推介:| 汽車配件 | 汽車維修 | 汽車雜誌 | 汽車保安 | 汽車音響 | 汽車代理 | 駕駛學院 | 汽車維修 | 洗車服務 | 電單車 | 二手車 |

34 12
發新話題

[建議] 自駕遊

自駕遊

過年,國內,3天,租車
this is a public forum. not your own dog house, don't wowo anywhere.

引用:
原帖由 百鬼夜行 於 2008-11-29 14:11 發表
過年,國內,3天,租車
行程?洗費?目的?車種?

ok     

.
等深線性代數
量化合成加速

期期上山落山
山路生
       小龍仔

引用:
原帖由 柳飄飄 於 2008-11-30 00:51 發表

行程?洗費?目的?車種?
行程 4-5小時
洗費 2k up (without租車)
目的 圓某幾位朋友既吹水夢
車種 四人夾份就租五人車
this is a public forum. not your own dog house, don't wowo anywhere.

引用:
原帖由 kk363 於 2008-11-30 03:47 發表
ok     

.
ok 係咩意思

上邊出左批文??? 過年指新定舊曆年

會去邊度?一團max. 人數幾多?

回復 5# 的帖子

1~收到
2~明白
3~好啦
4~可以呀
5~有意
6~預我

7~~不過冇錢  ^_^
等深線性代數
量化合成加速

期期上山落山
山路生
       小龍仔

引用:
原帖由 Jeff9394 於 2008-12-1 20:44 發表
上邊出左批文??? 過年指新定舊曆年
舊曆年, 日期就要睇下各位大哥幾時攪好駕駛証

ps: 國際車牌唔知得唔得? 係就方便好多

引用:
原帖由 niki 於 2008-12-1 21:20 發表
會去邊度?一團max. 人數幾多?
預算六至八人分楂三架車
地點面議啦, 以係以食同觀光為主(影目既一定有著落 )
我會提供幾個地點俾你地選擇.

引用:
原帖由 百鬼夜行 於 2008-12-2 14:08 發表
舊曆年, 日期就要睇下各位大哥幾時攪好駕駛証
ps: 國際車牌唔知得唔得? 係就方便好多
舊曆年我未必得 我盡力啦 呢輪我會去攪個牌架啦

好wo......-v-'

引用:
原帖由 百鬼夜行 於 2008-12-2 03:31 PM 發表
http://www.avischina.com/
根据您的不同身份,您需要准备不同的租车手续文件:
一、 安飞士会员
如您是安飞士会员,可以按以下手续前往门店办理租车手续:本人会员卡、身份证和驾驶证(红卡需支付押金)。
二、 本市居民(租车点所在省市居民)
租车人需提供:
1)本人有效身份证(必须)
2)本人有效驾驶证(必须)
3)央行认可的银行信用卡(可选)
4)本人有效户口簿(必须)
5)本人或户口簿上任一亲属最近三个月的水、电、煤、手机或房贷还款帐单(必须)
担保人需提供:
2)本人有效户口簿(必须)
*小提示:
1)租车人凭信用卡租车的,则无需担保人;如租车人无信用卡,则必须有担保人
2)租车人及其担保人必须有正当职业且两者为非直系亲属
三、 外省市居民
租车人需提供:
2)本人有效驾驶证(必须)
3)央行认可的银行信用卡(必须)
担保人需提供:
2)本人租车点所在省市的有效户口簿(必须)
3)本人最近三个月的水、电、煤、手机或房贷还款帐单(必须)

四、 外籍人士
租车人需提供:
1)本人中国有效驾驶证(必须)
2)本人有效居住证(在中国居住者)
3)本人有效护照(必须)
4)本人国际/国内信用卡(必须)
五、 本市企事业单位
租车单位需提供:
1)企业营业执照副本、企业组织代码证
2)单位介绍信
3)合同章或公章
4)经办人身份证、驾驶证
5)私营、集体企业另需法人代表身份证及经办人户口本

使唔使咁複雜.....

引用:
原帖由 niki 於 2008-12-2 23:23 發表

一、 安飞士会员
如您是安飞士会员,可以按以下手续前往门店办理租车手& ...
一到俾錢時候就簡單啦!

咁複雜...
等深線性代數
量化合成加速

期期上山落山
山路生
       小龍仔

引用:
原帖由 niki 於 2008-12-2 23:23 發表

一、 安飞士会员
如您是安飞士会员,可以按以下手续前往门店办理租车手& ...
大陸係咁,咩法例咩條文都有,執行與否又係另一回事.

引用:
原帖由 柳飄飄 於 2008-12-3 01:00 發表

一到俾錢時候就簡單啦!
俾錢我就最簡單

睇黎我只可以做乘客.

引用:
原帖由 niki 於 2008-12-3 22:56 發表
睇黎我只可以做乘客.
你應該係車手喎~!

車手~~
s2000 x 4
等深線性代數
量化合成加速

期期上山落山
山路生
       小龍仔

引用:
原帖由 柳飄飄 於 2008-12-3 11:05 PM 發表

你應該係車手喎~!
我何得何能丫........

我想參加﹐但唔做司機做人肉導行得唔得﹖

第一站長安
到時我會通知鎮政苦通容 D
    百變BB淑女  

奇 哥 一 起 去 攪 個 大 陸 牌 啦
明 天 我 會 去 問 要 幾 銀 同 咩 手 續

34 12
發新話題

重要聲明:本討論區是以即時上載留言的方式運作,本網站對所有留言的真實性、完整性及立場等,不負任何法律責任。而一切留言之言論只代表留言者個人意見,並非本網站之立場,用戶不應信賴內容,並應自行判斷內容之真實性。於有關情形下,用戶應尋求專業意見(如涉及醫療、法律或投資等問題)。由於本討論區受到「即時上載留言」運作方式所規限,故不能完全監察所有留言,若讀者發現有留言出現問題,請聯絡我們。本討論區有權刪除任何留言及拒絕任何人士上載留言,同時亦有不刪除留言的權利。切勿撰寫粗言穢語、誹謗、渲染色情暴力或人身攻擊的言論,敬請自律。本網站保留一切法律權利。