推介:| 調解員課程 | Makeup Course | Hypnosis course | English course | NLP training | cissp cisa cism | 營養學課程 |

發新話題

[原創] JOJO奇妙冒險

第一部好似得2期....之後就講50年後即第2代jojo...冇記錯第2代都係得6本...(第12代都係講波紋..第3代空條承太郎先講替身)
佳哥你應該第一代睇..第一代都好好睇ga...
我仲記得我讀書o個陣...呢套漫畫係我做pt 出糧, 即走去信和漫畫市場將廿幾本jojo買返屋企追1日1 夜....
正!!!
本帖最近評分記錄
  • 冰河 體力 +20 熱心幫助其他會員解決問題 2009-3-18 21:50
  • 冰河 威望 +20 熱心幫助其他會員解決問題 2009-3-18 21:50
  • 冰河 金錢 +20 熱心幫助其他會員解決問題 2009-3-18 21:50
我的理想==> /○\ ○
                       /□\/■\
                        ||  ||

引用:
原帖由 亞佳佳 於 2009-3-20 02:01 發表
多謝各位大哥寶貴既意見

等我睇到咁上下,就係再搞網聚既時候

到時希望大家唔好話我out,仲講緊jojo第一代
第一代都好多野講ga...不過大大你應該會睇埋第2代先出到黎..
由開始講出黎到約實到見面都大大話話要2~3星期啦:p
                       /□\/■\
                        ||  ||

引用:
原帖由 isxman 於 2009-3-20 08:01 發表

2~3星期
夠時間睇到第3部啦
到時多d野講
仲記得讀書o個陣parttime一出糧就去漫畫市場掃書....
掃左就拎返m記( o個陣m記做...)...
放工就拎住本書睇....睇到上車...睇到落車...一路行一路睇...睇到訓覺熄燈都照睇(其實e+都係:p)...睇到唔捨得訓....
因為真係好正
第3部的確係全套最正既一part...唔一定次次都係打既..好似有一期講同達比賭靈魂....之後有期同佢細佬鬥打機...都係好正..仲好好笑...
                       /□\/■\
                        ||  ||

引用:
原帖由 isxman 於 2009-3-21 17:13 發表

最低能係"太陽"咭的替身使者
一粒石仔搞掂左佢
真係有d笑死
O個下超好笑...
本身能力強冇用...個人IQ低就係低......笑爆~
                       /□\/■\
                        ||  ||

引用:
原帖由 isxman 於 2009-4-9 09:07 發表
香港d編劇
只可以套用星爺電影"食神"中一句對白來形容
"簡直係失敗中的失敗~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~"
又唔一定全部都係既....不過都9成 ga啦~~
                       /□\/■\
                        ||  ||

引用:
原帖由 isxman 於 2009-4-11 04:54 發表

除左和仔大人本"殺道行者"
叫做有用o下心思之外
目前仲未見到有其他港產漫畫,
有用心o羅
(以上內容並不包括"江湖"書種",因為個人絕不喜歡此類書種!)
仲有天子...同絕世無雙II
                       /□\/■\
                        ||  ||

引用:
原帖由 亞佳佳 於 2009-4-15 16:24 發表

睇到第45期了~~~下期"吉良吉影"應該玩完

大哥你咁講既話我唯有再追啦,因為呢十幾期真係麻麻地,如果唔係第三part實在太好,第四部應該係唔係差既
第4部都唔錯ga...吉良吉影想靜靜地生活..<---個人覺得呢part最正唔係故事..而係個中心思想..
你諗下...身邊d人原來都係勁人黎...仲竟然有個魔鬼o係你身邊十幾廿年......不斷咁殺你身邊既人...諗起有d心寒~~
                       /□\/■\
                        ||  ||

引用:
原帖由 isxman 於 2009-4-17 05:31 發表

個人最欣賞反而係第3,4部!
第5部反為感覺一般
第6部只係當係"祖斯達"家族的一個總結
至於最新的第7部,我只當佢係一個新漫畫看!
講少一本,仲有一本"jojo外傳"係呀漫畫家"岸邊露伴"做主角:hams ...
都好認同你講法...唔知係咪個人問題..我都係鍾意第4部多過第5部講黑手黨...
第7部...我諗住等佢出哂先睇....追佢d漫畫真係追死人....好彩呢套漫畫有樣野正...就係可以追完o個部就唔再追..當係一個完結...就算荒木飛唔小心釘左...都可以當之前o個部係結局
"岸邊露伴的冒險"係咪得一話ga???我剩係睇左一話..講佢扮神父聽條蛋散告解....之後仲有2個唔識斷氣既o係地下扖扖下....
                       /□\/■\
                        ||  ||

引用:
原帖由 iamkennyger 於 2009-4-23 17:44 發表

第六同第七部我都只係睇左幾期就放棄,硬係爭D野咁,不過見佳佳追得咁過癮,我都去搵番第六部黎睇埋佢先
第6部都唔錯ga...可以睇睇...睇到後期會見返一個舊人....
第7部我就睇左開頭..睇到又出左替身後..就冇睇....諗住遲下再追....
                       /□\/■\
                        ||  ||

引用:
原帖由 亞佳佳 於 2009-4-25 19:14 發表

我睇到第六部啦!空條個女出場呀~
睇到最後你會=O="左咀.....
不過你又會諗:咁都比佢諗到????

講真...HK既編劇真係要學下~~
                       /□\/■\
                        ||  ||

引用:
原帖由 亞佳佳 於 2009-5-15 02:58 發表

呵呵呵~

不過睇左6部JOJO,最好睇都係第三部

第四部開始我初期仲會睇下字
第五部就較快左個睇既時間
第六部字都唔想睇(最後租左頭幾期,之後再租尾2期睇就算)

可能我唔識欣賞4-6部,因為唔係我想睇果樣
...
佢部部想講既野都有d唔同既...
好似第4部講身邊既人...
第5部講權力同親情
(以上係我個人觀點)
                       /□\/■\
                        ||  ||

引用:
原帖由 gn00384340 於 2009-6-29 11:56 發表
成2百蚊啊.....要入全套就大出血了
200蚊咪平囉...
想當年我16歲做m記..出糧得5~600...(o個陣半個月出一次)...我一出糧.....就去信和漫畫市場...一手拎10本jojo落黎比錢.........成280蚊ga....
                       /□\/■\
                        ||  ||

發新話題

重要聲明:本討論區是以即時上載留言的方式運作,本網站對所有留言的真實性、完整性及立場等,不負任何法律責任。而一切留言之言論只代表留言者個人意見,並非本網站之立場,用戶不應信賴內容,並應自行判斷內容之真實性。於有關情形下,用戶應尋求專業意見(如涉及醫療、法律或投資等問題)。由於本討論區受到「即時上載留言」運作方式所規限,故不能完全監察所有留言,若讀者發現有留言出現問題,請聯絡我們。本討論區有權刪除任何留言及拒絕任何人士上載留言,同時亦有不刪除留言的權利。切勿撰寫粗言穢語、誹謗、渲染色情暴力或人身攻擊的言論,敬請自律。本網站保留一切法律權利。