推介:| 修理頂蓬布 | Mediator course | Hypnosis course | Dream Interpretation | NLP | English course |

發新話題

黃玉郎醉拳

我買鰷臚@期,跟茈H後上網睇,我睇完第一期開頭7版覺得老鰫O鑊真係舠o有D過份,老祖宗一開拖就將龍虎Big4、東方無敵、火雲邪神、蚩尤地全部殺晒,跟著座荍熅_乾坤鄎98重天度浮黚B鵅A對往一樣係浮黚B7大絕世高手鴾H頭,重鄎袨n嘆無敵是最寂寞!咁就引發髐@個好很大黻暋D苤A睇內文即係話呢本醉拳講洢Y真係將來發生驉A只不過鷊s龍同外傳度未講到隉A咁亦即係話呢7個絕世高手肯定係死鄐p劍仙老祖宗劍下,仲肯定係身首異處,亦即係話鄔O一日來臨之前呢7條龍虎門鴷x柱都應該係無穿無爛,老鬺A敢唔敢寫包單話呢單洢Y堅先,如果唔係咁即係又老點啦,所以我決定下期開始唔會再買!

引用:
原帖由 sammy20072007 於 2008-12-8 16:44 發表
我買鰷臚@期,跟茈H後上網睇,我睇完第一期開頭7版覺得老鰫O鑊真係舠o有D過份,老祖宗一開拖就將龍虎Big4、東方無敵、火雲邪神、蚩尤地全部殺晒,跟著座荍熅_乾坤鄎98重天度浮黚B鵅A對往一樣係浮黚B7 ...
但係呢個未必一定是新龍最後的大結局,即係好似無記劇集咁,有時都會有超過一個的結局,到時可能又玩時光到流,令七大高手避個被殺命運呢?
「無論 Laughing 係生定死,Laughing 都係度,一日警察,一世警察,著得起呢套制服,咁多伙記撐,驚咩呀!記住我個名呀!Laughing Sir 呀!」

引用:
原帖由 阿左 於 2008-12-7 19:10 發表
睇左頭兩頁就唔睇喇,關龍虎門咩事先,垃圾
兩本書都唔同年代, 夾硬將佢地拉埋一齊, 真係唔知佢想點!   

133期係有講過“後卷”﹐但我好肯定無忌後來練既係“下卷”。詳見143期封面﹐與159期第三頁旁白(無忌九霄真經上下卷合璧最後關頭...)。

133期“後卷”應該係“下卷”手民之誤。
引用:
原帖由 天魔 於 2008-12-6 12:31 AM 發表
再講多次,係"後卷"!祥情請看舊著77期(九宵白骨爪)練辟邪施展九宵下冊武功"九宵白骨爪"78期(比武奪經)"抄射鵰九陰來歷",133期(九宵、烈陽、冷月)有九宵後卷的來歷....使唔使我pm條link比你?因為o個度無得截圖.... ...
本帖最近評分記錄
  • 魯魯修 體力 +20 精品文章 2008-12-9 16:12
  • 魯魯修 威望 +20 精品文章 2008-12-9 16:12
山不再崎岖,但背影伴你疲累相对

引用:
原帖由 neeker 於 2008-12-9 15:41 發表
133期係有講過“後卷”﹐但我好肯定無忌後來練既係“下卷”。詳見143期封面﹐與159期第三頁旁白(無忌九霄真經上下卷合璧最後關頭...)。

133期“後卷”應該係“下卷”手民之誤。
我同你都唔係作者,原祖第一次出係叫"後卷",你可以估後卷係下卷o既手民之誤,我都可以講作者寫寫下唔記得最初係叫"後卷"都得架......
我同天下無敵老祖宗拗o既係,佢話王無忌第一次同練辟邪決戰係未練成"下卷',但跟據醉拳抄"射鵰"的劇情,王無忌一早在蓬萊島,跟老頑童背熟晒成套上下卷九宵真經!同練辟邪第一次決戰前剛"大功告成"成套上下卷,咁之後何來又一個下卷呢?
只因為後來出左穹蒼寶監呢套武功個設定又話勁過九宵!咁作者又作多個後加o既"後卷"出來平均翻!我理解就係咁啦,至於大家同唔同意都好,我就呢個話題回埋今次就算,唔再講啦........

不如搵日出黎聚o個陣再講...
應該會由早上8點講到晚上11點...
我的理想==> /○\ ○
                       /□\/■\
                        ||  ||

引用:
原帖由 休谷客 於 2008-12-9 09:43 發表

兩本書都唔同年代, 夾硬將佢地拉埋一齊, 真係唔知佢想點!   
本書最後結局係小劍仙剎死自己(老祖宗)
跟著龍虎門劇情就唔會出現
屎橋

我睇左N次,我都分唔到,老祖宗是一對一,定係群抽,佢一頁一格殺一個,旁白話佢一口氣,連殺七人,感覺是同一時間殺佢地,但如果真係咁,有好似有D講唔通,所謂唇亡齒寒,唔好講別人,剩係黑龍有難,龍虎門其他人,唔會橋埋雙手,任老祖宗殺啩,越睇越無厘頭!
「無論 Laughing 係生定死,Laughing 都係度,一日警察,一世警察,著得起呢套制服,咁多伙記撐,驚咩呀!記住我個名呀!Laughing Sir 呀!」

上星期五行過報攤見到仲有本刀仔版,卒之為刀而買書......
睇完內容,一個字:
開首就無忌戰老練,大佬,人家練辟邪話晒o係舊屎都做過最終頭目,你第一期就拎佢出o黎搞到頭崩額裂,想點?
睇完第一期,覺得根本就失敗,又係李中興最鍾意玩果隻,一味就煲大o黎搞,完全唔理點收科,最後草草了事算數,只諗住吸納一批單純追求剎那間火花同刺激o既讀者,當一眾對故事有要求o既讀者係死o既。
如果我要睇飛天遁地,一拳打爆地球,我不如翻睇龍珠好過,使乜浪費金錢買本亂籠大雜炒?
逍遙西無限分身又再重現江湖,仲帶埋佢娘親出o黎免費任插,你o地仲唔去排隊?

引用:
原帖由 iamkennyger 於 2008-12-11 22:29 發表
上星期五行過報攤見到仲有本刀仔版,卒之為刀而買書......
睇完內容,一個字:妖
開首就無忌戰老練,大佬,人家練辟邪話晒o係舊屎都做過最終頭目,你第一期就拎佢出o黎搞到頭崩額裂,想點?
睇完第一 ...
小弟第一期為了把刀和前傳,買了三本($38+$38+$14)添!

今期練辟邪已經去咗賣咸鴨蛋;仙兒竟然有咗,個肚仲係靈童嚟添!
咁日後即係唔會有冬冬出場?

引用:
原帖由 iamkennyger 於 2008-12-11 14:29 發表
睇完內容,一個字:妖
睇完第一 ...
因為"肉王潮"技窮啦麻!!!
以為造大宣傳 "賣下廣告"及"開記者會"就得乜!!!連宣傳最基本0既野都未識就知道未夠班啦!!!

唔怕提醒下"肉王潮"員工!!! 要搵工就快快走.....

之前佢地用5億買左間大陸公司, 俾個大陸佬借殼上市,
哥間大陸公司老細現時會不停換股, 故會攤薄"肉郎"的股份.
咁蠢羅間公司0既控股權俾人, 而自己仲要貼錢買件負資產0既野.

只有一個原因.
係"肉郎"或某人 唔睇好漫畫行業0既未來, 故要轉型試試新行業.

而且我懷疑福龍間新公司根本係肉郎開0既,正進行五鬼運財中!!!!

相關搜索目錄: 廣告

引用:
原帖由 冰河 於 2008-12-11 22:47 發表

小弟第一期為了把刀和前傳,買了三本($38+$38+$14)添!

今期練辟邪已經去咗賣咸鴨蛋;仙兒竟然有咗,個肚仲係靈童嚟添!
靈童係咪即係日後的王靈?
音樂無界限

引用:
原帖由 yuyu6 於 2008-12-11 23:12 發表

而且我懷疑福龍間新公司根本係肉郎開0既,正進行五鬼運財中!!!!
傳聞話因為自玉皇朝上咗市後,好多嘢肥佬黃都話唔到事,常常俾班董事head住!
所以肥佬黃便谷鬼氣,同龍少開間新公司!
唔知堅定流?

引用:
原帖由 金屬狂人-Ⅱ 於 2008-12-11 23:20 發表

靈童係咪即係日後的王靈?
yes!

引用:
原帖由 冰河 於 2008-12-11 15:36 發表

傳聞話因為自玉皇朝上鬙垂寣A好多洈峔迠應ㄧ颩屭鴩ヾA常常俾班董事head住!
所以肥佬黃便谷鬼氣,同龍少開間新公司!
唔知堅定流?
佢蠢姐, 將18.幾0既股份轉去另一間BVI, 再由這間BVI提名自已人入董事局, 再提名主席咪得囉!!!
唔洗下下都一定要自已做0既!!!!

宜家!!!無機會囉!!!已經俾人攻到入城門........

引用:
原帖由 冰河 於 2008-12-11 22:47 發表

那么仲有冇赤飞?
過去的心火般灼熱,今天已變了冰凍。。。。。。。

引用:
原帖由 yuyu6 於 2008-12-11 23:12 發表

因為"肉王潮"技窮啦麻!!!
以為造大宣傳 "賣下廣告"及"開記者會"就得乜!!!連宣傳最基本0既野都未識就知道未夠班啦!!!
下期出太極劍,銷售量肯定衝高 ...

相關搜索目錄: 廣告

引用:
原帖由 yuyu6 於 2008-12-12 13:48 發表

佢蠢姐, 將18.幾0既股份轉去另一間BVI, 再由這間BVI提名自已人入董事局, 再提名主席咪得囉!!!
唔洗下下都一定要自已做0既!!!!

宜家!!!無機會囉!!!已經俾人攻到入城門........
佢冇腦o既表現都唔係第一次,之前搞上巿俾人食左間公司仲要踎監,咁都唔識吸取教訓,家陣又要黎多鑊,上巿o既野真係咁易玩咩!笨實王
逍遙西無限分身又再重現江湖,仲帶埋佢娘親出o黎免費任插,你o地仲唔去排隊?

剛剛行了十四檔報紙檔才找到原作版太極劍!

相關搜索目錄: 報紙

引用:
原帖由 冰河 於 2008-12-18 11:30 發表
唔係下!!!咁0既劍行左14檔???
得閒休息下好過啦....

引用:
原帖由 iamkennyger 於 2008-12-13 18:35 發表
佢冇腦o既表現都唔係第一次,之前搞上巿俾人食左間公司仲要踎監,咁都唔識吸取教訓,家陣又要黎多鑊,上巿o既野真係咁易玩咩!笨實王
上市不是問題,只要你照常繼續工作,不要忘本便行了,玉郎當年是當了自己是「散户」,成日諗住股價升高D,份身家又豐厚D.他講過個時,每日訓醒就多十幾廿萬,最煩的是唔知D錢點使,結果搞到無心工作,最後被人有機可乘!

引用:
原帖由 冰河 於 2008-12-18 11:30 發表
觀塘好多喎~~~~~唔駛行都見到大把...,不過我已經冇興趣買....

我的理想==> /○\ ○
                       /□\/■\
                        ||  ||

今期雜誌講"趙碩芝"個X假0既, 19歲仲係A級, 20幾歲就變做E級....
難為肉郎仲為左佢"對X" 請佢做醉拳代言, 又幫唔到手, 應該告佢行騙啦!!!

PS:肉郎爪牙好叫肉郎查下數啦!!應收帳大增及商譽專利權估值咁高, 過幾年後突然宣佈XX   

相關搜索目錄: 雜誌

發新話題

重要聲明:本討論區是以即時上載留言的方式運作,本網站對所有留言的真實性、完整性及立場等,不負任何法律責任。而一切留言之言論只代表留言者個人意見,並非本網站之立場,用戶不應信賴內容,並應自行判斷內容之真實性。於有關情形下,用戶應尋求專業意見(如涉及醫療、法律或投資等問題)。由於本討論區受到「即時上載留言」運作方式所規限,故不能完全監察所有留言,若讀者發現有留言出現問題,請聯絡我們。本討論區有權刪除任何留言及拒絕任何人士上載留言,同時亦有不刪除留言的權利。切勿撰寫粗言穢語、誹謗、渲染色情暴力或人身攻擊的言論,敬請自律。本網站保留一切法律權利。