推介:| UGG | baby product | MD skinical | 環保袋訂造 | PROTOP | 鈙利亞阿勒頗手工古皂 | UGG Boots | Sheepskin Boots |

發新話題

黃玉郎醉拳

引用:
原帖由 yuyu6 於 2008-12-24 22:34 發表
今期雜誌講"趙碩芝"個X假0既, 19歲仲係A級, 20幾歲就變做E級....
難為肉郎仲為左佢"對X" 請佢做醉拳代言, 又幫唔到手, 應該告佢行騙啦!!!

PS:肉郎爪牙好叫肉郎查下數啦!!應收帳大增及商譽專利權估值咁高, ...
鍾英偉說上期專欄提過,我們希望盡量符合《醉拳》的題旨,為此阿興跟我特別構思了一套拳法,想盡力將這套武功,提升到像"如來神掌"一樣,成為本書的招牌武學.

相關搜索目錄: 雜誌

引用:
原帖由 龍戈兒 於 2008-12-27 09:16 發表

鍾英偉說上期專欄提過,我們希望盡量符合《醉拳》的題旨,為此阿興跟我特別構思了一套拳法,想盡力將這套武功,提升到像"如來神掌"一樣,成為本書的招牌武學.
網上面有人話,肉郎係專欄點解搵"趙x芝"做代言人 , 話佢乜性格乜冷酷.
直接老實講睇左個胸所以搵佢咪得囉!!!!!!

反正佢張圖都係個胸先係焦點架啦...

醉拳漫畫﹐不是本來就應該這樣嗎﹖

如果這本書一開始就規規矩矩地說一個故事﹐也不會落得被這麼多人唾罵的地步。一開始方向錯誤(老祖宗/龍虎門/王無忌無端端大戰練辟邪)﹐就算無忌大敗練辟邪也沒能讓讀者有大快人心的感覺。為什麼呢﹖因為沒有仇恨的鋪排。一本爛“前傳”草草帶過整百期的舊著醉拳。無忌與練辟邪/小劍仙的仇恨根本沒辦法在這寥寥數頁中說明白。如今作者硬要說他們有仇﹐我們也就相信他們有仇吧。相反﹐頭幾頁老祖宗殺龍虎門角色讓人太過反感﹐讓讀者更難投入無忌與練辟邪/小劍仙的故事。就這樣﹐畫面做得再美﹐也沒法讓人感到共鳴。

我很後悔花錢買了創刊號。看了二十多年港漫﹐這是第二次有看了創刊號後撕書的衝動(第一次是龍虎門外傳)。我是絕對不會再買這本書了﹐連租閱的心情都沒有。只能說謝謝鍾英偉﹐謝謝李中興﹐你們的文才毀滅了醉拳﹐卻抹殺不了我的童年。希望你們一帆風順﹐繼續坑你們的錢吧。
引用:
原帖由 龍戈兒 於 2008-12-27 05:16 PM 發表

山不再崎岖,但背影伴你疲累相对

醉仙果D咩醉拳黎? 同無忌果隻完全唔同...
可以控制水來攻敵??唔好再出

引用:
原帖由 neeker 於 2008-12-30 02:10 發表
醉拳漫畫﹐不是本來就應該這樣嗎﹖

如果這本書一開始就規規矩矩地說一個故事﹐也不會落得被這麼多人唾罵的地步。一開始方向錯誤(老祖宗/龍虎門/王無忌無端端大戰練辟邪)﹐就算無忌大敗練辟邪也沒能讓讀者有大快人 ...
我睇燒18期錢應該無問題,佢地泄得起!!!
佢一開始就乜人物都無介紹, 明顯係針對舊讀者而畫, 新讀者固然睇到咀都 "0"  埋...  

我睇送乜都無用, 應該買"黃玉郎醉拳", 隨書附送"DELL 四核心NOTE BOOK"一部.
銷量立刻上升至10萬本.....

老鷏M呀趙碩芝扮小醉娃係100%痟鶠A又話佢笑起薯nsweet唔笑鶧}眼神好似劍鋒咁泠咁利,仲話大家都話好,應大家要求再邀請佢再拍輯相出傷心劍譜,跟茈繨嗛搹n睇,應該改名叫做 “開心劍譜”咁話!老騿A唔該你咪公器私用啦,你鍾意咋咪屈我地啦,咪俾我估中你肯定用醉拳鶨菕u擒腕擊胸醉吹簫」薯P佢練醉拳,同埋俾你把私人限量珍藏版3吋 “震乾坤” 蟑硱\耍 “開心劍法” ,好做唔做,唔該你俾D心機搞番好D劇情畫面啦!

唔怪得之趙小姐既傷心劍舞得咁好喇。中左招「擒腕擊胸醉吹簫」﹐真係唔慌唔傷心咯﹗

[quote]原帖由 yuyu6 於 2008-12-28 03:34 發表

再搵佢做代言人之前要唔要叫肉郎睇番兩年前0既照片呢!!
我睇肉郎最後自己耍"傷心劍"

引用:
原帖由 yuyu6 於 2008-12-30 17:25 發表

我睇燒18期錢應該無問題,佢地泄得起!!!
佢一開始就乜人物都無介紹, 明顯係針對舊讀者而畫, 新讀者固然睇到咀都 "0"  埋...  
今期雙仙毒鬥,便宜了王無忌練成毒經 ...

引用:
原帖由 龍戈兒 於 2009-1-4 04:50 發表

今期雙仙毒鬥,便宜了王無忌練成毒經 ...
乜書黎架!!!真係趕客!!!!

我睇送dell NB 都唔掂.......

引用:
原帖由 yuyu6 於 2009-1-5 14:19 發表

乜書黎架!!!真係趕客!!!!

我睇送dell NB 都唔掂.......
王無忌練毒經,意外;09年玉皇朝展望不見《"黃玉郎"醉拳》,更加意外 ...

30期風雷傅專欄講《黃玉郎醉拳》,有「有心人」不斷批評大肆抨擊,唔知佢講呢個「有心人」係邊位呢?
「無論 Laughing 係生定死,Laughing 都係度,一日警察,一世警察,著得起呢套制服,咁多伙記撐,驚咩呀!記住我個名呀!Laughing Sir 呀!」

引用:
原帖由 喜歡足球 於 2009-1-7 14:30 發表
30期風雷傅專欄講《黃玉郎醉拳》,有「有心人」不斷批評大肆抨擊,唔知佢講呢個「有心人」係邊位呢?
有心人唔係指一個人...而係一大班(or好多班)人......而呢班有心人99%應該係以前比左好多錢玉記d人駛既忠實讀者黎...
我的理想==> /○\ ○
                       /□\/■\
                        ||  ||

真金不怕紅火煉﹐
可惜呢本係大便。

引用:
原帖由 不平凡人 於 2009-1-8 00:16 發表

有心人唔係指一個人...而係一大班(or好多班)人......而呢班有心人99%應該係以前比左好多錢玉記d人駛既忠實讀者黎...
我一定係有心人之一,因為我覺得本書完全唔得,買o左第一同第三期有刀劍版就算,早cut早著
逍遙西無限分身又再重現江湖,仲帶埋佢娘親出o黎免費任插,你o地仲唔去排隊?

引用:
原帖由 iamkennyger 於 2009-1-8 14:01 發表

我一定係有心人之一,因為我覺得本書完全唔得,買o左第一同第三期有刀劍版就算,早cut早著
我睇討論區人地話乜"醉翁拳意" , 真係笑到我呀.....低b成咁都有......

引用:
原帖由 yuyu6 於 2009-1-9 23:36 發表

我睇討論區人地話乜"醉翁拳意" , 真係笑到我呀.....低b成咁都有......
今期王無忌練毒經,小劍仙耍醉拳-醉翁拳意 第一式 拳芒畢露 ...

引用:
原帖由 iamkennyger 於 2009-1-8 14:01 發表

我買左第一期就冇再買啦...因為見到第一期又玩時空穿梭(無啦啦飛把劍返過去.....仲有得打咩... )
即刻知道.....早cut早著...
我的理想==> /○\ ○
                       /□\/■\
                        ||  ||

引用:
原帖由 龍戈兒 於 2009-1-9 19:14 發表

今期王無忌練毒經,小劍仙耍醉拳-醉翁拳意 第一式 拳芒畢露 ...
肉郎之意不在芝, 而在乎於雙峰之間.....

引用:
原帖由 yuyu6 於 2009-1-9 23:36 發表

人家醉翁之意不在酒,
佢就醉翁拳意不在打,志在搓之之對奶
逍遙西無限分身又再重現江湖,仲帶埋佢娘親出o黎免費任插,你o地仲唔去排隊?

引用:
原帖由 yuyu6 於 2009-1-11 14:53 發表

肉郎之意不在芝, 而在乎於雙峰之間.....
因為飲醉左唔覺係假野嘛!醉翁拳意,果然有心思

引用:
原帖由 iamkennyger 於 2009-1-12 14:54 發表

因為飲醉左唔覺係假野嘛!醉翁拳意,果然有心思
咁又係...飲醉左, 假0既都變真....仲可以使出.....
郎翁拳意 第一式 "峰"芒畢露

小劍仙應該俾老祖宗上咗身了

唔知趙小姐 哥幾式傷心劍法, 會唔會用最後一式"淒風怨雨"0既時候

把劍碎左, 對"波"都.......

引用:
原帖由 yuyu6 於 2009-1-17 22:50 發表
唔知趙小姐 哥幾式傷心劍法, 會唔會用最後一式"淒風怨雨"0既時候

把劍碎左, 對"波"都.......
話唔埋碩娃勁過原裝醉娃,人家射劍芒,佢就射乳芒,谷爆個鹽水袋,以鹽水傷人,呢招勁呀!

發新話題

重要聲明:本討論區是以即時上載留言的方式運作,本網站對所有留言的真實性、完整性及立場等,不負任何法律責任。而一切留言之言論只代表留言者個人意見,並非本網站之立場,用戶不應信賴內容,並應自行判斷內容之真實性。於有關情形下,用戶應尋求專業意見(如涉及醫療、法律或投資等問題)。由於本討論區受到「即時上載留言」運作方式所規限,故不能完全監察所有留言,若讀者發現有留言出現問題,請聯絡我們。本討論區有權刪除任何留言及拒絕任何人士上載留言,同時亦有不刪除留言的權利。切勿撰寫粗言穢語、誹謗、渲染色情暴力或人身攻擊的言論,敬請自律。本網站保留一切法律權利。