推介:| 懷孕輻射 | 頭暈輻射 | 失眠輻射 | 頭疼輻射 | 腦腫瘤輻射 | 記憶障礙輻射 | 耳損傷輻射 | 抑鬱輻射 | Celine Bags | 嬰兒用品 | Loewe Bag |

發新話題

結石奶粉受害者

結石奶粉受害者

各位, 快的睇下點去幫助救援果六千多結石奶粉受害者啦 (至今既數字, 可能更多)
小小寰球,有幾個蒼蠅碰壁。
嗡嗡叫,幾聲淒厲,幾聲抽泣。

我唔係版主, 無權亂講野, 講錯分分鐘俾人ban

引用:
原帖由 紅豆沙 於 2008-9-18 08:50 發表

你有冇好提議?h:" />
今朝一開電視,就係報導緊呢單新聞,
原來已經三年前已經有毒奶粉!
請教KMY啦, 佢呢方面人脈熟的, 網絡多的

引用:
原帖由 KMY89 於 2008-9-21 12:07 發表
其實,現在最有用的是 organize 受害者家屬爭取賠償。  
維權律師, 個個都"安守本份"或消聲匿跡啦.

引用:
原帖由 KMY89 於 2008-9-25 00:08 發表

全世界有12億勞工日薪不足 US$2,很多人活在赤貧線下

我相信呢D 奶送去某些第三世界國家一瞬間會被搶完飲完,就算他們明明知道有問題有毒害。
嘩, 真係人心叵測.

引用:
原帖由 colorbhk 於 2008-9-26 14:55 發表

食, 會對身體有害, 唔食會即刻餓死, 佢地係冇得選擇. 人可以有平等的要求, 但唔會有平等的待遇
真心幫人, 有能力送毒奶粉, 點會無能力送正奶粉丫.   但要真係出心幫人, 難咯,   我唔要咪俾你囉,
已所不欲, 話之佢毒.

引用:
原帖由 KMY89 於 2008-9-26 17:59 發表

只係一個比喻,當然不會送個有害東西給別人
比喻   飲鴆止渴

引用:
原帖由 KMY89 於 2008-9-28 14:45 發表
如 FXO 兄在救援毒奶粉的苦主有任何高見,我們再研究討論,有可為受害人效勞,Kmy 將盡一份心力,如不涉慈善,Kmy 不認為合適在這交流。fftopic:" />
你唔覺得係你帶頭 咩.

發新話題

重要聲明:本討論區是以即時上載留言的方式運作,本網站對所有留言的真實性、完整性及立場等,不負任何法律責任。而一切留言之言論只代表留言者個人意見,並非本網站之立場,用戶不應信賴內容,並應自行判斷內容之真實性。於有關情形下,用戶應尋求專業意見(如涉及醫療、法律或投資等問題)。由於本討論區受到「即時上載留言」運作方式所規限,故不能完全監察所有留言,若讀者發現有留言出現問題,請聯絡我們。本討論區有權刪除任何留言及拒絕任何人士上載留言,同時亦有不刪除留言的權利。切勿撰寫粗言穢語、誹謗、渲染色情暴力或人身攻擊的言論,敬請自律。本網站保留一切法律權利。