推介:| 英語課程 | Causeway Bay order food | 職業英語 | 化妝課程 | Wedding Photography | 天窗卷布更換維修 |

發新話題

ROBOT 魂 ; METAL ROBOT魂 討論區 + 新品預告

新人報到!!!!!!!! 新晉code geass fans,現獻上我少量"高追品"...........

靜待knight of one嘅來臨,希望唔炒過龍啦..........

本帖最近評分記錄
  • 冰河 體力 +20 原創內容 2010-1-24 21:20
  • 冰河 威望 +20 原創內容 2010-1-24 21:20
  • 冰河 金錢 +20 原創內容 2010-1-24 21:20

引用:
原帖由 kremer 於 2010-1-24 21:52 發表

I "preordered" a knight of one from yahoo auction jp at around hkd1200+... I know its expensive comparing to others who preordered  back in summer... but I just don't go to 旺角 anxiously when it  ...
基本上有得訂knight of one嘅時候我完全唔知道有喱回事,事關當時我未中geass,嚴格嚟講我初初睇魯魯修嗰時我係唔鍾意佢d機體淨係鍾意個故事

可能係睇得太多gundam,所以初初嘅時候覺得lancelot造型好怪,到咗而家反而覺得gundam都幾dry下,同埋d機設都幾浮誇。

話雖如此,我對5月出嘅reborn gundam有d興趣...........

引用:
原帖由 bedman123456 於 2010-1-25 01:07 發表

thank you very much! brother!
lancelot conquester 同 gawain我都想入...不過淨係係 IN'S 見過仲要天價 (果間炒店呢)
我就係響果間入,我bid咗隻基爾福特卿去果度交收,跟住講價講到3舊幾就買埋隻conquester..........

之前都有留意到喱間舖,都估到yahoo上面嘅貨都係佢地.......

引用:
原帖由 kremer 於 2010-1-25 00:55 發表
我都係... 知道有得訂knight of one 時候已經係12月尾... 就算貴都要比人屈...
kmf 我仲想入既有offshoot 紅蓮二式, lancelot conquester 同 gawain
但唔甘心比炒 ...
個人認為有可翔就可以唔使買貮式喇............

引用:
原帖由 bedman123456 於 2010-1-25 20:04 發表

上次行過,聽到個老闆同人吹緊水...佢大大聲話D貨唔怕冇人買
如果佢得返幾隻又真係唔怕冇人買,而家仲貼大字報話大量收魯魯修嘅robot魂同offshoot。

光之翼...........

離destiny不遠矣...............

引用:
原帖由 taken 於 2010-1-27 12:03 發表

自己budget希望現貨唔過12魚,太貴買舊膠真係過唔到自己.......

題外話:果邊成日死死地好冇癮.......

入到隻knight of one喇........o岩o岩好比我預算平dd.....

(果邊又唔知咩事,login唔到,一味話我錯password/id..............唉)

引用:
原帖由 taken 於 2010-1-28 21:36 發表

不過你鍾意而又係限定都ok la,   有時間影D相上嚟分亨下  
一定...........等我執執張書枱同個櫃先...............

個魂stage act.4 幾正喎

舊物新影 [ROBOT魂 OO GUNDAM TRANS-AM RAISER]

Gundam (高達),係我踏進玩具黑洞第一件毒物,因為本人比較懶同手腳慢,所以模型唔係我杯茶,主要都係買MIA,差唔多係Gundam就買。隨住MIA

質素每下愈況以及家中空位有限,Gundam就成為我第一樣放棄唔再買嘅玩具,原本擁有嘅MIA都已經賣晒。真正有全套追看都只有seed同destiny(當然

唔係睇tvb),其餘都只係零零碎碎或甚至乎冇睇。不過Gundam嘅吸引力真係唔可以低估,事關對上早咗起身(可能人老咗瞓唔長),無聊開電視就睇咗幾

集Gundam OO,咁就買咗佢返屋企。

早期出嘅Gundam OO以及Seven Sword我都忍到唔買,但睇完幾集之後就守唔住,一買就買隻最貴。最初打算買早前出嘅實色sp就算,跳樓貨平平地

過下癮,但諗真點我鍾意Gundam OO其中一個幾主要原因就係把GN Sword,實色sp除咗係舊模,顏色唔sharp之外,仲要冇GN Sword,最後都決定

買隻貴。

響seed入面都有一部Gundam擁有類似GN Sword嘅武器,就係Providence Gundam把套落手嘅大劍。MIA Providence Gundam我覺得出得唔錯,可惜老

毛病永遠都改唔到,手關節實在太軟,肩膊及手肘根本承托唔起把劍嘅重量,以致做任何動作最後都會下墮,太掃興喇!!!!!!唯一做得最好嘅動作就係垂

低隻手。到咗Robot魂之後,問題最終得到解決,真係愈扭愈滿足,愈扭愈興奮。

顏色方面,透明膠件加上金屬紅嘅配搭下都能夠好接近展現到動畫中Trans-AM嘅型態,但若然能夠隱藏埋透明膠件下灰色接駁件就仲好啦。

最後影多3張,收工。

好彩有睇個幾集係過咗同武士道決鬥,唔係的話分分鐘買埋隻武士道限定。

相關搜索目錄: 玩具 模型
本帖最近評分記錄
  • 冰河 體力 +10 多謝分享 2010-6-27 19:05
  • 冰河 威望 +10 多謝分享 2010-6-27 19:05
  • 冰河 金錢 +10 多謝分享 2010-6-27 19:05

引用:
原帖由 taken 於 2010-8-8 17:17 發表

好似金過頭.........

發新話題

重要聲明:本討論區是以即時上載留言的方式運作,本網站對所有留言的真實性、完整性及立場等,不負任何法律責任。而一切留言之言論只代表留言者個人意見,並非本網站之立場,用戶不應信賴內容,並應自行判斷內容之真實性。於有關情形下,用戶應尋求專業意見(如涉及醫療、法律或投資等問題)。由於本討論區受到「即時上載留言」運作方式所規限,故不能完全監察所有留言,若讀者發現有留言出現問題,請聯絡我們。本討論區有權刪除任何留言及拒絕任何人士上載留言,同時亦有不刪除留言的權利。切勿撰寫粗言穢語、誹謗、渲染色情暴力或人身攻擊的言論,敬請自律。本網站保留一切法律權利。