推介:| 網頁寄存 | 網頁設計 | 開網店 | 電郵申請 | Wordpress Hosting | 外賣平台 | 英語課程推薦 | 風水屋 | 房間風水懷孕 | Timway Testimonial | Wedding Planner | Wedding MC |

發新話題

[建議] 聖約翰中學 太古城 舊生會

好多 同學仔....  記得 小息 的時候在操場 踢波............ 不小心踢 落 食物部....食物部是落 樓梯  大家記得嗎 

引用:
原帖由 財記士多 於 2008-8-7 10:16 發表
 好多 同學仔....  記得 小息 的時候在操場 踢波............ 不小心踢 落 食物部....食物部是落 樓梯  大家記得嗎 
呢個好記得, 個食物部要落 4 - 5 級樓梯呀, 當時我多數買紙包飲品, 三文治, 公仔麵.

我 F.3 果陣時個班主任姓鐘的, 全名鐘貴財, ching們記得嗎???

最記得PE堂我就成日走堂, 同D同學走鬙h太古城, ching們你地有冇啊???

希望ching們繼續分享當年回憶......

重有中二時教我科學的
唔記得性乜
但記得佢塊面有撻胎印

引用:
原帖由 chanhong 於 2008-8-11 01:02 發表
重有中二時教我科學的
唔記得性乜
但記得佢塊面有撻胎印
記得他...........   好用心教

我係83-84 上午部 repeat 中五的....基本上日日固完名都走堂...去太古or去西灣河睇早場...

引用:
原帖由 orat 於 2008-8-16 11:41 發表
我係83-84 上午部 repeat 中五的....基本上日日固完名都走堂...去太古or去西灣河睇早場...
係咪去金明戲院?

83至84我中一時班房在小學部那裡一樓
我仲記得記班主任叫蔣榮中
好鍾意成九日留人堂
我當年番上午校
就好似番全日咁
成個人無晒感覺
個中一度日如年

引用:
原帖由 財記士多 於 2008-7-29 09:45 發表
超仔  住石 澳   
我以前有個同學係住石澳
佢姓古
唔知係咪...............

引用:
原帖由 chanhong 於 2008-8-17 12:11 PM 發表

係咪去金明戲院?
hahahaha........

引用:
原帖由 chanhong 於 2008-8-17 12:20 發表
83至84我中一時班房在小學部那裡一樓
我仲記得記班主任叫蔣榮中
好鍾意成九日留人堂
我當年番上午校
就好似番全日咁
成個人無晒感覺
個中一度日如年
我當年中二時m係係小學部, 後來中三就要去中學部, 你所講姓蔣昵個m有教我地一科.
不過邊科就真係唔記得囉, 呢條友真係好Q麻煩............

一講就二十幾年啦
唔知以前D同學現在點呢

我仲 系到

唔知財記士多係咪我同學呢
我記得中三時有個同學個名都係有個財字(85-86)
我有時在無線電視劇集見到有個同學
好似叫李x民
唔記得啦

引用:
原帖由 chanhong 於 2008-8-17 12:11 發表

係咪去金明戲院?
梗係啦...
仲記得個地板係黐立立的

引用:
原帖由 財記士多 於 2008-8-27 11:49 發表
我仲 系到
唔通我同你都...........

相關搜索目錄:

引用:
原帖由 moonwalker9900 於 2008-8-9 02:39 發表
最記得PE堂我就成日走堂, 同D同學走鬙h太古城, ching們你地有冇啊???
有呀!走去麥當當,5個人叫3杯汽水,霸哂d位係度食煙仔,
一聽見有人吹話有阿sir(教師)黎捉人,個個即係雞飛狗走,諗返起都笑

引用:
原帖由 chanhong 於 2008-8-6 15:25 發表

這個老妖我記得
好多時著到古靈精怪
佢教個我英文的(中2,班主任姓周)

我個時班主任姓張(中3)
教中文的好似姓鮑
科學的姓方
中歷史的就忘了
依~~教我中文o個個都係姓飽...........肥肥地..講野有時幾攪笑下..

引用:
原帖由 chanhong 於 2008-8-11 01:02 發表
重有中二時教我科學的
唔記得性乜
但記得佢塊面有撻胎印
是呀

引用:
原帖由 bb21 於 2008-10-3 09:18 發表
我係81年讀F4S4嘅,教我嗰sir姓何,佢細佬做騎師嘅,成日戴隹隻馬蹄鐵手錶,Longcamp皮帶,馬佬住晌灣仔,放左工着條短褲晌街見到我地頭dup dup咁走,成日去太安樓下面間波樓打波,對面間士 ...
師兄經已超過四十多吧
係前輩
欽敬欽敬

回復 48# 的帖子

(唔知以前D同學現在點呢),<---- 我都想知呀! 在網找到的已不多,
faceBook 都搵吳到, 好彩今日比我在此找到幾個。
我係81年讀F4A4嘅.

發新話題

重要聲明:本討論區是以即時上載留言的方式運作,本網站對所有留言的真實性、完整性及立場等,不負任何法律責任。而一切留言之言論只代表留言者個人意見,並非本網站之立場,用戶不應信賴內容,並應自行判斷內容之真實性。於有關情形下,用戶應尋求專業意見(如涉及醫療、法律或投資等問題)。由於本討論區受到「即時上載留言」運作方式所規限,故不能完全監察所有留言,若讀者發現有留言出現問題,請聯絡我們。本討論區有權刪除任何留言及拒絕任何人士上載留言,同時亦有不刪除留言的權利。切勿撰寫粗言穢語、誹謗、渲染色情暴力或人身攻擊的言論,敬請自律。本網站保留一切法律權利。