推介:| 修理頂蓬布 | Mediator course | Hypnosis course | Dream Interpretation | NLP | English course |

57 123
發新話題

[原創] JOJO奇妙冒險

JOJO奇妙冒險

JOJO奇妙冒險

各位巴打,小弟想睇呢套野

不過因為太多集,又好似聽人講第一part唔駛睇

如果係咁,係唔係第二part開始睇呢?

呢套野近來好似好多玩具附屬品出,所以好有興趣

相關搜索目錄: 玩具
附件: 您所在的用戶組無法下載或查看附件, 請嘗試多貼文章獲取積分,積分超過 120 或特定用戶組方可查看.

呢套野5睇第一部會有些少影響故事的完整性
會5清楚jojo家族同迪奧的恩怨
會5明第2部"石面具"的關鍵些
到第3部時更加會5明點解迪奧會是吸血鬼又會有替身使者能力
而且第一部都係得好似4~5期,(太耐啦5記得期數,要返去check下))好快完,不會太悶
最好睇係第3-第4部
可以的話由第1部開始睇吧
誠意推介
本帖最近評分記錄
  • 冰河 金錢 +40 熱心幫助其他會員解決問題 2009-3-17 14:26
  • 冰河 威望 +40 熱心幫助其他會員解決問題 2009-3-17 14:26
  • 冰河 體力 +40 熱心幫助其他會員解決問題 2009-3-17 14:26
來自撒旦幫的元祖粗口怪人

引用:
原帖由 isxman 於 2009-3-17 03:54 發表

呢套野5睇第一部會有些少影響故事的完整性
會5清楚jojo家族同迪奧的恩怨
會5明第2部"石面具"的關鍵些
到第3部時更加會5明點解迪奧會是吸血鬼又會有替身使者能力
而且第一部都係得好似4~5期,( ...
謝謝你的建議

nice stuft
本帖最近評分記錄
  • 冰河 金錢 -20 文不對題 2009-3-18 14:15
  • 冰河 威望 -20 文不對題 2009-3-18 14:15
  • 冰河 體力 -20 文不對題 2009-3-18 14:15

第一部好似得2期....之後就講50年後即第2代jojo...冇記錯第2代都係得6本...(第12代都係講波紋..第3代空條承太郎先講替身)
佳哥你應該第一代睇..第一代都好好睇ga...
我仲記得我讀書o個陣...呢套漫畫係我做pt 出糧, 即走去信和漫畫市場將廿幾本jojo買返屋企追1日1 夜....
正!!!
本帖最近評分記錄
  • 冰河 金錢 +20 熱心幫助其他會員解決問題 2009-3-18 21:50
  • 冰河 威望 +20 熱心幫助其他會員解決問題 2009-3-18 21:50
  • 冰河 體力 +20 熱心幫助其他會員解決問題 2009-3-18 21:50
我的理想==> /○\ ○
                       /□\/■\
                        ||  ||

強力推薦由頭開始睇!!!!
本帖最近評分記錄
  • 冰河 金錢 +10 熱心幫助其他會員解決問題 2009-3-18 21:50
  • 冰河 威望 +10 熱心幫助其他會員解決問題 2009-3-18 21:50
  • 冰河 體力 +10 熱心幫助其他會員解決問題 2009-3-18 21:50

多謝各位大哥寶貴既意見

等我睇到咁上下,就係再搞網聚既時候

到時希望大家唔好話我out,仲講緊jojo第一代

引用:
原帖由 亞佳佳 於 2009-3-20 02:01 發表
多謝各位大哥寶貴既意見

等我睇到咁上下,就係再搞網聚既時候

到時希望大家唔好話我out,仲講緊jojo第一代
第一代都好多野講ga...不過大大你應該會睇埋第2代先出到黎..
由開始講出黎到約實到見面都大大話話要2~3星期啦:p
                       /□\/■\
                        ||  ||

引用:
原帖由 不平凡人 於 2009-3-20 03:47 PM 發表

第一代都好多野講ga...不過大大你應該會睇埋第2代先出到黎..
由開始講出黎到約實到見面都大大話話要2~3星期啦:p
2~3星期
夠時間睇到第3部啦
到時多d野講

引用:
原帖由 isxman 於 2009-3-20 08:01 發表

2~3星期
夠時間睇到第3部啦
到時多d野講
仲記得讀書o個陣parttime一出糧就去漫畫市場掃書....
掃左就拎返m記( o個陣m記做...)...
放工就拎住本書睇....睇到上車...睇到落車...一路行一路睇...睇到訓覺熄燈都照睇(其實e+都係:p)...睇到唔捨得訓....
因為真係好正
第3部的確係全套最正既一part...唔一定次次都係打既..好似有一期講同達比賭靈魂....之後有期同佢細佬鬥打機...都係好正..仲好好笑...
                       /□\/■\
                        ||  ||

引用:
原帖由 不平凡人 於 2009-3-20 04:16 PM 發表

仲記得讀書o個陣parttime一出糧就去漫畫市場掃書....
掃左就拎返m記( o個陣m記做...)...
放工就拎住本書睇....睇到上車...睇到落車...一路行一路睇...睇到訓覺熄燈都照睇(其實e+都係:p)...睇到唔捨得訓....
因為 ...
最低能係"太陽"咭的替身使者
一粒石仔搞掂左佢
真係有d笑死

今日租左1-4期來睇,感覺未係好吸引,麻麻地...可能要後d先入局.........

引用:
原帖由 kinniku 於 2009-3-22 16:18 發表
http://www.youtube.com/watch?gl=HK&hl=zh-TW&v=id9HgBsXmXM&feature=related

唔錯~公仔好q~

引用:
原帖由 isxman 於 2009-3-21 17:13 發表

最低能係"太陽"咭的替身使者
一粒石仔搞掂左佢
真係有d笑死
O個下超好笑...
本身能力強冇用...個人IQ低就係低......笑爆~
                       /□\/■\
                        ||  ||

唔錯~公仔好QQ

第三部係公認既經典
我個人就最鐘意第六部, 失控既劇情都埋到尾, 雖然都唔係太工整,
但係亦係一一本漫畫比我見到, 如何響超能力(替身力量)無限大既時候, 拾得返個結局
(可能亦因為咁, 第七部一開始唔敢玩替身)
其實第四部都唔錯, 突然將成個世界變為小鎮, 剩係表達到停止世界唔係大曬, 點合理化破解就已經係香港編劇做唔到既地方
無論是愛與被愛,也是串步難行

回復 17# 的帖子

香港d編劇
只可以套用星爺電影"食神"中一句對白來形容
"簡直係失敗中的失敗~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~"

引用:
原帖由 isxman 於 2009-4-9 09:07 發表
香港d編劇
只可以套用星爺電影"食神"中一句對白來形容
"簡直係失敗中的失敗~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~"
又唔一定全部都係既....不過都9成 ga啦~~
                       /□\/■\
                        ||  ||

引用:
原帖由 不平凡人 於 2009-4-10 12:05 AM 發表

又唔一定全部都係既....不過都9成 ga啦~~

除左和仔大人本"殺道行者"
叫做有用o下心思之外
目前仲未見到有其他港產漫畫,
有用心o羅
(以上內容並不包括"江湖"書種",因為個人絕不喜歡此類書種!)

引用:
原帖由 isxman 於 2009-4-11 04:54 發表

除左和仔大人本"殺道行者"
叫做有用o下心思之外
目前仲未見到有其他港產漫畫,
有用心o羅
(以上內容並不包括"江湖"書種",因為個人絕不喜歡此類書種!)
仲有天子...同絕世無雙II
                       /□\/■\
                        ||  ||

呢2日好用心咁租書返屋企睇,卒之2日幾時間由第8期左右睇到依家手上既第30期,第三部真係好好睇!
好多年未試過睇日本漫畫有追書既感覺,今次真係睇到傻左,一直好期待下一頁發生既事,下一個敵人係邊個等等....

入面有好多好鬼好笑既地方,好似騎駱駝,去印度酒店廁所等都好好笑
真係好鬼好睇!多謝各巴打推介~~~

睇左咁多年日本漫畫,有追書既感覺有以下既書

JOJO奇妙冒險(第三部)(暫時,因為未睇哂)
北斗之拳(雷奧死前)
魁 男塾
男兒當入樽
足球小將(中學編)
touch
幽遊白書(5-6期之後)
我們的足球場

相關搜索目錄: 酒店

個人覺得JOJO唯一唔好處, 就係要花多兩倍時間去看, 唔係就一定睇下而家果本, 又要搵下以前幾期來看, 尤其是第六部, 所以我死都忍住完左先開始睇...

文敵, 黎巴嫩都唔錯架, 可惜你比一蚊, 好難要求一百蚊回報
如日方中既中華英雄都比唔到五千蚊一個劇本, 比我就唔入行啦

最成功最輝煌既街霸(代表一間好公司, 一個好老闆, 一個最高入息既機會),
重要個主筆答應分四成半比佢, 先得幾十萬....
又有邊個願意全職幫手0丫

引用:
原帖由 kenny01 於 2009-4-14 04:02 PM 發表
個人覺得JOJO唯一唔好處, 就係要花多兩倍時間去看, 唔係就一定睇下而家果本, 又要搵下以前幾期來看, 尤其是第六部, 所以我死都忍住完左先開始睇...
到第6部算完結o架啦~~~
可放心收看!
至於第7部~~~
可以當新的故事看~~~
除了人名相似之外!
都5覺和前6部有咩關連!
可能仲未入正題掛

57 123
發新話題

重要聲明:本討論區是以即時上載留言的方式運作,本網站對所有留言的真實性、完整性及立場等,不負任何法律責任。而一切留言之言論只代表留言者個人意見,並非本網站之立場,用戶不應信賴內容,並應自行判斷內容之真實性。於有關情形下,用戶應尋求專業意見(如涉及醫療、法律或投資等問題)。由於本討論區受到「即時上載留言」運作方式所規限,故不能完全監察所有留言,若讀者發現有留言出現問題,請聯絡我們。本討論區有權刪除任何留言及拒絕任何人士上載留言,同時亦有不刪除留言的權利。切勿撰寫粗言穢語、誹謗、渲染色情暴力或人身攻擊的言論,敬請自律。本網站保留一切法律權利。