 小說

老馮今期話32完

今期人王篇開始,好似唔錯,努力!

引用:
原帖由 不平凡人 於 2008-10-23 14:40 發表

之前唔講32期...e+先講....
比我感覺係...........................又係唔賣得,..所以要cut書...
算囉,老馮好多年都無呢一本書咁抵睇,因為格數多過以前好多

引用:
原帖由 劍守 於 2008-10-24 03:01 發表

格數真係ok多,老馮近年佳作!!
但今期開始跌Watt,咩眼神殺人,連影印道都出埋,有兩頁係一樣.
32期完,下次唔該早講!!!
以前睇霸刀,最誇張係2-3分鐘睇完
一頁一格至3格,嚇死人!

公仔有咁大得咁大,一個忿怒眼神就一頁,試過一個拳頭又一頁,兩個拳頭互拼就2大連頁....

無背景,只有氣氛托住公仔,唉....

引用:
原帖由 不平凡人 於 2008-10-25 17:24 發表

之後出o個本正版刀劍笑都係....
d格大到去痾次屎都可以睇2次...(唔計撈埋汁)
上星期去書屋睇新出既"霸刀",由出面櫃位拎係手睇,到番埋坐位未坐低,果十幾秒已經睇哂.....

引用:
原帖由 kenny01 於 2008-10-27 03:55 發表
而家d霸刀同馮志明仲有關係咩
雄獅一派....本本書都係咁架啦
仲係馮志明時期都好大格架啦

引用:
原帖由 kenny01 於 2008-10-28 03:47 發表
我諗佢無劃好鬼耐啦....
林海峰.裕成之類層數既主筆, 一早就幫霸刀起稿
真係唔明果時d主筆老細係咪當人傻既
想出x暴族,刀劍笑狂沙.....就幾個主筆求其寫....
尤其是重劃刀劍笑, 一個人可以咁樣糟蹋自己成名作
由 ...
唉,以前馬榮成既中華英雄睇到如痴如醉
之後既馮志明刀劍笑令人熱血沸騰

2人同樣當時對畫漫畫真係好有heart,唔知點解,之後點都畫唔番....

引用:
原帖由 kenny01 於 2008-11-20 05:10 發表
買了今期的神洲, 真係比原著正, 而且不是一點點

香港讀者習慣係又罵唔係又罵, 我諗呢個係網上港人特色掛,
有很多pk(請勿對號入座), 仲好笑, 網上做完賊,之後又話乜唔掂, 又話cut書咁, 真係笑q死, 舉個例就好似強 ...
其實我覺得好大細超,神州既專欄可以講係零,神掌,風雷果d都好豐富
老馮係呢part唔係唔畫得唔好,可以講已經有以前最高既8成水準,點鮮肉郎無咩再宣傳既?

幾時老馮先有刀劍笑既水準.....好懷念

發新話題

重要聲明:本討論區是以即時上載留言的方式運作,本網站對所有留言的真實性、完整性及立場等,不負任何法律責任。而一切留言之言論只代表留言者個人意見,並非本網站之立場,用戶不應信賴內容,並應自行判斷內容之真實性。於有關情形下,用戶應尋求專業意見(如涉及醫療、法律或投資等問題)。由於本討論區受到「即時上載留言」運作方式所規限,故不能完全監察所有留言,若讀者發現有留言出現問題,請聯絡我們。本討論區有權刪除任何留言及拒絕任何人士上載留言,同時亦有不刪除留言的權利。切勿撰寫粗言穢語、誹謗、渲染色情暴力或人身攻擊的言論,敬請自律。本網站保留一切法律權利。