推介:| 學英文 | Esse益生菌護膚品 | 駿寶燃氣工程 Chun Po Gas | 解夢分析師證書 | 銅鑼灣乾炒牛河 |

129 123456
發新話題

黃玉郎醉拳

黃玉郎醉拳

會唔會話 "黃玉郎" 係靈童再世, 由老祖宗之女"趙碩芝"
溶化玉郎的心, 破處後叛佛, 踏上武道的征途.

肥佬黃仲係靈童轉生
來自撒旦幫的元祖粗口怪人

其實有沒朋友,可講我知這本「黃玉郎醉拳」大約內容????? ,看廣告看得一頭霧水

相關搜索目錄: 廣告
「無論 Laughing 係生定死,Laughing 都係度,一日警察,一世警察,著得起呢套制服,咁多伙記撐,驚咩呀!記住我個名呀!Laughing Sir 呀!」

引用:
原帖由 喜歡足球 於 2008-11-6 14:35 發表 其實有沒朋友,可講我知這本「黃玉郎醉拳」大約內容????? ,看廣告看得一頭霧水
看王雷傳看得一頭霧水喇!!

計謀之始是要讓敵人知道你的下一步,然後小心預測敵人之後的每一步,高明一點的是讓敵人知道你的第二步,更高明的是讓敵人知道你的第三步 ...

最後講到擁有5維空間0既天尊, 欲攻佔地球,
"黃玉郎"和"南宮問天" 合體 變成 Kei V   

都敵唔過天尊, 最後要扮"基老"先嚇走天尊.....

其實本身對老鰫O本新作期待唔係真係咁大,可能本身以前睇醉拳時唔係咁授入,所以期待唔大,但睇見係龍少操刀所以都想睇鵅A佢係睇見佢鄔O兩期鷊s龍出嚗s告就決定唔會買,上期話破黑龍金鐘罩殺黑龍,今期又話破暗黑冰火仲撕斷風雷對手,咁樣麉韃リ滫k我唔係咁buy,第一,醉拳鴾p劍仙成日講到好似老祖宗咁,但係記憶所及市面上曾出現過黈悁n似無一本明確講過小劍仙 = 老祖宗,但係老黫敯阭直淂姚s虎門班友蟆筍韃ョA仲要玩到咁大,宣傳上嚗@情我肯定唔會成真,石黑龍渦,老鰤鷙x咩,將兩本無啦更炵w拉埋一齊仲要將D肯定唔會發生薑畷牧怴A間直係行騙鵀甈陛I除非呢D劇情又好似風雷傳懱搕S係小劍仙自已幻想出來鵅I

引用:
原帖由 tangoho 於 2008-11-7 06:58 發表
根本而家d書真係好呃錢
用番d人物後.諗到乜橋就畫..無咩故事可言...
真係唔知王風雷個邊同龍虎點駁番埋
完全赞成!!最近看回旧著(李高主编时代),虽然故事有些弱,但起码看得出有用心在画,有考虑到书中各个人物的关系及性格来发展故事!
反而现在,不管是新龙还是王风雷传,根本没有逻辑可言,喜欢喜欢就出个人物在没有铺排的情况下来乱打一场,人物刻画零,戏剧张力零,合理程度负!
白白糟蹋这些极具发挥潜力的经典人物!!h:" />

现在这本“黄玉郎醉拳”,宣传广告看到依家,如果没有放上“醉拳”,鬼知道在宣传紧醉拳啊!!根本又是另外一本龙虎门系列的书!
如果要以龙虎门的人物作卖点,又何必攞醉拳个名出来呢?直接出龙虎门外传不就好!
我现在很怀疑,呢本“黄玉郎醉拳”,主角到底还是不是王无忌?

引用:
原帖由 yapyuanfeng 於 2008-11-7 09:09 發表
现在这本“黄玉郎醉拳”,宣传广告看到依家,如果没有放上“醉拳”,鬼知道在宣传紧醉拳啊!!根本又是另外一本龙虎门系列的书!
如果要以( ...
主角梗係"黃玉郎", 咸書點會無男主角...,.

引用:
原帖由 喜歡足球 於 2008-11-6 14:35 發表
其實有沒朋友,可講我知這本「黃玉郎醉拳」大約內容????? ,看廣告看得一頭霧水
廣告的噱頭而已,不必在乎,倒是劇情還真保密到家...

書名叫黃玉郎醉拳...但又唔係黃玉郎距自己畫...
邱福龍親自畫的...點解唔叫邱福龍醉拳??
音樂無界限

神掌龍劍飛  都應該 改名叫   黃玉x神掌

揸波龍爪手  書名人物 精到勁過如來幾倍......

雖然書名加咗「肥佬黃」三隻字使小弟的購買慾減低!

但小弟仍會為了兩把"龍吟刀"和"太極劍"買頭兩期的!

引用:
原帖由 yuyu6 於 2008-11-16 09:55 發表
神掌龍劍飛  都應該 改名叫   黃玉x神掌

揸波龍爪手  書名人物 精到勁過如來幾倍......
看了最新廣告,揸波龍爪手讓我聯想到真人版小醉娃 ...

我都唔明福龍點會幫肉郎畫本咁0既野......
一睇預告就知唔掂......

引用:
原帖由 yuyu6 於 2008-12-1 15:24 發表
我都唔明福龍點會幫肉郎畫本咁0既野......
一睇預告就知唔掂......
睇下福龍幾無耐就知受幾大壓力....

引用:
原帖由 yuyu6 於 2008-12-2 10:07 發表

睇下福龍幾無耐就知受幾大壓力....

玉郎係咪搵出新書過橋...實際溝女為實呢????
我的理想==> /○\ ○
                       /□\/■\
                        ||  ||

本來都唔抱太大期望,再見到編劇有「李中興」個名,即時冇晒興趣,慳番14蚊
逍遙西無限分身又再重現江湖,仲帶埋佢娘親出o黎免費任插,你o地仲唔去排隊?

有錢真係好,話之你又老,又樣衰,又大肚腩,照樣會有女自動送上門,俾你 play。
★ 九死邪功 + 穹蒼寶鑑 + 萬毒心經 + 御劍飛行 + 武當聖極輪 + 誅神一式 - 折骨破 ★

殺性回歸,逆天唯我!我就是小劍仙!

引用:
原帖由 iamkennyger 於 2008-12-2 22:07 發表
本來都唔抱太大期望,再見到編劇有「李中興」個名,即時冇晒興趣,慳番14蚊
由頭到尾都無諗過買呢本書!   

引用:
原帖由 天下無敵老祖宗 於 2008-12-3 10:14 發表
有錢真係好,話之你又老,又樣衰,又大肚腩,照樣會有女自動送上門,俾你 play。
上次食件細細粒(夢X), 今次可能近排,係公仔箱睇得舊愛「荔枝」多,搵件差不多size嘅,懷念一下!!!!

問心講佢唔算好樣衰,如果我到佢呢個年紀,樣子keep到咁,已經ok!!

「無論 Laughing 係生定死,Laughing 都係度,一日警察,一世警察,著得起呢套制服,咁多伙記撐,驚咩呀!記住我個名呀!Laughing Sir 呀!」

研究下幅圖, 兩團肉係正中間, 而且空間比個頭大.
一睇就知筆者係胸部星人啦...........

引用:
原帖由 喜歡足球 於 2008-12-3 08:37 發表

上次食件細細粒(夢X), 今次可能近排,係公仔箱睇得舊愛「荔枝」多,搵件差不多size嘅,懷念一下!!!!

問心講佢唔算好樣衰,如果我到佢呢個年紀,樣子keep到咁,已經ok!!
如果呢條女比我食就好~~~
我的理想==> /○\ ○
                       /□\/■\
                        ||  ||

129 123456
發新話題

重要聲明:本討論區是以即時上載留言的方式運作,本網站對所有留言的真實性、完整性及立場等,不負任何法律責任。而一切留言之言論只代表留言者個人意見,並非本網站之立場,用戶不應信賴內容,並應自行判斷內容之真實性。於有關情形下,用戶應尋求專業意見(如涉及醫療、法律或投資等問題)。由於本討論區受到「即時上載留言」運作方式所規限,故不能完全監察所有留言,若讀者發現有留言出現問題,請聯絡我們。本討論區有權刪除任何留言及拒絕任何人士上載留言,同時亦有不刪除留言的權利。切勿撰寫粗言穢語、誹謗、渲染色情暴力或人身攻擊的言論,敬請自律。本網站保留一切法律權利。