推介:| Web Hosting | Cloud Server | Server Hosting | Server Colocation | Responsive Web design | Bob嫂Ur pnt瘦身三寶 | Email Hosting Service | English course |

發新話題

﹝版務﹞舉報、投訴及意見專區(發文前請先看 #1)

咦,有人教中文喎
入黎研究下先

睇晒之前幾條

話人果位完全睇唔到人身攻擊、辱罵

版主夠公証,分清雖無罵人之罪,卻公平指出引發罵戰之嫌

不過作為旁人睇完之後,我都認同筆突版主之判決

如果有人連中文都未識,形容同指責都未識分

不如開果投票比大家投票研究下,究竟大家都覺得係人身攻擊、辱罵定引發罵戰之嫌囉

空穴來風未必無因

人身無屎,我覺得駛咩咁驚

想當年係第果網,有人同我坐低唔夠5次,之後聽完人地講當自己在場咁去唱人都係咁

轉果地方又扮好人,又當自己咩事都無

係咁清白就唔會惹人招麻煩,又唔見其他人係咁

引用:
原帖由 少年遊俠 於 2009-2-14 00:59 發表

甘多年來 , 咪來來去去得個兩三隻跟尾狗 , 跟住我四圍甘走 , 我去邊個討論區 , 佢地就跟到邊個討論區咬住唔放 , 有人要扮狗咬人 , 我都冇辦法控制架 !

我係咪好似某老師咁應該向版主提出投訴呢

有人引用我果段文

及回覆內容扮狗咬人

根據佢之前投訴人地對佢人身攻擊,人地都係無指明道姓,對於指責之內容係咪對號入座都好,佢都成功隊到人

咁此人咁樣引用再出作以下人地覺得人身攻擊既標準

我係咪一樣可以以引發罵戰,及人身攻擊等罪名投訴此人?我相信某人一定會以本人對號入座,沒有指明道姓說本人等等來抗辯
但之前好似人地都無講明係佢,佢都可以身有屎好似人地真係講中佢咁,今次我就學下此人之做法,本人先不管內容先否與本人相關
學此人之前之做法針對用詞問題等罪名去投訴
請版主回應

引用:
原帖由 筆突 於 2009-2-14 09:05 發表

請閣下注意自己的用辭!再犯有可能會被罰禁言!
就算不會禁言
佢咁既言論都應該同肥娃收皮相同懲罰
佢係無指明道姓
如果講肥娃收皮沒拍明道姓但有腳發罵戰之嫌
這名會員也相差無幾
為何這名會員卻有警告草草了事
但肥娃收皮卻直接扣分
這樣做法會否有點不公?

引用:
原帖由 anakin 於 2009-2-14 03:18 發表

請問閣下是否要投訴?
本人好似已經舉報這人的帖子究竟係咪登報投訴才算為投訴?

而且本人也是根據這位會員的標準去處理

為何這位會員投訴閣下迅速處理

其他卻先查問才考慮呢?

這一版兩位版主處理手法截然不同,難令人猜疑閣下對這位會員是否偏袒

引用:
原帖由 少年遊俠 於 2009-2-14 06:26 發表

http://forum.timway.com/f/thread-239389-1-1.html , 留意 # 14

佢指名道姓講出 Ray KK , 你睇清楚再發表你既偉論同去投訴啦 !
咦咁我都好想問
閣下究竟是少年遊俠定叫RAY KK
你唔係諗住以後叫RAY 或KK既你都對號入座呀"?
你暱稱係叫RAY KK姐
但呢果暱稱隨時可以改喎
請問閣下係睇到肥娃收皮指名道姓罵閣下之暱稱或閣下之登記會員姓名為RAY KK?
能否提出証明?
如果唔係你說肥娃收皮所謂''人身攻擊''就不能成立喎
請提供証明當肥娃收皮人身攻擊閣下時閣下之登記會員為RAK KK
如果祗係暱稱係RAY KK咁閣下講咩都得架喇,講咩都可以話人地人身攻擊你架喇
本帖最近評分記錄
  • 筆突 體力 +10 有效舉報 2009-2-26 22:43
  • 筆突 威望 +10 有效舉報 2009-2-26 22:43
  • 筆突 金錢 +10 有效舉報 2009-2-26 22:43

發新話題

重要聲明:本討論區是以即時上載留言的方式運作,本網站對所有留言的真實性、完整性及立場等,不負任何法律責任。而一切留言之言論只代表留言者個人意見,並非本網站之立場,用戶不應信賴內容,並應自行判斷內容之真實性。於有關情形下,用戶應尋求專業意見(如涉及醫療、法律或投資等問題)。由於本討論區受到「即時上載留言」運作方式所規限,故不能完全監察所有留言,若讀者發現有留言出現問題,請聯絡我們。本討論區有權刪除任何留言及拒絕任何人士上載留言,同時亦有不刪除留言的權利。切勿撰寫粗言穢語、誹謗、渲染色情暴力或人身攻擊的言論,敬請自律。本網站保留一切法律權利。