推介:| 開蓬車頂維修翻身 | Email Hosting | Online Shop System | makeup course | Wedding Photography Tip | Bordeaux Red | English learning | 銅鑼灣乾炒牛河 |

發新話題

ROBOT 魂 ; METAL ROBOT魂 討論區 + 新品預告

第三世代型AS-M9

第三世代AS擁有較為細長的身體,以及會聯想到戰鬥機飛行員頭盔的圓滑頭部。
原本此機體為美軍預定開發之新一代AS,在美軍中此機仍然是處於實驗階段,短時間內並不會大量配發,
換句話說:此機為米斯里魯所獨有之裝備。

集結著最新銳技術及多樣革新設計的此機。擁有多項與前代不同之革新,由於搭載常溫型核融合爐的緣故,
所以跟搭載渦輪引擎的M6比起來有著較高的靜肅性。

也正因為常溫核融合爐能提供較大的能量輸出,所以在骨架系統上完全採用電磁肌肉操控,因此機體大幅輕量化,
運動性能也得以提升,在進行部署時可以選擇裝備XL-2緊急展開用推進器射出,
或是使用MH67運輸直昇機以搭載兩機(不配備任何武裝)或搭載裝備正常武裝一機。

M9的作戰能力比第二世代的AS優秀的原因,除了上述的部分以及搭載新銳的電子作戰\反制系統之外,
還搭載了有具有隱形模式的ECS(電磁迷彩裝置)系統,在劇中也可以看到,

此外,M9內部電子系統中搭載了高性能AI輔助操縱者,藉此減輕操作者的負擔,
一開始機體AI設定的音效為機械合成的男聲,當然也可以搭配操作者的喜好採用不同的音效;
克魯茲使用的M9在AI音效上就採用了日本某位當紅偶像之音效

相關搜索目錄: 運輸 引擎 運動

76mm 狙擊鎗好型! 更可收藏在盒仔內。

相關搜索目錄: 收藏

M9 梅麗莎.毛 Use ver.

小型飛彈可安放在背部

AS Team Go Go Go!!!

優點: 好有軍事feel 的機體、活動能力高、造型神似、多配件更換。 係FMP fan 必入之選

缺點: 有少少位有水口位要自己動手修一修、

10分滿分的話我俾9分

Woo F91 + Black M9 so Good!!!!!!!!!!!!!!
附件: 您所在的用戶組無法下載或查看附件, 請嘗試多貼文章獲取積分,積分超過 120 或特定用戶組方可查看.
本帖最近評分記錄
  • 冰河 體力 +20 精品文章 2010-1-24 18:53
  • 冰河 威望 +20 精品文章 2010-1-24 18:53
  • 冰河 金錢 +20 精品文章 2010-1-24 18:53

引用:
原帖由 taken 於 2010-1-23 21:01 發表
Woo F91 + Black M9 so Good!!!!!!!!!!!!!!
一張圖就中四隻...陰公

只中黑M9 + F91

F91 好似比之前隻 Gundam Fix 好

每月都中2-3隻

loving black m9 and f91 too!!  
I was redirected from TD and am so glad to see many robot damashii sharing here

update some pics
附件: 您所在的用戶組無法下載或查看附件, 請嘗試多貼文章獲取積分,積分超過 120 或特定用戶組方可查看.
本帖最近評分記錄
  • 冰河 體力 +20 精品文章 2010-1-24 21:08
  • 冰河 威望 +20 精品文章 2010-1-24 21:08
  • 冰河 金錢 +20 精品文章 2010-1-24 21:08

有時間多D嚟吹下水交流下

TD server 唔掂好慢、哩度好好多
引用:
原帖由 kremer 於 2010-1-24 19:49 發表
loving black m9 and f91 too!!  
I was redirected from TD and am so glad to see many robot damashii sharing here

新人報到!!!!!!!! 新晉code geass fans,現獻上我少量"高追品"...........

靜待knight of one嘅來臨,希望唔炒過龍啦..........

本帖最近評分記錄
  • 冰河 體力 +20 原創內容 2010-1-24 21:20
  • 冰河 威望 +20 原創內容 2010-1-24 21:20
  • 冰河 金錢 +20 原創內容 2010-1-24 21:20

我都有高追少少   無計啦

引用:
原帖由 iorik 於 2010-1-24 21:16 發表
新人報到!!!!!!!! 新晉code geass fans,現獻上我少量"高追品"...........

靜待knight of one嘅來臨,希望唔炒過龍啦..........

...
I "preordered" a knight of one from yahoo auction jp at around hkd1200+... I know its expensive comparing to others who preordered  back in summer... but I just don't go to 旺角 anxiously when it releases

有訂就900無訂應1200左右、

我無入哩隻太貴了、入其他算

引用:
原帖由 taken 於 2010-1-24 21:55 發表
有訂就900無訂應1200左右、

我無入哩隻太貴了、入其他算
依隻真係太貴,仲要依加個個月都中2,3隻...
有冇人知00 把GN劍會唔會有現貨?咩價?因為我冇訂到 /_\

sorry 唔鍾意gundam 00所以唔知價、無訂可能要俾多少少

引用:
原帖由 bedman123456 於 2010-1-24 22:01 發表

依隻真係太貴,仲要依加個個月都中2,3隻...
有冇人知00 把GN劍會唔會有現貨?咩價?因為我冇訂到 /_\
訂$70 我估唔訂會$100 樓下掛

引用:
原帖由 kremer 於 2010-1-24 22:23 發表

訂$70 我估唔訂會$100 樓下掛
一把劍仔都70...陰公 佢一件件細件咁訂依樣野眞係好麻煩
不過都請各位有得攞時通知下

引用:
原帖由 kremer 於 2010-1-24 21:52 發表

I "preordered" a knight of one from yahoo auction jp at around hkd1200+... I know its expensive comparing to others who preordered  back in summer... but I just don't go to 旺角 anxiously when it  ...
基本上有得訂knight of one嘅時候我完全唔知道有喱回事,事關當時我未中geass,嚴格嚟講我初初睇魯魯修嗰時我係唔鍾意佢d機體淨係鍾意個故事

可能係睇得太多gundam,所以初初嘅時候覺得lancelot造型好怪,到咗而家反而覺得gundam都幾dry下,同埋d機設都幾浮誇。

話雖如此,我對5月出嘅reborn gundam有d興趣...........

引用:
原帖由 bedman123456 於 2010-1-24 22:34 發表 [url=redirect.php?goto=findpost&pid=9684268&ptid=209541][/url]

一把劍仔都70...陰公 佢一件件細件咁訂依樣野眞係好麻煩
不過都請各位有得攞時通知下
sure! brothers should help each other!
引用:
原帖由 iorik 於 2010-1-24 23:00 發表

基本上有得訂knight of one嘅時候我完全唔知道有喱回事,事關當時我未中geass,嚴格嚟講我初初睇魯魯修嗰時我係唔鍾意佢d機體淨係鍾意個故事

可能係睇得太多gundam,所以初初嘅時候覺得 ...
我都係... 知道有得訂knight of one 時候已經係12月尾... 就算貴都要比人屈...
kmf 我仲想入既有offshoot 紅蓮二式, lancelot conquester 同 gawain
但唔甘心比炒價

對00系都有大愛, 基本上如果唔係太貴 (eg. advanced gn-x 紅機) 都會全入
話時話advanced gn-x 紅機成$580真係太貴 (相對yen價成18算)... 過唔到自己果關

引用:
原帖由 kremer 於 2010-1-25 00:55 發表

sure! brothers should help each other!

我都係... 知道有得訂knight of one 時候已經係12月尾... 就算貴都要比人屈...
kmf 我仲想入既有offshoot 紅蓮二式, lancelot conquester 同 gawain
但唔甘心比炒 ...
thank you very much! brother!
lancelot conquester 同 gawain我都想入...不過淨係係 IN'S 見過仲要天價 (果間炒店呢)

lancelot conquester 之前係信和頂樓見過250、不過唔知仲有無。試下問老细有時無放出嚟都未定

另外 in's point 1/f 都見過290、依家第一隻offshoot lancelot 199乍!公主机都係

gawain等再贩算啦無謂高價入 紅蓮二式就睇下拍賣網有無了。

我都係在J2睇先愛上kmf    不過日本話出多3隻ROBOT 魂 kmf, code geass 條line 就完。

開始返gundam 同其他新野

ROBOT魂 <SIDE KMF> knight of one ギャラハッド
2010年01月26日(火)発送予定 8,500+送料手数料 1,000

發新話題

重要聲明:本討論區是以即時上載留言的方式運作,本網站對所有留言的真實性、完整性及立場等,不負任何法律責任。而一切留言之言論只代表留言者個人意見,並非本網站之立場,用戶不應信賴內容,並應自行判斷內容之真實性。於有關情形下,用戶應尋求專業意見(如涉及醫療、法律或投資等問題)。由於本討論區受到「即時上載留言」運作方式所規限,故不能完全監察所有留言,若讀者發現有留言出現問題,請聯絡我們。本討論區有權刪除任何留言及拒絕任何人士上載留言,同時亦有不刪除留言的權利。切勿撰寫粗言穢語、誹謗、渲染色情暴力或人身攻擊的言論,敬請自律。本網站保留一切法律權利。