推介:| UGG | baby product | MD skinical | 環保袋訂造 | PROTOP | 鈙利亞阿勒頗手工古皂 | UGG Boots | Sheepskin Boots |

93 1234
發新話題

[建議] 住東頭村的街彷齊來聚聚啊..

引用:
原帖由 befefecc 於 2008-12-17 01:57 發表

石場果d大麻石應該供應隔籬墓地用
除左開工d工人
大人可能覺得邪好小行呢條路
我地靚仔話之你大風吹到沙塵滾滾
最緊要玩得happy
係呀..兒時無畏.最緊要有得玩.百無禁忌.....

引用:
原帖由 befefecc 於 2008-12-18 01:09 發表

累你追紙搖追上獅子山公園,真唔好意思

靚仔時代唔知點解,為左隻斷紙搖唔理交通橫衝直撞
周不時追幾個山頭都照追
師兄..小意思呢.

不過有時真係好危險.執得番都還好.有時就搵都搵唔到...

引用:
原帖由 King+Cantona 於 2008-12-18 10:52 發表

果檔超正, D魷魚重好味!
而家真係好難食得番以前既味道...

引用:
原帖由 befefecc 於 2008-12-19 01:07 發表

此情可待成追憶,只是當時已惘然....
默然回首.百般茲味在心頭......

引用:
原帖由 donaldkwong2005 於 2008-12-19 11:43 發表

CHing你所講嘅石場,現在應該變咗網球場.....。
師兄..唔該哂.最近小點見你.近況可好嗎.....

引用:
原帖由 donaldkwong2005 於 2008-12-20 18:08 發表

近況幾啦,金融海嘯下仍然有工返,托賴.......。
可真好了..保持.保持.....

引用:
原帖由 donaldkwong2005 於 2008-12-20 18:37 發表
轉貼自舊足跡ching提供嘅網址http://www.fotoc.com/studio/Kit/concept/oldhk/
相中模型值得一睇.......。
做果個仁兄真好心機..做到好似真既一樣....

相關搜索目錄: 模型

引用:
原帖由 舊足跡 於 2008-12-21 17:19 發表

如無意外,這相應顯示到石埸位置,其實,我本人對這地完全無印象,但發覺大家對這地非常熟悉,並且有不少童年回憶,希望這相幫到大家好好懷念,如我有些事做得不好,亦請諒.
係啦.係啦.球場則邊就係石場了..

舊足跡兄.言重了.你的熱心與無私.那有不足呢.無須見諒啊...

引用:
原帖由 東頭村四座149 於 2008-12-21 08:46 發表
圖下行人道再入小小就係石場,附近仲有間鐵皮屋做收買銅鐵,小時侯纗s用就在這婼皛刓u賺來的,涯邊有石級落東頭村,小時侯就在那石級邊的山坡用紙皮玩滑草,圖下方所見60年代是沙地足球場,當時每天都和一班男仔去踢波,不 ...
師兄你好.講番起又有小小回憶..係呀.足球場以前係沙地來的.師兄你真好記性...

明天又是新的一年了.

祝願各位師.兄姊弟妹新年快樂.

來年百業興旺.股市日上.人人有工做.....

引用:
原帖由 donaldkwong2005 於 2009-1-1 15:12 發表

係呀﹗仲有腸粉買....。
其實有些而家仲有得買.就係冇以前咁方便.這還是次要..

最重要係食唔番以前既味道....

想請問師兄可還記得13座宣道小學呢....

引用:
原帖由 donaldkwong2005 於 2009-1-2 22:20 發表

就係食唔返以前嘅味道,所以更加要回味。13座宣道就無勿印象,但10座祟真就記得....。
我也是依希記得.因讀到唔記得一年班定二年班就停辦了.什麼原因也不很清楚....

我三位哥哥是在宣道畢業的..

引用:
原帖由 東頭村四座149 於 2009-1-3 16:36 發表
基督教宣道會宣恩堂...網上找的....
[本堂曾於1973年起接辦東頭村13座天台的少年事工及主日學,經四年的努力,終於1977年停辦。]
唔知你係唔係講呢間
你好師姊.謝謝你的熱心..

係呀.就是這間了...

但應該唔只辦了四年.因我三位哥哥是由一年班讀到畢業的.

引用:
原帖由 donaldkwong2005 於 2009-1-3 21:28 發表

我約1971年讀小一,但真係無勿印象13座有間宣道小學.....?
係呀.師兄..都幾十年了.冇印象都唔出奇.

因我二哥搬屋.在床下底找到D畢業相.才會記番起的..

相關搜索目錄: 搬屋

引用:
原帖由 donaldkwong2005 於 2009-1-4 00:03 發表

幫唔倒師兄唔好意思...﹗
師兄. 言重了.小意思的呢.請不用介懷噢..

臨近年尾.工作比較繁忙.沒甚時間上來.抱歉..

現和各位師兄姊拜過早年.

祝願各位.身體健康.萬事如意..

各位師兄.好耐沒上來了.抱歉..

過年後工作也比較忙.真的沒甚時間.無奈..

各師兄們近況可好嗎.也都歡迎新加入的師兄們.也祝生活愉快..

引用:
原帖由 舊足跡 於 2009-2-24 23:59 發表

呢個時勢,你忙得咁緊要,真的替你開心,祝生活愉快!!!
多謝師兄.托賴.托賴....

只因公司搬遷.老細要我根頭根尾.我就變了阿四.所以比較忙D..也祝生活愉快...

93 1234
發新話題

重要聲明:本討論區是以即時上載留言的方式運作,本網站對所有留言的真實性、完整性及立場等,不負任何法律責任。而一切留言之言論只代表留言者個人意見,並非本網站之立場,用戶不應信賴內容,並應自行判斷內容之真實性。於有關情形下,用戶應尋求專業意見(如涉及醫療、法律或投資等問題)。由於本討論區受到「即時上載留言」運作方式所規限,故不能完全監察所有留言,若讀者發現有留言出現問題,請聯絡我們。本討論區有權刪除任何留言及拒絕任何人士上載留言,同時亦有不刪除留言的權利。切勿撰寫粗言穢語、誹謗、渲染色情暴力或人身攻擊的言論,敬請自律。本網站保留一切法律權利。