推介:| 英語課程 | Causeway Bay order food | 職業英語 | 化妝課程 | Wedding Photography | 天窗卷布更換維修 |

發新話題

[檔案] 東莞最新Iso流程(轉貼)

引用:
原帖由 robertchan 於 2009-2-6 00:48 發表

深圳邪場 ISO9007 standard:

1. 仙人指路:帶客人進更衣室

2. 金精火眼:locker 監視客人沖涼,全程自動波

3. 望穿秋水:在大廳坐到變化石才有服務員與部長招呼

4. 金豬獻瑞:部長推介豬扒技師,還說 ...
YEAH!  好中

引用:
原帖由 robertchan 於 2009-2-6 12:05 發表

去甘莎威泥屍做正足,囡囡一定要隨身帶住張程序表,報鐘後要拎出黎,對客人話開始服務啦....跟住就同客人講一講會做乜,如果唔跟規矩,就要罰款。

我第一次去甘莎做正足,好不幸地遇上 {^(oo)^},佢好認真咁做 ...
正足je~唔加鐘就ok啦
休閒是對生命的一種反思及再恢復

引用:
原帖由 快仔王 於 2009-2-6 12:20 發表

正足je~唔加鐘就ok啦
都唔可以咁講架,到了按大腿果一 part,囡囡坐上來,客人將隻腳 long 在囡囡大脾上,近距離接觸,如果技師個 look 好嚇人,都幾 架!...

我果次在這個 step 扮大昏迷,合埋眼冇眼睇!(>.<)
[img=247,181][/img]

引用:
原帖由 robertchan 於 2009-2-6 12:29 發表

都唔可以咁講架,到了按大腿果一 part,囡囡坐上來,客人將隻腳 long 在囡囡大脾上,近距離接觸,如果技師個 look 好嚇人,都幾 架!...

我果次在這個 step 扮大昏迷,合埋眼冇眼睇!(>.
叫佢skip天d流程
俾tips佢早d落鐘

其實做足所有流程, 需時要幾耐?

引用:
原帖由 ms2000 於 2009-2-6 13:31 發表
其實做足所有流程, 需時要幾耐?
甘要睇你系邊度做啦

小兄從未玩過sauna, 如在CA或CP一般要做幾耐?

有无甘多呀? 真系想试吓. 还有边度有?

引用:
原帖由 john_1 於 2009/2/6 13:52 發表
有无甘多呀? 真系想试吓. 还有边度有?
服務咭上面有!

引用:
原帖由 ms2000 於 2009/2/6 13:41 發表
小兄從未玩過sauna, 如在CA或CP一般要做幾耐?
要做幾耐隨你o既!
可以做幾耐就睇個人能耐,一般係120分鐘!

明白, 多謝解答!

引用:
原帖由 just4fun 於 2009-2-5 11:14 PM 發表

要做幾耐隨你o既!
可以做幾耐就睇個人能耐,一般係120分鐘!  
1)通常標準都係做兩个钟(加钟就几多都得)。。。

2)通常囡囡都会在兩个钟內完成佢要做ge招式(公司規定)。。。

3)通常兩个钟係90分钟...45分一節.....

你手若有行善的力量,不可推辭,就當向那應得的人施行。

引用:
原帖由 just4fun 於 2009-2-6 14:14 發表

要做幾耐隨你o既!
可以做幾耐就睇個人能耐,一般係120分鐘  
好辛苦

趙海珠珠海嘆海珠啤
骨賤總種賤正賤種人

引用:
原帖由 icanfly2 於 2009-2-6 15:08 發表

好辛苦
搵食艱難呀

引用:
原帖由 robertchan 於 2009-2-6 00:48 發表

深圳邪場 ISO9007 standard:

1. 仙人指路:帶客人進更衣室

2. 金精火眼:locker 監視客人沖涼,全程自動波

3. 望穿秋水:在大廳坐到變化石才有服務員與部長招呼

4. 金豬獻瑞:部長推介豬扒技師,還說 ...
ISO9007
9957  久久吾出

趙海珠珠海嘆海珠啤
骨賤總種賤正賤種人

引用:
原帖由 快仔王 於 2009-2-6 15:09 發表

搵食艱難呀
太耐吾出仲辛苦

趙海珠珠海嘆海珠啤
骨賤總種賤正賤種人

引用:
原帖由 icanfly2 於 2009-2-6 15:12 發表

太耐吾出仲辛苦h:" /> h:" />
會硬痛

引用:
原帖由 glucerna 於 2009/2/6 15:07 發表

1)通常標準都係做兩个钟(加钟就几多都得)。。。

2)通常囡囡都会在兩个钟內完成佢要做ge招式(公司規定)。。。

3)通常兩个钟係90分钟...45分一節... ...
桑拿喎! 桑拿一般都兩個鐘,120分鐘。
有d就90分鐘,但係沖涼後先至起鐘ieTV。

引用:
原帖由 just4fun 於 2009-2-6 12:23 AM 發表

桑拿喎! 桑拿一般都兩個鐘,120分鐘。
有d就90分鐘,但係沖涼後先至起鐘ieTV。
唔理你沖几耐...做服務先起鈡....東筦式係90分钟兩个钟。。

CP全都一样....我去到湖南,長沙都係45分钟一節,兩節就兩个鈡。。。。

引用:
原帖由 glucerna 於 2009/2/6 15:41 發表

唔理你沖几耐...做服務先起鈡....東筦式係90分钟兩个钟。。

CP全都一样....我去到湖南,長沙都係45分钟一節,兩節就兩个鈡。。。。
我鍾意120分鐘嗰d,CA有兒冬、金沙、未泥灣、王金、隆賭都係120分鐘。
沖涼唔計,沖得快好似蝕底,慢慢沖又好似dum人波鐘!

引用:
原帖由 just4fun 於 2009-2-6 12:55 AM 發表

我鍾意120分鐘嗰d,CA有兒冬、金沙、未泥灣、王金、隆賭都係120分鐘。
好多又沖涼洗頭,乾蒸濕蒸。。total咪要180分钟。。

引用:
原帖由 just4fun 於 2009-2-6 15:55 發表

俾得$梗係要慢慢享受啦
要趕幾場甘就另計

引用:
原帖由 just4fun 於 2009-2-6 15:55 發表

珠海
1) 多數 90 miuntes
2) 多數 入房即上鐘

趙海珠珠海嘆海珠啤
骨賤總種賤正賤種人

引用:
原帖由 icanfly2 於 2009-2-6 16:12 發表

珠海
1) 多數 90 miuntes
2) 多數 入房即上鐘
甘CA好d bor

引用:
原帖由 glucerna 於 2009/2/6 16:06 發表

好多又沖涼洗頭,乾蒸濕蒸。。total咪要180分钟。。
囡囡實唔同你傻,一定唔蒸。
試過一次我一個人蒸咗幾分鐘,覺得好怪咁,以後都無再試!

發新話題

重要聲明:本討論區是以即時上載留言的方式運作,本網站對所有留言的真實性、完整性及立場等,不負任何法律責任。而一切留言之言論只代表留言者個人意見,並非本網站之立場,用戶不應信賴內容,並應自行判斷內容之真實性。於有關情形下,用戶應尋求專業意見(如涉及醫療、法律或投資等問題)。由於本討論區受到「即時上載留言」運作方式所規限,故不能完全監察所有留言,若讀者發現有留言出現問題,請聯絡我們。本討論區有權刪除任何留言及拒絕任何人士上載留言,同時亦有不刪除留言的權利。切勿撰寫粗言穢語、誹謗、渲染色情暴力或人身攻擊的言論,敬請自律。本網站保留一切法律權利。