推介:| 觀塘外賣速遞 | 將軍澳外賣速遞 | Party 美食到會 | 汽車蓬頂維修翻身 | 雪地靴 | 羊毛鞋 | 羊毛鞋墊 | Online Food Ordering System | Pre Wedding Photographer |

93 1234
發新話題

[建議] 住東頭村的街彷齊來聚聚啊..

引用:
原帖由 kentli 於 2008-10-27 12:24 發表

至現在有和亞忠聯絡嗎?
我雖然識佢姐,但好少傾偈,
反而佢細佬明仔就有,不過自從我搬走左之後,
無見佢地都廿幾年啦...

回復 320# 的帖子

喪權好似比當年瘦左,細文就無乜點變,
小雄就唔同哂,唔認得囉,
至於你,好面善,但係應該同你唔熟....

引用:
原帖由 kentli 於 2008-10-27 14:29 發表
現在我們還有聯絡,他亦搬往竹園北鸷,可算老朋友。
搬走左之後,都無再聯絡囉!  

引用:
原帖由 wsk88 於 2008-10-27 23:36 發表

後排,細文,細雄,本人
前排,光仔,劉貴,小雄,細雄嫂,大眼仔
大眼仔都係度呀,太好了, 佢而家住邊樹呀??  
呢張相係邊度映架, 怕且超過十五年了......

引用:
原帖由 lovelybilly 於 2008-10-27 23:55 發表
細雄係細文個弟弟, 咁小雄係邊個呢架, 劉貴個樣真係唔認得, 劉佩呢, 我家姐話佢好惡架
光仔仍然係肥都都, 大眼仔好熟口面, 有冇提示, 因為東頭村有好多個架, 18座賣菜婆個孫, 17座唔記得5樓定6樓, 大眼妹, 大眼仔兩 ...
大眼仔住係五樓單邊位向16座, 佢屋企人住四樓,
佢係細仔, 有好多個家姐,
有個阿哥叫做<克仔>........

引用:
原帖由 wsk88 於 2008-10-28 00:53 發表
83年3月晨早見到好大霧,所以影咗佢
但係影完睇番張相又無乜霧,但當時係大霧到完全見唔到新蒲崗
喪權就係係呢個位置, 成日及住對面16座2樓有露台單位,
有個大眼妹係度住, 佢成日想溝人,
結果每次見親面都比人鬧......

引用:
原帖由 szstaff 於 2008-10-28 01:55 發表
看大家的記憶,勾起很多往事,記得當時年記小常去明愛(21座對面),和22座乒乓桌玩,當時好開心架.仲有是玩完後有時去21座李記旁事多(忘了名).玩老虎機,同飲5毛錢的豆奶.又去23座木記買零食.去李記食焗多士.真是很懷念.
個時打乒乓球, 成日要差台, 仲興留波留板添.......

引用:
原帖由 wsk88 於 2008-11-1 14:09 發表

住咗40幾年,居然認唔到,如果真係東頭村
最大可能係19座
我覺得唔似東頭村,
因為東頭村大部份都係七層或八層大廈,
呢度得六層! 

引用:
原帖由 donaldkwong2005 於 2008-11-1 21:55 發表
無線都41年台慶,我仲記得當年睇無線開台要係隔離街坊處睇......因屋企無電視機.........
我屋企有電視,不過睇唔到麗的既幪面超人,
要去人地門口睇.....

引用:
原帖由 donaldkwong2005 於 2008-11-3 12:28 發表

我屋企第一次買電視機,當日送機到我屋企時正好播緊吉田嘅咸蛋超人.......
你仲記得吉田呀, 我已經忘記了!  

引用:
原帖由 King+Cantona 於 2008-11-4 17:20 發表
我也認識大眼仔
你都識大眼仔??   

引用:
原帖由 jacky. 於 2008-11-4 19:37 發表

所謂七層應該是連埋地下那一層吧
但係我見到有一座得六層喎!   

引用:
原帖由 King+Cantona 於 2008-11-5 22:29 發表
我小學老死同他friend, 我有同他打過波, 好似有個叫突眼金魚姓黃的女仔亦一齊玩
我當年同大眼仔都好friend,週末經常睇午夜場,
去新葡京打機,去愛記食粥.....

引用:
原帖由 kentli 於 2008-11-14 00:55 發表
賭外圍狗的是19座林園
唔單止外圍狗,賭打蟋蟀我都見過!  

引用:
原帖由 wsk88 於 2008-11-12 20:23 發表

最新消息,今日係樓下見到愛記事頭婆
佢話老細阿令,已於今年仙遊
祝佢早登極樂,不過,其實佢年紀都好大囉! 

引用:
原帖由 wsk88 於 2008-11-18 17:31 發表

聽講話有80幾
最主要係捱得辛苦,
成個粥檔差不多佢一個人做哂,
日日都開工, 永無休息....

引用:
原帖由 chanwkkk 於 2008-11-19 10:53 發表
你好
我是新來的,我也是住東頭村,不過是由1967 至 1987年,我住23座13樓,窗對住足球場即現時的康東樓,我讀16座地下基聖上午班,72 -73年屆畢業的。
當時溥仁小學是最叻的小學,不容易孝進去。
係17座有好多居民都係讀基聖,我就讀溥仁!
要好叻先考到?  
其實我讀書好渣!  

引用:
原帖由 ECSC 於 2008-11-20 16:44 發表
你們還記得每年中秋節,七層大樓就在走廊圍欄,點上一大排蠟燭,大家鬥多,點知風一吹,各人又忙於點翻著??我住在22座,無得玩,只能看21座和第一座互相鬥快的情況。
我地17座,就同對面19座鬥左好多年! 

93 1234
發新話題

重要聲明:本討論區是以即時上載留言的方式運作,本網站對所有留言的真實性、完整性及立場等,不負任何法律責任。而一切留言之言論只代表留言者個人意見,並非本網站之立場,用戶不應信賴內容,並應自行判斷內容之真實性。於有關情形下,用戶應尋求專業意見(如涉及醫療、法律或投資等問題)。由於本討論區受到「即時上載留言」運作方式所規限,故不能完全監察所有留言,若讀者發現有留言出現問題,請聯絡我們。本討論區有權刪除任何留言及拒絕任何人士上載留言,同時亦有不刪除留言的權利。切勿撰寫粗言穢語、誹謗、渲染色情暴力或人身攻擊的言論,敬請自律。本網站保留一切法律權利。