推介:| UGG | baby product | MD skinical | 環保袋訂造 | PROTOP | 鈙利亞阿勒頗手工古皂 | UGG Boots | Sheepskin Boots |

發新話題

[原創] JOJO奇妙冒險

呢套野5睇第一部會有些少影響故事的完整性
會5清楚jojo家族同迪奧的恩怨
會5明第2部"石面具"的關鍵些
到第3部時更加會5明點解迪奧會是吸血鬼又會有替身使者能力
而且第一部都係得好似4~5期,(太耐啦5記得期數,要返去check下))好快完,不會太悶
最好睇係第3-第4部
可以的話由第1部開始睇吧
誠意推介
本帖最近評分記錄
  • 冰河 體力 +40 熱心幫助其他會員解決問題 2009-3-17 14:26
  • 冰河 威望 +40 熱心幫助其他會員解決問題 2009-3-17 14:26
  • 冰河 金錢 +40 熱心幫助其他會員解決問題 2009-3-17 14:26
來自撒旦幫的元祖粗口怪人

引用:
原帖由 不平凡人 於 2009-3-20 03:47 PM 發表

第一代都好多野講ga...不過大大你應該會睇埋第2代先出到黎..
由開始講出黎到約實到見面都大大話話要2~3星期啦:p
2~3星期
夠時間睇到第3部啦
到時多d野講

引用:
原帖由 不平凡人 於 2009-3-20 04:16 PM 發表

仲記得讀書o個陣parttime一出糧就去漫畫市場掃書....
掃左就拎返m記( o個陣m記做...)...
放工就拎住本書睇....睇到上車...睇到落車...一路行一路睇...睇到訓覺熄燈都照睇(其實e+都係:p)...睇到唔捨得訓....
因為 ...
最低能係"太陽"咭的替身使者
一粒石仔搞掂左佢
真係有d笑死

回復 17# 的帖子

香港d編劇
只可以套用星爺電影"食神"中一句對白來形容
"簡直係失敗中的失敗~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~"

引用:
原帖由 不平凡人 於 2009-4-10 12:05 AM 發表

又唔一定全部都係既....不過都9成 ga啦~~

除左和仔大人本"殺道行者"
叫做有用o下心思之外
目前仲未見到有其他港產漫畫,
有用心o羅
(以上內容並不包括"江湖"書種",因為個人絕不喜歡此類書種!)

引用:
原帖由 kenny01 於 2009-4-14 04:02 PM 發表
個人覺得JOJO唯一唔好處, 就係要花多兩倍時間去看, 唔係就一定睇下而家果本, 又要搵下以前幾期來看, 尤其是第六部, 所以我死都忍住完左先開始睇...
到第6部算完結o架啦~~~
可放心收看!
至於第7部~~~
可以當新的故事看~~~
除了人名相似之外!
都5覺和前6部有咩關連!
可能仲未入正題掛

引用:
原帖由 亞佳佳 於 2009-4-15 12:51 PM 發表

依家我都睇到四十幾期,第四部,東方仗助果一part
故事回到一個小市鎮,好似無第三部咁好睇,有d似幽遊白書既初期

同埋覺得公仔好似第三部靚d,空條承太郎果時好形!
第4部其實5差,
當去到吉良吉影出場之後先係高潮所在!
繼續追落去,一定5會令你失望!
5記得第幾季的"x-file"亦有參考"吉良吉影"的another bite的替身能力!
絕對令你覺得值回票價!

引用:
原帖由 亞佳佳 於 2009-4-17 02:51 AM 發表

今日睇到第50期了,亦即係第5part,迪奧既仔出場....

第4part終於睇完,不過投入唔到,最有印象係果個識用替身能力搵錢既肥仔,好正既能力!!
個人最欣賞反而係第3,4部!
第5部反為感覺一般
第6部只係當係"祖斯達"家族的一個總結
至於最新的第7部,我只當佢係一個新漫畫看!
講少一本,仲有一本"jojo外傳"係呀漫畫家"岸邊露伴"做主角 (係咪叫e果名)
個故仔幾過癮!

引用:
原帖由 不平凡人 於 2009-4-23 01:19 AM 發表

都好認同你講法...唔知係咪個人問題..我都係鍾意第4部多過第5部講黑手黨...
第7部...我諗住等佢出哂先睇....追佢d漫畫真係追死人....好彩呢套漫畫有樣野正...就係可以追完o個部就唔再追..當係一個完結...就算荒木 ...
係呀~~~就係個本,
仲有個講"幽靈"嘰故仔,都幾好睇

引用:
原帖由 亞佳佳 於 2009-4-29 01:48 AM 發表

會O哂咀咁勁??

係呀~~~都幾"O"咀~~~
不過當一個總結來睇,都算可以接受嘰
都係個句"咁都比佢兜得返個結尾 "
香港d漫畫編劇,都應該睇睇jojo第6部,學o下野啦!
特別以為自己好有料個條亂編game漫出身嘰粉腸蛋散
我錯 5應該叫佢"粉腸蛋散",佢影衰e兩樣食品

回復 47# 的帖子

佢提起的舊人
可能係講呀"迪奧"大人

發新話題

重要聲明:本討論區是以即時上載留言的方式運作,本網站對所有留言的真實性、完整性及立場等,不負任何法律責任。而一切留言之言論只代表留言者個人意見,並非本網站之立場,用戶不應信賴內容,並應自行判斷內容之真實性。於有關情形下,用戶應尋求專業意見(如涉及醫療、法律或投資等問題)。由於本討論區受到「即時上載留言」運作方式所規限,故不能完全監察所有留言,若讀者發現有留言出現問題,請聯絡我們。本討論區有權刪除任何留言及拒絕任何人士上載留言,同時亦有不刪除留言的權利。切勿撰寫粗言穢語、誹謗、渲染色情暴力或人身攻擊的言論,敬請自律。本網站保留一切法律權利。