推介:| UGG | baby product | MD skinical | 環保袋訂造 | PROTOP | 鈙利亞阿勒頗手工古皂 | UGG Boots | Sheepskin Boots |

發新話題

[建議] 住東頭村的街彷齊來聚聚啊..

引用:
原帖由 windows2005 於 15-4-2009 10:26 PM 發表

乜149 唔係向天井的嗎?我應該識大頭崩,佢是不是住近中間樓梯的?

我地成日在第5座射龍門同打波子的
大頭崩住中間樓梯第三間,我住第五間.

以下二張相是在五座停車場影的,第一張後左一就係大頭崩.
全部小朋友都是住向五座二樓.唔知你仲識邊個呢?你又住二樓近邊度呢?

附件: 您所在的用戶組無法下載或查看附件, 請嘗試多貼文章獲取積分,積分超過 120 或特定用戶組方可查看.

回復 8# 的帖子

引用:
原帖由 carlo811a 於 2009-4-16 15:02 發表
我 住 十八 座 的 -
報到..
我係至光讀書,18座我都識好多人,唔知你住幾樓??

我都係住18 座,  我住6樓........

引用:
原帖由 happy1679 於 18-4-2009 02:07 PM 發表
我都係住18 座,  我住6樓........
你好.....我都識個女仔住18座6樓向球場的,她有少許哨牙的.

但係18座1邊向20座,另1邊向街市,即向15座,

另我住558室,

引用:
原帖由 happy1679 於 20-4-2009 05:56 PM 發表
但係18座1邊向20座,另1邊向街市,即向15座,

另我住558室,
應是向15座那邊才對

同1方向...................

Hi~Every one

Nice to meet u~

我住響第三座...大約1984,85年搬走,搬走時仲讀緊小學五,六年級。

最記得樓下地舖有間X記士多、藥房、振興餐廳及隔離間米鋪,

仲有樓下個波地旁有個小公園仔,有千秋和正立方體擒鋼架,

每次亞媽拿膠水喉通街追捕我打時候

我都會走出去果個擒鋼架內偷偷飲泣 ,冷靜一下麻

再唔係我就會沿住公園隔籬既鐵皮屋走落22,23座既東成文具舖睇模型,呵呵呵

仲有架~c hing提過架蘿菠水和雪糕甜筒單車伯伯,搬左之後仲見伯伯在衙前圍擺賣,好掛住伯伯啊!

有個七指神功魚蛋叔叔,唔知你地識唔識佢,D魚蛋勁好味。

一切一切諗起真係回味

相關搜索目錄: 模型

hi,
我曾住18座,後搬後3座天台,

引用:
原帖由 happy1679 於 2009-4-24 13:24 發表
hi,
我曾住18座,後搬後3座天台,
hello~唔知我見過你未呢?

那時往天台有閘的,到現在為止我都唔明點解會有閘?

可能經常碰到,
其實住天台真係好好,,地方比較大,又可以BBQ,每邊只有8伙人....

引用:
原帖由 bbqcc 於 2009-4-22 14:16 發表
Hi~Every one

Nice to meet u~

我住響第三座...大約1984,85年搬走,搬走時仲讀緊小學五,六年級。

最記得樓下地舖有間X記士多、藥房、振興餐廳及隔離間米鋪,

仲有樓下個波地旁有個小公園仔,有千秋和正 ...
我是住3座七樓的, 讀志德公立學校, 3座樓下每晚約五點有個肥師奶賣豬紅, 很美味

引用:
原帖由 henrymast 於 2009-4-27 09:28 發表

我是住3座七樓的, 讀志德公立學校, 3座樓下每晚約五點有個肥師奶賣豬紅, 很美味
當然記得啦...真係好好味,後來七層拆了後,我見他星期六、日偷偷在衙前圍村近活力士多賣豬紅..正!!!

大家好呀,新來報到,我細個都係住東頭村第五座架,隔條馬路係第六座,細個o個陣成日摺"紙箭"射去第六座,仲記得第六座樓下有個警察出所派,而我同2個阿哥都係讀東頭村第十座崇真小學,唔知呢度搵唔搵到校友呢?

整咗個 facebook group

東頭村街坊福利會
http://www.facebook.com/home.php?ref=home#/group.php?gid=49141369916

[url=thread-212591-1-1.html]東頭村的街彷齊來聚聚啊..[/url]

引用:
原帖由 eddiekch 於 2009-5-7 00:22 發表
大家好呀,新來報到,我細個都係住東頭村第五座架,隔條馬路係第六座,細個o個陣成日摺"紙箭"射去第六座,仲記得第六座樓下有個警察出所派,而我同2個阿哥都係讀東頭村第十座崇真小學,唔知呢度搵唔搵到校友呢?
你好呀﹗我住第八座成日係祟真小學隔離籃球場打波.......。

大家好像!我住15座,也是在對面16座基聖讀下午班,年份大約係79-80初,當時有PE老師梁sir,後來多左個沈sir,,missChoi!教音樂,音樂室近門口掛左好多音樂家的畫像,重有個miss莊...佢住九龍城,間中會請我地去佢屋企玩....睇佢彈古箏及寫書法.....平時放學一定去隔離17座間煥記士多買零食........
重記得住東頭村.....成日到隔離鄰舍度玩白鴿......我住天井....成日有免費歌聽...d哥哥成日炸機........中秋節又會在面對16座果邊既騎樓點滿一排candle...好不壯觀..好似同付近幾座鬥靚咁........重成日會去19座振興酒家飲茶.....或後面既同名的茶餐廳食野....食食下重會阿爸拿一塊去買公仔書.......
又成日會去16-19座後面個大公園玩滑梯...當然唔小得去我樓下15座...的公園玩鋼架,,,捉E因..搖搖板...千秋....等啦....而且重會去第五座租單車...踩去第一座個公園..再由公園側的斜坡上去過馬路再上福德學校.........真懷念..樓下的銀龍冰室...長安士多....劉裕發士多.............啟德遊樂場........崇真小學......18座樓下的街市.........踩滑板....可樂羅素搖搖.......星球大戰...........太多太多喇........................
希望重會有人黎睇啦

相關搜索目錄:

重有一樣就係...d小朋友會在橫頭[即單邊既樓梯口.]度....跳樓梯啦踢波啦..跳繩..狐狸先生啦...紅綠燈過馬路.....跟就會比住橫頭個單位既婆婆阿伯追出黎鬧....因為真係好噪..同埋成日踢波踢到佢地度門........又會成日係橫頭樓梯d格仔入面搵到白粉.........
我地果時重會玩捉伊因...限住幾多樓咁玩.....重成日係樓梯個鐵絲網玩...好似隔兩層就有一個網....果時唔識死成日跳上跳落咁玩..................住東頭村真係帶比我一個好開心.....好不平凡既童年....果時差唔多自已住果座既街坊,全部都認識的,唔似而家果d咁...........

引用:
原帖由 舊足跡 於 2009-3-19 21:52 發表

唔駛客氣,如有時間再找相,希望可找到近一些的東頭村相比大家看看.
而家睇番d相先至知.差唔多成條村.只有15座係打橫...............哈哈哈.....成日係面向公園果邊掉d一大堆紙青蜓落街...壯觀

你好,,我都係讀基聖下午班, 住18座向15座

各位東頭村的朋友

你地仲記唔記得﹝綠﹞地呀!
在那堭蚼掃騄璅恣B紙皮滑斜坡。

引用:
原帖由 happy1679 於 2009-5-11 07:44 發表
你好,,我都係讀基聖下午班, 住18座向15座
請問你是那一年讀基聖下午校的? 我是72-78年, 校長是譚立恩。

我是80-81年度畢業,,
校長是譚立恩,及後由另一位替代,,但唔係太記得名字....

引用:
原帖由 happy1679 於 2009-5-12 04:22 發表
我是80-81年度畢業,,
校長是譚立恩,及後由另一位替代,,但唔係太記得名字....
當時譚立恩同我好熟。

你遲我三年畢業, 在那裡上中學?

發新話題

重要聲明:本討論區是以即時上載留言的方式運作,本網站對所有留言的真實性、完整性及立場等,不負任何法律責任。而一切留言之言論只代表留言者個人意見,並非本網站之立場,用戶不應信賴內容,並應自行判斷內容之真實性。於有關情形下,用戶應尋求專業意見(如涉及醫療、法律或投資等問題)。由於本討論區受到「即時上載留言」運作方式所規限,故不能完全監察所有留言,若讀者發現有留言出現問題,請聯絡我們。本討論區有權刪除任何留言及拒絕任何人士上載留言,同時亦有不刪除留言的權利。切勿撰寫粗言穢語、誹謗、渲染色情暴力或人身攻擊的言論,敬請自律。本網站保留一切法律權利。