推介:| 開蓬車頂維修翻身 | Email Hosting | Online Shop System | makeup course | Wedding Photography Tip | Bordeaux Red | English learning | 銅鑼灣乾炒牛河 |

發新話題

現為自由身的黃紫盈

似唔似紫盈

引用:
原帖由 陳志雲 於 2013-3-31 09:54 發表

紫盈神掌d個名真係起得好正
佢報寰宇掠影特別high
因為佢成日都去旅行

引用:
原帖由 忿怒的人 於 2013-4-20 13:21 發表
有樣,,有實力

相信係會繼承+2
佢會做到三線女主播首席第一把交椅
GHHK,1830新聞,晚間新聞
應該係+2→雯雯→紫盈

引用:
原帖由 陳志雲 於 2013-5-16 18:41 發表

無邦L檔atv,近年真係好難見到,我相信紫盈會回歸
近年有眼鏡彤同趙珮瑜

引用:
原帖由 陳志雲 於 2013-5-17 11:29 發表

如果佢同嘉儀一齊走,我真係唔駛睇83咁滯
而家淨係睇美茵
放心喎,每年都有堆新女入83台,梗有1,2個岩你口味

上埋蘋果

黃紫盈 你為何流淚了?

上月27日傍晚近六點鶧},無角為妢s聞台主播黃紫盈,於報道曼德拉近況時,提到曼德拉未有好轉,現任總統祖馬留鰤磥滿A取消出訪鄰國莫桑比克。講到呢度,黃紫盈抿一抿唇,兩眼更紅,眼淚終於忍唔住跌鷒薄A聲線亦變得顫抖...

唔少網民都關心紫盈,有人話佢因為曼德拉病情而哭,但都有人就話,紫盈報道曼德拉病情前,兩眼已經紅晒,可能係之前發生屭ヾA令紫盈報道新聞時,已經熱淚盈眶。亦有人估計,紫盈係咪俾老闆鬧呢?

講開紫盈,今年25歲,做天氣女郎鶧}已經好搶眼,加上五官標緻,好快成為宅男女神,佢麍菪鰤Q論區上瘋傳添,話佢成日著黑絲好性感喎,不過,佢個頭髮次次分麙欓伈ㄚY同一個位,仲cutie啦!紫盈來頭亦都唔細,中大新聞系畢業,又到過日本留學,所以當時佢都盡力保持專業,點都講埋篇新聞先。

唔知紫盈心情0依家平伏番未呢?

相關搜索目錄: 留學 日本留學

今期壹周
附件: 您所在的用戶組無法下載或查看附件, 請嘗試多貼文章獲取積分,積分超過 120 或特定用戶組方可查看.

蘋果報道

上月底無邢s聞部發生鰴洁A雖然只係短短幾秒翵ヾA但原來別有內情,到今日仲成為網上熱話,威力即使勁唔過亞視誤報江澤民死訊,爆炸力一樣驚人!

本來呢單洏D角得一個,就係無角為妢s聞台靚女主播黃紫盈。事緣佢上月27號,下晝五點半報新聞鶧},明明講緊南非前總統曼德拉病情,點知紫盈都未報,已經雙眼通紅,熱淚「盈」眶,講唔夠幾句,仲流髐@滴眼淚。

要知道報新聞茲事體大,專業精神,紫盈咁樣喊一喊,雖則惹起網民憐愛,但亦有觀眾指摘佢唔夠專業。

咁究竟紫盈因乜事而喊呢?唔通真係為民權領袖曼德拉而哭?非也,反而係同紫盈同事——另一主播小花張文采有關。

據知,當日五點半新聞儺氶A係由男主播葉昇瓚負責報道,但因為佢個頭(髮型)唔多掂,新聞部話事人「花哥」(袁志偉)話要換人,咁當時只係得張文采同黃紫盈兩個,就要睇下邊個捱義氣。

跟住兩女互相推搪,張文采爆鬙y:「0依家唔係我問你得唔得,而係我叫你去!」當時應該都有唔少人聽到。

就係咁,黃紫盈兩眼通紅咁去頂鱄茪倦I半新聞,報報鴷穨埻囍磹y髐@滴眼淚......

今期明周

主播內鬨真相 張文采一句說話 黃紫盈感觸落淚

上周四(廿七號),無邢s聞女主播黃紫盈在直播時段淒然落淚,惹起廣大關注,有說是她不忿遭另一位剛擢升高級記者的主播張文采打壓,本刊接觸多位內部員工,還原事實真相:「黃紫盈在直播時看到一句說話,因而哭了。」

袁志偉評定葉昇瓚的髮型「不合格」,當場只得黃紫盈與張文采可作替補,素來不和的她倆爭執起來,現場目擊者說:「黃紫盈挑釁在先,張文采氣上心頭,衝動地說了句:『而家唔係話你得唔得,係我叫你去做!』但大家都知道張文采的性格,她並不是有心擺款的。」黃紫盈入內報新聞,張文采冷靜下來,感覺自己有點不對,便在跟直播室互通的熒幕,打了句「對不起」,黃紫盈一看即被觸動情緒,哭了出來!
       事件曝光後,新聞部議論紛紛,但普遍獲得同情的並非「苦主」黃紫盈,而是傳聞中的「惡女」張文采。「雖然張文采有點『串嘴』,但她做事交帶又沒有機心,跟大部分同事都是朋友,大家都不相信她存心欺壓別人;反觀黃紫盈有點『恃靚行兇』,常常要其他同事代勞,『得逞』後便嬌聲嗲氣地誇獎對方:『最叻都係你啦!』未必人人受這一套,造成她在新聞部形同被孤立,朋友少之又少。」

呢個係真相?
本帖最近評分記錄
  • litaikwong 體力 +45 多謝分享 明報從來都較為可信. 2013-7-7 21:29
  • litaikwong 威望 +45 多謝分享 明報從來都較為可信. 2013-7-7 21:29
  • litaikwong 金錢 +45 多謝分享 明報從來都較為可信. 2013-7-7 21:29

今期東方新地

附件: 您所在的用戶組無法下載或查看附件, 請嘗試多貼文章獲取積分,積分超過 120 或特定用戶組方可查看.

雯雯暗撐紫盈?

聽聞都仔已經離職,紫盈同德藍可能要繼續輪流捱夜,直到請到新人頂更

咦!唔通懲罰完畢,脫離通宵更?

引用:
原帖由 陳志雲 於 2013-9-24 19:54 發表
之前馬大走,依家紫盈走。我就黎唔駛睇83
你仲有+2同美茵可以睇

引用:
原帖由 陳志雲 於 2013-9-24 20:06 發表

買少見少
之前cable已經走左Trista
83台好易請到新女番黎做主播

德藍你唔岩咩?

引用:
原帖由 BMX38 於 2013-9-24 21:47 發表
既然高層都唔想佢翻生,走人係唯一出路
不過事件反映一樣野,主播唔係睇表現同實力,係睇高層喜好
對依家班主播同有志做主播既人一個好好既啟示,同埋唔好行差踏錯
咪同一般職場一樣

上司老細like你咪步步高升上位囉,唔like你咪將你投閒置散,俾D豬頭骨既野你做

紫盈FB親自承認已辭職
引用:
謝謝大家的關心與支持。事緣較早前有公司找我過去幫忙,提供蠻好的工作機會與發展,故經已辭退電視台職務,正期待新的任務。新工作詳情到適當時候會再跟大家分享。
至於未來個多月,仍會努力採訪和報道新聞,請多多支持~^^

倶往矣

三個都走了

引用:
原帖由 r166840 於 2013-9-27 06:48 發表
各位知唔知幾時last day?
last day係十一月四日(蘋果話)

呢期D偽周五搜記成日由紫盈做

離職無芋@處女騷身價勁
黃紫盈時薪5萬

無邢s聞之花黃紫盈今年6月在無赤蝦蔆s聞台報道南非前總統曼德拉病危消息時,突然梨花帶雨,從此被冠以「淚的小花」之名。此事引爆出她與另一新聞之花張文采明爭暗鬥的故事,及後紫盈BB遭新聞部高層黃淑明照肺,還被迫放大假思過,最終紫盈BB選擇向新聞部辭職,轉型做商營公司的公關工作。

主播位留影
擁有不少男粉絲的紫盈BB可謂魅力非凡,除獲邀做公關外,原來也得到廣告客戶垂青,睇中她年輕又有新鮮感。據知下月3日是她在無赤槌ast day,離職後她先到外地旅行充電,回港後會出席下月17日在朗豪坊舉行的Mel鞋店開幕活動,屆時紫盈BB已升呢做了名人,不再是無邢s聞小花,而她的「處女出騷價」甚至與無邢s晉花旦岑麗香同級,紫盈BB只需工作一小時,即獲五萬元酬勞,紫盈BB一小時酬勞比新聞部一個月薪酬還要高!當日同場嘉賓還有無邢s聞部舊同事黃婉曼、歌手陳柏宇和吳若希等,紫盈BB大可以由公關再轉型做名人或幕前。

至於紫盈BB在新聞部的工作現進入倒數階段,上星期已提早請同事食「散水餅」,據了解她與將轉職馬會的盤翠盈同在下月3日last day。近日紫盈BB的facebook粉絲專頁上載她的工作近照,看得出她對新聞部工作依依不捨,例如在做完最後一集《周末主播室》後,忍不住在主播座位拍照留念,又與有TVB NEWS標記的攝影機或在採訪車前留影。

大家到時可以近距離見到紫盈真人

相關搜索目錄: 廣告

各位想見紫盈既可以係下星期日去朗豪坊碰下運氣

擁有不少男粉絲的紫盈BB可謂魅力非凡,除獲邀做公關外,原來也得到廣告客戶垂青,睇中她年輕又有新鮮感。據知下月3日是她在無赤槌ast day,離職後她先到外地旅行充電,回港後會出席下月17日在朗豪坊舉行的Mel鞋店開幕活動,屆時紫盈BB已升呢做了名人,不再是無邢s聞小花,而她的「處女出騷價」甚至與無邢s晉花旦岑麗香同級,紫盈BB只需工作一小時,即獲五萬元酬勞,紫盈BB一小時酬勞比新聞部一個月薪酬還要高!當日同場嘉賓還有無邢s聞部舊同事黃婉曼、歌手陳柏宇和吳若希等,紫盈BB大可以由公關再轉型做名人或幕前。

「淚的小花」黃紫盈(Connie)舊年邊播新聞邊含住一泡眼淚引起無邢s聞部小花風雲,最後Connie唔撈事件平息。之後一直有傳話佢會轉職公關公司,不過今日佢鬗E龍灣出席婚展會,就話自己而家係自由身喎。

紫盈BB今日示範婚紗,雖然身材唔係澎湃齛堙A不過勝在親切感搭夠。第一次著婚紗懮\同記者做訪問都難掩興奮,話細個覺得著婚紗呢件事好夢幻,好童話式,希望第時婚禮鬗嵽~舉行就正喇咁話。

王維基麰輕銋q視已經重新請返之前被裁儱s聞部記者主播,王生又曾經話有意會搵埋Connie過去,不過Connie就話自己自由身接鴷D持、司儀job懮\就話想拍嚗s告,試儱s洏,冇正面答王生有冇同佢接洽喎。

Connie仲話如果各路老闆唔嫌佢衋葦芊A唔會抗拒鶾鶣e演出,因為覺得演戲會幾好玩喎。睇個樣Connie應該係想轉型幕前做藝人喎!

黃紫BB著婚紗係咪好省鏡先?

婚紗Look

同著浴衣兩種味道

發新話題

重要聲明:本討論區是以即時上載留言的方式運作,本網站對所有留言的真實性、完整性及立場等,不負任何法律責任。而一切留言之言論只代表留言者個人意見,並非本網站之立場,用戶不應信賴內容,並應自行判斷內容之真實性。於有關情形下,用戶應尋求專業意見(如涉及醫療、法律或投資等問題)。由於本討論區受到「即時上載留言」運作方式所規限,故不能完全監察所有留言,若讀者發現有留言出現問題,請聯絡我們。本討論區有權刪除任何留言及拒絕任何人士上載留言,同時亦有不刪除留言的權利。切勿撰寫粗言穢語、誹謗、渲染色情暴力或人身攻擊的言論,敬請自律。本網站保留一切法律權利。