推介:| 網頁寄存 | 網頁設計 | 開網店 | 電郵申請 | Wordpress Hosting | 外賣平台 | 英語課程推薦 | 風水屋 | 房間風水懷孕 | Timway Testimonial | Wedding Planner | Wedding MC |

47 12
發新話題

金融海嘯~~~~~~~~~~

引用:
原帖由 netken2003 於 2008-11-4 12:57 發表
九七傷亡慘重,零八輸少當贏。料明年才會再投入股市…

年紀關係,可玩的日子也未必太長…故不想因投資失利而影響個人玩樂…所以,投資的本金和 玩樂子彈 是分開獨立處理、各不相干。
至理名言!!!

相關搜索目錄: 投資
來我的房子淋糞吧!操你娘的死糞青!!

引用:
原帖由 Doer 於 2008-11-5 15:11 發表 至理名言!!!
好像又有大浪來了

尤其一月會好大浪

如果太多工廠收皮, 治安點會好?
春節大家要小心

引用:
原帖由 hongkonger 於 2008-11-13 05:49 發表

好像又有大浪來了

尤其一月會好大浪

如果太多工廠收皮, 治安點會好?
春節大家要小心
好多工廠妹下海..........
來我的房子淋糞吧!操你娘的死糞青!!

無問題之至。。飯盒照養。。女女照救。。股票還照買。。現價極便宜。。當然有蟹貨。。
不要把所有雞蛋都放在一個藍子裡就什麼都不怕了。。

樣樣都輸左咁多咯  唔掙在駛多D囡囡錢喇~

引用:
原帖由 老江湖 於 2008-11-13 15:26 發表
樣樣都輸左咁多咯  唔掙在駛多D囡囡錢喇~
哩句最0岩聽。。。洗錢係囡囡身上。。一定唔會話投資減值。。。。
因為根本都未期待過有回報

相關搜索目錄: 投資

引用:
原帖由 Haidada 於 2008-11-13 15:10 發表
無問題之至。。飯盒照養。。女女照救。。股票還照買。。現價極便宜。。當然有蟹貨。。不要把所有雞蛋都放在一個藍子裡就什麼都不怕了。。
IF you bought the BLUE CHIPS, nothing to afraid of !!
男人可長久而不專一
女人卻專一而不長久

引用:
原帖由 DrTea 於 2008-11-13 19:14 發表

IF you bought the BLUE CHIPS, nothing to afraid of !!
Generally speaking, yes. Just wait until the blue chips rise. But If you need money to use, you have to cut loss even blue chips....

無問題

引用:
原帖由 DrTea 於 2008-11-13 19:14 發表 IF you bought the BLUE CHIPS, nothing to afraid of !!
你知唔知道什麼是經濟大哀退 ? 就好似男人上了年紀後, 軟軟弱弱, 中短線, 只會愈來愈差, 長線要投胎做人,先有用 

回復 35# 的帖子

死仔包,做物燒到我個"口答"!?

引用:
原帖由 7-siu 於 2008-11-14 12:41 發表
死仔包,做物燒到我個"口答"!? h:" />h:" />
人都無話你。。做物甘激動。。
不過我都覺得他也在說我。。

引用:
原帖由 DrTea 於 2008-11-13 19:14 發表
輸錢是肯定的了。。
不過救國就不能停的。。

回復 38# 的帖子

我都是唸住同佢(個市) 斗長命的了!

引用:
原帖由 7-siu 於 2008-11-14 13:09 發表
我都是唸住同佢(個市) h:" /> 斗長命的了!
Bro 7-siu, you're 3-High buddy !  I believe that the blue chips should lived longer than you !!
男人可長久而不專一
女人卻專一而不長久

引用:
原帖由 DrTea 於 2008-11-14 15:02 發表

Bro 7-siu, you're 3-High buddy !  I believe that the blue chips should lived longer than you !!
又3-High , 又3-some, 咪要同par3爭做三哥
玲瓏骰子安紅豆, 入骨傷思知不知

What do you mean for 3 - High ...
High blood pressure
High Chlorestoral
High ....??

引用:
原帖由 7-siu 於 2008-11-14 13:09 發表
我都是唸住同佢(個市) h:" /> 斗長命的了!
我就樂觀點。。現在很多好股都是一兩倍PE﹐ 抵買到極。。。滲些貨等下一輪。。當然等要很長一段時間了。。三年﹐ 五年。。看十倍利潤。。是我的退休BONUS。。。

回復 43# 的帖子

這就對了!做人一定要樂觀!

唔買金融,唔買高負債,的確係好多好野。

引用:
原帖由 Doer 於 2008-11-3 09:56 發表

哈哈,北上玩樂經常需要大量現金!!真正體驗Cash is King!!!!

供滿層樓自己一個人住,幫自己同父母買左份穩陣保險,打份算唔錯的工,存款足夠自己失業一年都頂得順,我覺得自己足夠,餘暇時間我希望對住 ...
你而家既生活係我夢想既生活, 要努力搵錢, 希望將來好似Doer你咁

相關搜索目錄: 保險

引用:
原帖由 7-siu 於 2008-11-14 16:50 發表
這就對了!做人一定要樂觀!
沒錯, 重有, 股票買到老, 頭髮白都可以買, 但老來先 救國可能到時有心無力
要珍惜年青既光陰

47 12
發新話題

重要聲明:本討論區是以即時上載留言的方式運作,本網站對所有留言的真實性、完整性及立場等,不負任何法律責任。而一切留言之言論只代表留言者個人意見,並非本網站之立場,用戶不應信賴內容,並應自行判斷內容之真實性。於有關情形下,用戶應尋求專業意見(如涉及醫療、法律或投資等問題)。由於本討論區受到「即時上載留言」運作方式所規限,故不能完全監察所有留言,若讀者發現有留言出現問題,請聯絡我們。本討論區有權刪除任何留言及拒絕任何人士上載留言,同時亦有不刪除留言的權利。切勿撰寫粗言穢語、誹謗、渲染色情暴力或人身攻擊的言論,敬請自律。本網站保留一切法律權利。