推介:| 修理頂蓬布 | Mediator course | Hypnosis course | Dream Interpretation | NLP | English course |

發新話題

[建議] 淺水碼頭村

引用:
原帖由 54B 於 2008-11-17 22:42 發表
冇錯,我就住喺54B,張建東隔離,我阿爸就係村口中間個生果檔賣生果,.............. 不過真係唔好意思,呢排唔夠瞓,無精神搵相,我會儘快上載相片給大家睇,好開心能同大家再見!
(順便問下如何上載相片?)
上傳附件閱讀權限售價描述

文件尺寸: 小於 600 kb
可用擴展名: chm, pdf, zip, rar, tar, gz, bzip2, gif, jpg, jpeg, png, torrent, txt
售價: 最高 60 金錢,最高出售時限 1000 小時    上載 位置

回復 250# 的帖子

財記士多兄,你好,我係四叔四嬸個大仔,兒時的名字"阿扒",我的同屋就係牛佬幾兄弟(佢老豆謝田),唔知你係財記士多貴親呢,點都好啦,係呢度再向大家問好!
54B

回復 251# 的帖子

財記士多兄,唔好意思,可能我講得唔係好清楚,我係話如何由我的電腦將相片上傳到這裡畀大家睇,麻煩晒!

相關搜索目錄: 電腦
54B

54B兄
在"回覆"位置打字後
按"預覽帖子"
之後會出現一個"上傳附件"
你可以用呢個方法上載
你試試得唔得

牛佬呢個名咁熟既?有D印象,但個樣係點已經忘記了,係咪好惡架?

回復 254# 的帖子

淺水碼頭村54B門外(右邊的石屋)
,右手邊嘅係我細佬"阿佬",左邊嘅就係"牛佬",後面就係張建東屋企,石級再上去就係水井........!

附件: 您所在的用戶組無法下載或查看附件, 請嘗試多貼文章獲取積分,積分超過 120 或特定用戶組方可查看.
54B

引用:
原帖由 ccooww 於 2008-11-20 20:09 發表
54B兄
在"回覆"位置打字後
按"預覽帖子"
之後會出現一個"上傳附件"
你可以用呢個方法上載
你試試得唔得
得左啦,唔該晒!!!
54B

回復 256# 的帖子

嘩!正呀!
多謝54B分享,
一望見張相入面個環境,就即時好似入左時光隧道,
相入面既地方,令我勾起好多回憶.
你對面那戶人家,好像是姓廖的,是嗎?
直望有個窗那個位置,行上小小就是財記啦
牛佬身後那圓圓屋,有個呀婆每朝打開呢幾個窗刷牙,D水就向大坑位置狂力噴出

54B兄,仲有冇相呀?好鬼正呢

引用:
原帖由 54B 於 2008-11-20 19:16 發表
財記士多兄,你好,我係四叔四嬸個大仔,兒時的名字"阿扒",我的同屋就係牛佬幾兄弟(佢老豆謝田),唔知你係財記士多貴親呢,點都好啦,係呢度再向大家問好!
哥哥   ..    我細個  在  夏園  擇 荷葉 給   妳 (媽媽)檔口       她請我吃  提子

引用:
原帖由 ccooww 於 2008-11-20 20:21 發表
牛佬呢個名咁熟既?有D印象,但個樣係點已經忘記了,係咪好惡架?
  牛佬  妳屋企  後面  那 家人

引用:
原帖由 54B 於 2008-11-20 21:04 發表
淺水碼頭村54B門外(右邊的石屋)
,右手邊嘅係我細佬"阿佬",左邊嘅就係"牛佬",後面就係張建東屋企,石級再上去就係水井........!855857855872
   你 認識  亞旺,亞財 ,   星君, 肥蟹, 他們嗎  余C奶, 鄭C奶   

54B   你家 門口 的狗      好咸濕

回復 262# 的帖子

淺水碼頭村-人頭山水渠路(嗰兩個係我細佬)
附件: 您所在的用戶組無法下載或查看附件, 請嘗試多貼文章獲取積分,積分超過 120 或特定用戶組方可查看.
54B

回復 263# 的帖子

淺水碼頭村-斜路
54B

回復 260# 的帖子

財記兄講得岩,我同54B兄只係相隔一條大坑,
計落你仲近,因為你間屋橫誇大坑.
但諗返起其實都幾危險

各位街坊好,我還有一些相,找到後再上傳畀大家睇!
54B

引用:
原帖由 54B 於 2008-11-21 18:40 發表
淺水碼頭村-人頭山水渠路(嗰兩個係我細佬)
哈哈~~勁正,睇見呢張相就開心,
原來你地都有上水渠路玩,真感動,証明你都係百厭一族啦
54B兄,想問問你照片拍攝既年份?
因為照片中既水渠路咁荒涼,我識上山玩係80年代,環境有d唔同,
相同既地方,我地都係腳踏"白鴒牌"硬膠拖

回復 259# 的帖子

真係唔該晒喎,但係我年紀大機器壞,唔記得你係邊個咯 !
54B

引用:
原帖由 ccooww 於 2008-11-21 19:02 發表

哈哈~~勁正,睇見呢張相就開心,
原來你地都有上水渠路玩,真感動,証明你都係百厭一族啦
54B兄,想問問你照片拍攝既年份?
因為照片中既水渠路咁荒涼,我識上山玩係80年代,環境有d唔同,
相同既地方,我地 ...
梗係啦,你哋呢斑後生仔點知呀,我係五十年代長大嘅喎,唔知呢度有冇我同期.....!
(張相大概喺70年代影嘅)

54B

回復 264# 的帖子

正!
感謝54b兄,呢張圖片,令我諗返起好多回憶.
圖片拍攝位置,好近瞭望台兄屋企.
相中夏園仲未拆,黎明記上面個水喉仲有街坊攞水,
黎明記下面李幾間屋我好似未見過,
呢張相都好耐歷史,好珍貴啊!

我係60年代尾出世,54b兄你唔你大我好多咋
我只可以稱呼你做大哥哥,叔叔仲差好遠呢
我估開設呢個話題既瞭望台兄年紀會同54b兄你接近d

回復 264# 的帖子

Hi,你好。睇黎我同你都差不多年紀吧。

多謝你的相片,真係估唔到宜家重可以睇返兒時的舊地方。

再次多謝。

何苦來由

多謝54B!我是60年代至70年代尾在斜路住的。
你斜路的那幅相,exactly是我的年代!!

回復 267# 的帖子

相同既地方,我都係腳踏"白鴒牌"硬膠拖!!

好啦,聽日重要早起返工,要瞓覺咯,早抖啦各位 !
54B

發新話題

重要聲明:本討論區是以即時上載留言的方式運作,本網站對所有留言的真實性、完整性及立場等,不負任何法律責任。而一切留言之言論只代表留言者個人意見,並非本網站之立場,用戶不應信賴內容,並應自行判斷內容之真實性。於有關情形下,用戶應尋求專業意見(如涉及醫療、法律或投資等問題)。由於本討論區受到「即時上載留言」運作方式所規限,故不能完全監察所有留言,若讀者發現有留言出現問題,請聯絡我們。本討論區有權刪除任何留言及拒絕任何人士上載留言,同時亦有不刪除留言的權利。切勿撰寫粗言穢語、誹謗、渲染色情暴力或人身攻擊的言論,敬請自律。本網站保留一切法律權利。