推介:| 網頁寄存 | 網頁設計 | 開網店 | 電郵申請 | Wordpress Hosting | 外賣平台 | 英語課程推薦 | 風水屋 | 房間風水懷孕 | Timway Testimonial | Wedding Planner | Wedding MC |

98 1234
發新話題

[疑難] 考 起!!!

引用:
原帖由 Lawrencetoo 於 2010-1-26 00:40 發表
真係又要thank you ne 位水哥、留下咁多正相。
老番水哥

引用:
原帖由 老何 於 2010-1-28 18:48 發表
bin 位去過ne 度?
十一二歲開始每兩星期一次  從柴灣沿山巔步行到這裡看阿巴生  一來一回  直到她歸天。

引用:
原帖由 老何 於 2010-1-29 09:10 發表

第一次和b哥見面, b哥便講左ne件事,心諗, ne個型哥可以做朋友。
謝謝老大做朋友  跟老大學習.....除了行山外....

引用:
原帖由 suewong 於 2010-1-29 18:36 發表

b 哥真好人.   

Ah Sue 老左, 如果有人每兩星期一次 看我,  直到歸天, 就好囉。

c6 / 亞哥 / 家姐 都大我 10 幾歲. 佢地話, 應該走先過我. 叫我早作準備 (經濟 / 心理), 唔好望下 1 輩有回饋... ...
校長造褔不少學輩  桃李滿門
附件: 您所在的用戶組無法下載或查看附件, 請嘗試多貼文章獲取積分,積分超過 120 或特定用戶組方可查看.

引用:
原帖由 老何 於 2010-1-29 19:05 發表
究竟係過年定係小倌人生日, 小倌人成個小相公咁蓚.
民初照片吧  小孩穿明服  沒有寒意不似新年。

我什麼都不怕  但泰米爾部出現我軍便落荒而逃

附件: 您所在的用戶組無法下載或查看附件, 請嘗試多貼文章獲取積分,積分超過 120 或特定用戶組方可查看.

引用:
原帖由 suewong 於 2010-3-3 23:03 發表

真既?

覺得 b 嫂好就 b 哥 KA wo. (女人的直覺)
校長說的沒錯  她很相就我的 總算不錯了。

引用:
原帖由 flowingwater 於 2010-3-4 23:15 發表
印象好似話係舊連卡佛大廈?
噢!連卡佛  好地方啊!

引用:
原帖由 老何 於 2010-3-5 19:28 發表
   係bin一年發行呢!?
鬼佬寫的中文字

引用:
原帖由 老何 於 2010-3-30 19:52 發表

估ng中.再估過。

貼士:佢做校長, 做到要自殺.
好像見過照片是個軍佬.....校長都還未on line!

引用:
原帖由 老何 於 2010-3-31 09:18 發表

B哥, 咁都被你記得 , 那麼是誰呢?

貼士:
知道了 趙雅芝的大佬

引用:
原帖由 老何 於 2010-4-1 09:16 發表

佢大佬係bin個
蔣千里是嗎?他妹妹蔣英長得很像趙雅芝。

還是有見地的一群無奈  但仍屬少數民族  請大家五版全看。

bbs.cnhan.com/thread-904627-1-1.html

引用:
原帖由 suewong 於 2010-5-5 01:31 發表

個 link 去不到...
現在可以直接開了

[quote]原帖由 bobbystar2100 於 2010-5-26 02:39 發表

其實我還講漏一點,無錯,好多從事高時數、低工資的年輕朋友,其實都係不乏有見地、有理想、肯捱同努力出人頭地的。

我必須承認一點,怨天怨地,怪父母怪政府的人大把,公正地講,政府都唔係「包生仔」的,不少香港人追成今日賴三賴四既問題,都係因為之前二十多年太舒服了,一個新興地方既「突然暴發」,往往都會造就一大堆以為過好日子理所當然,環境稍有不佳就怨天怨地既人,香港就係咁樣,只係問題比較嚴重…

二來,始終都要講一下,政府的確在處理施政有問題,呢個就係本身體制有既漏洞,好景果陣,大家都唔去理,有難啦,大家就怪政府怎樣怎樣,但怪還怪,大家又從來唔會走出黎,推翻舊制改弦更章,唔係話我地參與度冷感,係應該講大多數香港人太自私了!就算唔自私也好,都是因為感覺無能為力才選擇沉默…

例子其實就似六十年代,大家都討厭黑腳「收片」,但大家都要忍,因為只為了飯碗,這種就是「臭蟲理論」其中一種,生活於爛臭之中,只會想到如何保住自己,但從來都無唸過「change」呢個字,可以話,今日香港搞成咁,某程度上,係我地縱容奸惡,活該。

bobbystar兄的論句寫的很好 但感覺這幾句肯定點了

引用:
原帖由 老何 於 2010-8-29 17:43 發表
衰過以前乎?.......................考起!

http://www.michaeljohngrist.com/wp-content/upload ...
請問老大他是誰?

引用:
原帖由 ali 於 2010-9-4 00:15 發表

前菲律賓大貪獨裁總統馬可斯Ferdinand Marcos,佢老婆Imelda Marcos曾擁有二千多對靚鞋。

我唔係老大
點解總統造型都係豆腐渣工程,美國就用石鑿,都係來佬野實際。

相關搜索目錄: 工程

百姓欺貓狗,政府欺百姓,老外欺政府,老外愛護貓狗,怪怪的循環

引用:
原帖由 理魯竇 於 2012-6-10 22:36 發表

投白票點可以令長毛落選,
長毛該次得票好似連對手的零頭也不到,

泛民/長毛等要好好檢討一下,
今年九月份的選情都好可能係咁樣。
李旺陽事件,沒有資格用人性二字加以討論,但仍希望理兄站在人性立場發表幾句

引用:
原帖由 flowingwater 於 2012-6-11 23:24 發表
B哥好耐無見。
水哥好

引用:
原帖由 理魯竇 於 2012-6-12 11:07 發表
我又叫一聲B哥先。

答案好簡單,一個字: 無
感謝理兄清晰了您的人性問題,答案是(無),收到!

引用:
原帖由 tiutiu111 於 2012-6-12 12:18 發表
絕對權力下又一個例子 !  
一哥好

引用:
原帖由 suewong 於 2012-6-12 13:15 發表

B 哥, 我愛死你了 (唔好比人知呀)...

以建制中人來說, 理兄已是少數講道理/人性的了...

2012-06-10 -城市論壇 六四鐵漢猝然逝 廿三寒暑奈何提?
http://www.rthk.org.hk/rthk/tv/ ...
sue好!
謝謝您的愛死小弟一向冷漠政治,這次事件太過份,連麻木的建制派也扯火、夢熊大師去信中央,是其是,非其非,實在無法令人冷靜,我已經久違了這裡也上來說話,經常在電視上看動物生態紀錄片,最凶暴、最邪惡的動物也沒有這樣的行為,這怎麼說好!希望各位稍為關注,我們談的只是一宗案件,可不必扯人政治漩渦。

98 1234
發新話題

重要聲明:本討論區是以即時上載留言的方式運作,本網站對所有留言的真實性、完整性及立場等,不負任何法律責任。而一切留言之言論只代表留言者個人意見,並非本網站之立場,用戶不應信賴內容,並應自行判斷內容之真實性。於有關情形下,用戶應尋求專業意見(如涉及醫療、法律或投資等問題)。由於本討論區受到「即時上載留言」運作方式所規限,故不能完全監察所有留言,若讀者發現有留言出現問題,請聯絡我們。本討論區有權刪除任何留言及拒絕任何人士上載留言,同時亦有不刪除留言的權利。切勿撰寫粗言穢語、誹謗、渲染色情暴力或人身攻擊的言論,敬請自律。本網站保留一切法律權利。