推介:| 懷孕輻射 | 頭暈輻射 | 失眠輻射 | 頭疼輻射 | 腦腫瘤輻射 | 記憶障礙輻射 | 耳損傷輻射 | 抑鬱輻射 | Celine Bags | 嬰兒用品 | Loewe Bag |

96 1234
發新話題

[疑難] 考 起!!!

引用:
原帖由 大隻西 於 2009-3-21 00:28 發表
上水咁款.......??
Agree Brother 西,應該是粉嶺,上水那邊。

引用:
原帖由 老何 於 2009-3-26 17:45 發表

何以見得?
個大山是大帽山,山下就係石崗law。

引用:
原帖由 大隻西 於 2009-3-28 14:39 發表
一定抓著與我關連密切又難判斷的事物  我猜如果老何兄的出發點沒錯  可能是柴灣  這或是童軍山的前身?
西兄英明 、Old Ho請食Argentina steak.有埋我份。

引用:
原帖由 大隻西 於 2009-3-29 00:04 發表
老何兄  該幅全柴灣圖能否給我一張盡大k數的  拜托
Brother Ho, Me too ar

引用:
原帖由 大隻西 於 2009-3-28 23:28 發表
上次等你兩個鐘  你去左同D女仔行山  太過份  你重要同老何亞嫂交代
Ne 的叫做重輕友呀、下次唔敢再約佢地啦、一於休左佢地。

引用:
原帖由 老何 於 2009-3-28 18:55 發表

冇你law記, 點行出虎度門ar; 不過記得徐左棚?牙,裝番鋼牙先.......咁.......
唔止裝番鋼牙、我会裝棚鋸牙.......夠唔夠ar ,不過我又諗,的扒要用鋼牙先食得到,咁即係的扒好鬼...............

引用:
原帖由 老何 於 2009-3-29 09:17 發表
REF.# 22 & 23

大過個籠, 裝唔落.冇符.
ZIP 左先send ma

引用:
原帖由 老何 於 2009-3-29 19:10 發表

send左去YH, 由你ZIP.
Brother Ho,收到

引用:
原帖由 mlcheung.ml 於 2009-4-2 09:39 發表
老何兄:在小西灣未開發時,約40多年前,曾到過此地,狗隻甚多,聽說是軍事重地,所以只能在遠處望望,更談不及前進
又是約四十年前,我都入過去、平安回來、因為我讀崇真中學的姊姊、她的同學正是住在堶,因她爸爸是在小西灣軍部工作、她帶我和姊姊坐專車進去,玩了一個下午、堶惘乎狗都唔多隻、唔好俾個惡狗牌嚇親、環境清靜美麗、球場寬大。這堿O英軍情報收集中心,遍佈接收天綫、聽說是來接收來自大陸信号。

引用:
原帖由 老何 於 2009-4-2 22:51 發表

所以話家賊難防就系咁解。MIC哥就被狗追,LAW記就追狗。
講開我兒時,得閒無事,出街打狗無數、所以街狗見到我避之則吉、免受皮肉之苦。

引用:
原帖由 mlcheung.ml 於 2009-4-3 00:00 發表
38#40#

老何兄/羅記兄,羅記兄能入內當然是開眼界之事,我們在小子年代,未能達到這裡,附近是有一些木屋的,狗隻可能是這些木屋飼養,當年還記得某雜書所教,遇見惡狗只要站好,張開雙手成十字架形狀,狗隻便不會 ...
Mic哥,bin個仇家教你见狗要扮十字桇呀?記着...............见到狗、唔好走、咬law友

引用:
原帖由 老何 於 2009-4-3 10:08 發表

MIC哥, 你唔試鴽磥Q字架,又點知狗隻實會咬呢?
聽講我有的friends都用過扮十字架的方法、但他們已再沒有机会同我講得與唔得啦!!

引用:
原帖由 mlcheung.ml 於 2009-4-3 23:04 發表

羅兄,看來是慘絶人寰的事
講吓笑 、不必太認真、不過用此方法、就不能保謢身體那重要部位、好危險。變左太監就唔關Law記事啦

引用:
原帖由 老何 於 2009-4-12 22:14 發表

不愧是柴灣地e,好洁I 曾否在j上往下跳?

咁你認為老何有否在照中?
Brother Ho ,最前個靚仔可能係你。

引用:
原帖由 大隻西 於 2009-4-14 21:11 發表

呢班係捉蜆大軍!!

mud 個時柴灣真係有蜆摸?帶頭個牙擦仔、真係似Old Ho。

引用:
原帖由 老何 於 2009-4-30 18:48 發表

等埋LAW記,佢有狫翱[, 不過等得佢出現, 我已同周公飲緊茶了。
唔好咁早訓 幅相咪咁樣至真!

相關搜索目錄:
附件: 您所在的用戶組無法下載或查看附件, 請嘗試多貼文章獲取積分,積分超過 120 或特定用戶組方可查看.

引用:
原帖由 老何 於 2009-4-30 21:12 發表

乜咁快浦頭, 仲做埋功課添, 小小意思難唔到你, 下一回Md堅鴾韺A嘆鵅I
歡迎 ,大尾篤我時常去,所以無乜難度。

相關搜索目錄: 功課
附件: 您所在的用戶組無法下載或查看附件, 請嘗試多貼文章獲取積分,積分超過 120 或特定用戶組方可查看.

Ne 度係Bin 度??

引用:
原帖由 大隻西 於 2009-5-1 00:41 發表
都是大尾篤?
請解釋、舉例說明。

引用:
原帖由 老何 於 2009-5-2 10:12 發表
B哥,你飲杯茶先, 待我踢下半場 !之後由LAW記去估隻船在那裡側
64年, 隨庸社到此作綑邊遊, 於小滘大休,是時坐楨韝@龍眼樹下,龍眼垂手可得,味甘肉脆,谷間梯田,
禾稻正盛,鳥語蟬鳴, 雰炤侀, 雖則年少, ...
Brother Ho 64年已綑邊遊至此,我佩服、當年你地点行架?至於隻船、相信要花点時間去查

相關搜索目錄:

引用:
原帖由 大隻西 於 2009-5-2 15:11 發表
law記今日多數去行山  有冇同女仔去唔知?
B哥,No ar,3天係去左開平睇碉樓。

引用:
原帖由 老何 於 2009-5-1 13:51 發表
Law記,乜你咁好腳力行到入去,當年(1964)你取景個位下面有好多龍眼同荔枝,請問e加重有有冇?
ne張又系bin?
Brother Ho,好似係竹蒿灣,這是温黛的威力。

引用:
原帖由 大隻西 於 2009-5-4 00:18 發表
有冇影相  登上來大家睇  我去過一次
B哥、認唔認得這是乜樓?

引用:
原帖由 大隻西 於 2009-5-5 14:53 發表
quote]原帖由 Lawrencetoo 於 2009-5-5 00:32 發表
B哥、認唔認得這是乜樓?
85年去過  已經冇晒印象 張相好靚  law介紹一吓重好  點解影黑白相? [/quote]Brother B,好勁呀,85年已去左,你咪你家鄉呀?這是銘石樓,在自力村,約九十年歷史、其實我是影彩色、衹p過轉成黑白都幾特別。

引用:
原帖由 老何 於 2009-5-12 16:51 發表
乜牌汽水
個靚仔飲緊,梗係生力

96 1234
發新話題

重要聲明:本討論區是以即時上載留言的方式運作,本網站對所有留言的真實性、完整性及立場等,不負任何法律責任。而一切留言之言論只代表留言者個人意見,並非本網站之立場,用戶不應信賴內容,並應自行判斷內容之真實性。於有關情形下,用戶應尋求專業意見(如涉及醫療、法律或投資等問題)。由於本討論區受到「即時上載留言」運作方式所規限,故不能完全監察所有留言,若讀者發現有留言出現問題,請聯絡我們。本討論區有權刪除任何留言及拒絕任何人士上載留言,同時亦有不刪除留言的權利。切勿撰寫粗言穢語、誹謗、渲染色情暴力或人身攻擊的言論,敬請自律。本網站保留一切法律權利。