推介:| 汽槍 | 軍服 | 直升機 | War Game | 軍用品 | 軍事模型 |

發新話題

Firearms: 手槍篇

操控.45 射擊比 .38難好多, 要多d練習至得. d 阿sir 有排練, 要用時, 唔好誤中途人.

相關搜索目錄: 射擊
I'll be back!

Ak rifle = call back up.

SO FAR 只係射過 GLOCK 17, 19 同 BROWNING. BROWNING 完全唔受控制, 都係 GLOCK易好多.

recoiling force  大 d, 初哥要練習多d至得.

記得十年前同個當警察o既朋友講過, 如果所有警槍都換曬 browning 或 glock, 遇搶槍時會冇咁危險, 未 cock 過槍o既人要花d時間至figure out點射. 佢覺得都有d道理, 不過佢話用左輪就唔會jam彈, 呢發唔得再拉就得.

點知過左幾個月就在牛頭角發生左 16歲少年搶槍殺警事件.

WHERE SOMEONE CAN GET THE GUN EASIER THAN 搶 警 槍, HE/SHE WOULD NOT TAKE AN EXTRA CHANCE TO 搶 警 槍.

.38 IS POWERFUL ENOUGH TO KILL

o向朋友農場樹射 browning 瞄正就一定打左o向上面, 個 friend 話握槍方法唔o岩就係咁. 我覺得一射時recoiling把支槍往上移. 射幾個clips個虎口都紅曬.  大家都係9x19 反之 glock 17就冇咁難控制, 好似傻瓜機咁用幾次就掌握到.

仲有佢支 browning 試過一cock就走火, 好彩冇事, 佢話 browning o既安全設計冇 glock 咁好. 條友話支野玩左成十年, 係時候掛佢上牆樹.

請問英國又有dmug野槍呢

引用:
原帖由 avv_frankie 於 2007-2-25 04:41 PM 發表
Anyone know what this is???

自殺槍

引用:
原帖由 SIG 於 2007-3-14 04:34 PM 發表

No wonder had heard from many firearms instructors said Glock pistol is the most easiest gun to shoot.
上星期上機見到藍精靈都係用 glock, 十幾年前佢地好似都係 browning.

今日玩完 .45 好有失敗感, 好似點射都唔中咁, 20m 打左成排子彈至有兩粒打中把邊. 都係 9mm 易d.

今日去申請槍牌, 10年大約700幾 hkd. 不過只可以買 rifle, shoot gun 同 sport pistol (非常小口徑果種). 我個朋友原來係呢度某槍會o既榮譽會員, 所以至申請到買槍放o向屋企. 佢個 shed 成個軍火庫咁, 可惜佢唔比影相, 佢話 security issue. 今日發槍牌o既警察都識得佢, 叫唔好再買咁多槍啦, 檢查佢果度好waste time.

引用:
原帖由 lanse0453 於 2007-7-29 08:03 AM 發表
呵呵,开枪是什么感觉啊,谁可以指教一下??
打中目標好過癮, 而家我地玩緊打 25 米 cd, 在木頭上界一條坑, 每條木頭, 放十隻唔要o既o既 cd 上去, 順次序打.

我都仲係玩緊 9mm, .45火力太大比較冇成功感.

引用:
原帖由 SIG 於 2007-8-7 05:18 AM 發表
若果話射擊一 d 會碎開o既目標,最好打係飛靶用o既橙色泥碟,不過最正莫過於射一公升裝汽水,擊中一刻成樽爆開,視覺效果一流,特別係用 .40S&W 或者 .45ACP 較大口徑子彈,不過好似幾浪費支汽水咁 ...
我地太多燒死左o既 cd 同 dvd, 比佢地作最後發揮.

唔知係唔係心理作用, 在有限定時間射 d十發 命中率差好多, 但係自由咁射就最少都 8/10. 朋友time 過都係指定時間內射完.

相關搜索目錄: 射擊

發新話題

重要聲明:本討論區是以即時上載留言的方式運作,本網站對所有留言的真實性、完整性及立場等,不負任何法律責任。而一切留言之言論只代表留言者個人意見,並非本網站之立場,用戶不應信賴內容,並應自行判斷內容之真實性。於有關情形下,用戶應尋求專業意見(如涉及醫療、法律或投資等問題)。由於本討論區受到「即時上載留言」運作方式所規限,故不能完全監察所有留言,若讀者發現有留言出現問題,請聯絡我們。本討論區有權刪除任何留言及拒絕任何人士上載留言,同時亦有不刪除留言的權利。切勿撰寫粗言穢語、誹謗、渲染色情暴力或人身攻擊的言論,敬請自律。本網站保留一切法律權利。