推介:| 網頁寄存 | 網頁設計 | 開網店 | 電郵申請 | Wordpress Hosting | 外賣平台 | 英語課程推薦 | 風水屋 | 房間風水懷孕 | Timway Testimonial | Wedding Planner | Wedding MC |

發新話題

[原創] JOJO奇妙冒險

引用:
原帖由 isxman 於 2009-4-15 03:16 發表

到第6部算完結o架啦~~~
可放心收看!
至於第7部~~~
可以當新的故事看~~~
除了人名相似之外!
都5覺和前6部有咩關連!
可能仲未入正題掛
依家我都睇到四十幾期,第四部,東方仗助果一part
故事回到一個小市鎮,好似無第三部咁好睇,有d似幽遊白書既初期

同埋覺得公仔好似第三部靚d,空條承太郎果時好形!

引用:
原帖由 亞佳佳 於 2009-4-15 12:51 PM 發表

依家我都睇到四十幾期,第四部,東方仗助果一part
故事回到一個小市鎮,好似無第三部咁好睇,有d似幽遊白書既初期

同埋覺得公仔好似第三部靚d,空條承太郎果時好形!
第4部其實5差,
當去到吉良吉影出場之後先係高潮所在!
繼續追落去,一定5會令你失望!
5記得第幾季的"x-file"亦有參考"吉良吉影"的another bite的替身能力!
絕對令你覺得值回票價!
來自撒旦幫的元祖粗口怪人

引用:
原帖由 isxman 於 2009-4-15 07:41 發表

第4部其實5差,
當去到吉良吉影出場之後先係高潮所在!
繼續追落去,一定5會令你失望!
5記得第幾季的"x-file"亦有參考"吉良吉影"的another bite的替身能力!
絕對令你覺得值回票價!
睇到第45期了~~~下期"吉良吉影"應該玩完

大哥你咁講既話我唯有再追啦,因為呢十幾期真係麻麻地,如果唔係第三part實在太好,第四部應該係唔係差既

引用:
原帖由 亞佳佳 於 2009-4-15 16:24 發表

大哥你咁講既話我唯有再追啦,因為呢十幾期真係麻麻地,如果唔係第三part實在太好,第四部應該係唔係差既
第4部都唔錯ga...吉良吉影想靜靜地生活..<---個人覺得呢part最正唔係故事..而係個中心思想..
你諗下...身邊d人原來都係勁人黎...仲竟然有個魔鬼o係你身邊十幾廿年......不斷咁殺你身邊既人...諗起有d心寒~~
我的理想==> /○\ ○
                       /□\/■\
                        ||  ||

引用:
原帖由 亞佳佳 於 2009-4-16 00:24 發表

俾心機啦,JoJo條路好長好長,有排你追
逍遙西無限分身又再重現江湖,仲帶埋佢娘親出o黎免費任插,你o地仲唔去排隊?

引用:
原帖由 iamkennyger 於 2009-4-16 16:55 發表

俾心機啦,JoJo條路好長好長,有排你追
今日睇到第50期了,亦即係第5part,迪奧既仔出場....

第4part終於睇完,不過投入唔到,最有印象係果個識用替身能力搵錢既肥仔,好正既能力!!

引用:
原帖由 亞佳佳 於 2009-4-17 02:51 AM 發表

今日睇到第50期了,亦即係第5part,迪奧既仔出場....

第4part終於睇完,不過投入唔到,最有印象係果個識用替身能力搵錢既肥仔,好正既能力!!
個人最欣賞反而係第3,4部!
第5部反為感覺一般
第6部只係當係"祖斯達"家族的一個總結
至於最新的第7部,我只當佢係一個新漫畫看!
講少一本,仲有一本"jojo外傳"係呀漫畫家"岸邊露伴"做主角 (係咪叫e果名)
個故仔幾過癮!

嘩~~呢套真係有排追~~~不過白金之星個套真係最好睇@_@ 不詔其實套套都咁好睇~XDD

請問那裡有得 download 來睇. Thank you

今日睇到56期,呢part快完了,亦都算係好睇

引用:
原帖由 isxman 於 2009-4-17 05:31 發表

個人最欣賞反而係第3,4部!
第5部反為感覺一般
第6部只係當係"祖斯達"家族的一個總結
至於最新的第7部,我只當佢係一個新漫畫看!
講少一本,仲有一本"jojo外傳"係呀漫畫家"岸邊露伴"做主角:hams ...
都好認同你講法...唔知係咪個人問題..我都係鍾意第4部多過第5部講黑手黨...
第7部...我諗住等佢出哂先睇....追佢d漫畫真係追死人....好彩呢套漫畫有樣野正...就係可以追完o個部就唔再追..當係一個完結...就算荒木飛唔小心釘左...都可以當之前o個部係結局
"岸邊露伴的冒險"係咪得一話ga???我剩係睇左一話..講佢扮神父聽條蛋散告解....之後仲有2個唔識斷氣既o係地下扖扖下....
                       /□\/■\
                        ||  ||

引用:
原帖由 不平凡人 於 2009-4-23 01:19 發表

都好認同你講法...唔知係咪個人問題..我都係鍾意第4部多過第5部講黑手黨...
第7部...我諗住等佢出哂先睇....追佢d漫畫真係追死人....好彩呢套漫畫有樣野正...就係可以追完o個部就唔再追..當係一個完結...就算荒木 ...
第六同第七部我都只係睇左幾期就放棄,硬係爭D野咁,不過見佳佳追得咁過癮,我都去搵番第六部黎睇埋佢先
逍遙西無限分身又再重現江湖,仲帶埋佢娘親出o黎免費任插,你o地仲唔去排隊?

引用:
原帖由 不平凡人 於 2009-4-23 01:19 AM 發表

第7部...我諗住等佢出哂先睇....追佢d漫畫真係追死人....好彩呢套漫畫有樣野正...就係可以追完o個部就唔再追..當係一個完結...就算荒木 ...
係呀~~~就係個本,
仲有個講"幽靈"嘰故仔,都幾好睇

引用:
原帖由 iamkennyger 於 2009-4-23 17:44 發表

第六同第七部我都只係睇左幾期就放棄,硬係爭D野咁,不過見佳佳追得咁過癮,我都去搵番第六部黎睇埋佢先
第6部都唔錯ga...可以睇睇...睇到後期會見返一個舊人....
第7部我就睇左開頭..睇到又出左替身後..就冇睇....諗住遲下再追....
                       /□\/■\
                        ||  ||

引用:
原帖由 iamkennyger 於 2009-4-23 17:44 發表

我睇到第六部啦!空條個女出場呀~

引用:
原帖由 亞佳佳 於 2009-4-25 19:14 發表

我睇到第六部啦!空條個女出場呀~
睇到最後你會=O="左咀.....
不過你又會諗:咁都比佢諗到????

講真...HK既編劇真係要學下~~
                       /□\/■\
                        ||  ||

引用:
原帖由 不平凡人 於 2009-4-26 05:41 發表

會O哂咀咁勁??

引用:
原帖由 亞佳佳 於 2009-4-29 01:48 AM 發表

會O哂咀咁勁??

係呀~~~都幾"O"咀~~~
不過當一個總結來睇,都算可以接受嘰
都係個句"咁都比佢兜得返個結尾 "
香港d漫畫編劇,都應該睇睇jojo第6部,學o下野啦!
特別以為自己好有料個條亂編game漫出身嘰粉腸蛋散
我錯 5應該叫佢"粉腸蛋散",佢影衰e兩樣食品

引用:
原帖由 不平凡人 於 2009-4-26 13:41 發表

作者響取後一篇講左, 角式劃劃下好似有生命力咁
令到故事失控....
無論是愛與被愛,也是串步難行

thanks for sharing
but it's so long > < i can't wait -.-

引用:
原帖由 不平凡人 於 2009-4-25 15:04 發表

第6部都唔錯ga...可以睇睇...睇到後期會見返一個舊人....
第7部我就睇左開頭..睇到又出左替身後..就冇睇....諗住遲下再追....
第六部出舊人?你講銀戰車果個?果個第五部喎

回復 47# 的帖子

佢提起的舊人
可能係講呀"迪奧"大人

引用:
原帖由 isxman 於 2009-5-14 05:58 發表
佢提起的舊人
可能係講呀"迪奧"大人
呵呵呵~

不過睇左6部JOJO,最好睇都係第三部

第四部開始我初期仲會睇下字
第五部就較快左個睇既時間
第六部字都唔想睇(最後租左頭幾期,之後再租尾2期睇就算)

可能我唔識欣賞4-6部,因為唔係我想睇果樣
仲有4-6部開始D公仔唔同哂,開始有佢既風格
不過我係想睇佢第三部既公仔同內容

引用:
原帖由 亞佳佳 於 2009-5-15 02:58 發表

呵呵呵~

不過睇左6部JOJO,最好睇都係第三部

第四部開始我初期仲會睇下字
第五部就較快左個睇既時間
第六部字都唔想睇(最後租左頭幾期,之後再租尾2期睇就算)

可能我唔識欣賞4-6部,因為唔係我想睇果樣
...
佢部部想講既野都有d唔同既...
好似第4部講身邊既人...
第5部講權力同親情
(以上係我個人觀點)
                       /□\/■\
                        ||  ||

發新話題

重要聲明:本討論區是以即時上載留言的方式運作,本網站對所有留言的真實性、完整性及立場等,不負任何法律責任。而一切留言之言論只代表留言者個人意見,並非本網站之立場,用戶不應信賴內容,並應自行判斷內容之真實性。於有關情形下,用戶應尋求專業意見(如涉及醫療、法律或投資等問題)。由於本討論區受到「即時上載留言」運作方式所規限,故不能完全監察所有留言,若讀者發現有留言出現問題,請聯絡我們。本討論區有權刪除任何留言及拒絕任何人士上載留言,同時亦有不刪除留言的權利。切勿撰寫粗言穢語、誹謗、渲染色情暴力或人身攻擊的言論,敬請自律。本網站保留一切法律權利。