推介:| 觀塘外賣速遞 | 將軍澳外賣速遞 | Party 美食到會 | 汽車蓬頂維修翻身 | 雪地靴 | 羊毛鞋 | 羊毛鞋墊 | Online Food Ordering System | Pre Wedding Photographer |

38 12
發新話題

[檔案] MORRISON, HEDDA照片中的彩虹鸷,啟德及調景嶺的人與事

離太遠  睇唔清楚D飛機點款既

引用:
原帖由 老何 於 2009-3-28 23:23 發表
大隻西想  D飛機
細個仔柴灣周時見飛機經過  類似呢種雙螺旋杖  還常見有一種叫[吸血鬼]的怪形機!

呢幫人如果係豆二佰蚊個月  買斤御稻米都唔夠!

引用:
原帖由 老何 於 2009-4-8 11:37 發表

難為十億八億那一大大幫人,卅年來更加唔知系乜東東 。唔好講, 下面又系新漁灣照, 系BIN呢?
好難估  係未屯門  點解唔放過我

引用:
原帖由 Lawrencetoo 於 2009-4-8 20:58 發表
Brother Ho想請你吃扒law 、但又苦無籍口、所以俾多幾次机会law。 似鯉魚門、背景摩鬼山、遠景飞鵝山。
禮拜一打電話搵老何飲茶冇人聽

相關搜索目錄:

引用:
原帖由 老何 於 2009-4-9 13:36 發表

方才一check,先至知, sorry.   鐵定後日由內子請你及嫂夫人飲茶。
還埋我爭你兩餐至到你

相關搜索目錄:

青山綠水  睇到我一頭霧水  慢慢來!

引用:
原帖由 老何 於 2009-4-10 11:25 發表
大家皆曾多次暢游長洲, 認得以下這小海灣嗎?   From Hedda
東灣..........?

引用:
原帖由 老何 於 2009-4-10 20:43 發表

去年冬往長洲探視張保仔洞,哭笑不得,因要排隊,蝩s四五百人,立時轉頭走. 晤明d年青人咁有耐性, u司店,魚蛋店都系咁排。
每次經過西九龍中心對面壽司店樓下  塞幾十人等位。

引用:
原帖由 老何 於 2009-4-11 22:30 發表
KINTSUN, MIC哥,LAW記, 西哥.

6月前,由我安排日期, 一於長洲一日遊。
支持活動!!

68年至79年間的彩虹村規劃圖。

附件: 您所在的用戶組無法下載或查看附件, 請嘗試多貼文章獲取積分,積分超過 120 或特定用戶組方可查看.

引用:
原帖由 choihung 於 2009-4-15 00:38 發表

謝謝西兄!這些圖片我以前也有貼過,還有沒有別的?
呵呵少見您了!我真糊塗  我會再努力尋找。

彩虹村一堆  唔知有冇貼錯!

附件: 您所在的用戶組無法下載或查看附件, 請嘗試多貼文章獲取積分,積分超過 120 或特定用戶組方可查看.

引用:
原帖由 dominionya 於 2009-4-26 18:32 發表
你說的﹝吸血鬼﹞英國軍機, 飛行時在空中發出尖銳聲音, 很快很威猛, 相信很多年青人都不知道 !
dominionya說的什是  每次都是聽到聲才跑出屋外看  但都已過了頭些。

引用:
原帖由 choihung 於 2009-4-25 19:16 發表

謝謝西兄!
lady Choihung 多些來發言啊

引用:
原帖由 Lawrencetoo 於 2009-4-26 23:49 發表
How you know Choihung is a lady 網上世界好趣怪,明明叫老何嘅一的都唔老,思想重鬼咁Yeah,明明叫大隻西嘅就一的都唔大隻,所以彩虹未必是lady law,對否?
老何兄今日過來請我飲茶  真係唔話得

相關搜索目錄:

引用:
原帖由 Lawrencetoo 於 2009-5-6 13:32 發表
九龍城,遠處背景是大風坳,柏架山是也。
我覺得呢度係  我地連埋老何同亞嫂飲茶果度!

相關搜索目錄:

引用:
原帖由 dw194711 於 2009-5-8 16:28 發表
掛住同老何兄傾談,幾乎唔記得同各位大大打個招呼,認真失敗!
MIC兄、西兄、LAW兄、牛兄、CHOIHUNG姐 .....各位好,小弟這廂有禮了。
dw194711兄有禮請多指教!

引用:
原帖由 老何 於 2009-5-9 12:05 發表
九龍城街頭故事 : 范姓打石工

九龍城打石工會, 有個會員姓范,育有7個孩子, 連同母親10個人住在一個租來的70呎不到的房間。
啟德壙建工程尚未完成, 他得了肺颏病, 某個晚上於公眾廚房上吊而去, 他的妻子改嫁他人, ...
范某 他是你的朋友麼?

相關搜索目錄: 工程

事隔都已多年  為她編個好的結尾 嬰孩被善心人家收養了 而她....性情穩定了  給個好男照顧了 除此之外只有徙添唏噓!!

引用:
原帖由 老何 於 2009-5-13 21:11 發表
第二照中銀都,在九龍城住時,在那拍全家福合照。

『  富同情心的賣粥亞嬸-官嫂 』
天色微明, 早上6時, 官嫂己把一高兩低共三張木桌子及竹苐擺放好, 高桌成人坐,
低桌兒童用, 並已整理畢放在桌面上的油炸鬼, 牛婣 ...
有沙發  有薯片!繼續!

引用:
原帖由 tiutiu111 於 2009-5-13 21:51 發表

引頸以待, 有花生、龍井, 洗耳躬聽。
你比我健康  難怪昨天我要去作心臟檢查  幸好無大礙!

引用:
原帖由 老何 於 2009-5-13 23:15 發表

咁, 你話檢查乜..............症??
醫生Check到有腦骯候群症  冇藥醫!!

引用:
原帖由 老搜 於 2009-5-14 00:42 發表

西兄, 老搜現在心臟似出毛病, 可否介紹吓這診所 !
這裡的病人  通常都是在檢查中途病發搶救  勸老搜兄別冒這個們險!

引用:
原帖由 Lawrencetoo 於 2009-5-14 00:11 發表
唔使怕wo,我知B嫂一定識醫Ne個病
我還未獲適當疹斷  Law兄請述您的經驗之談

38 12
發新話題

重要聲明:本討論區是以即時上載留言的方式運作,本網站對所有留言的真實性、完整性及立場等,不負任何法律責任。而一切留言之言論只代表留言者個人意見,並非本網站之立場,用戶不應信賴內容,並應自行判斷內容之真實性。於有關情形下,用戶應尋求專業意見(如涉及醫療、法律或投資等問題)。由於本討論區受到「即時上載留言」運作方式所規限,故不能完全監察所有留言,若讀者發現有留言出現問題,請聯絡我們。本討論區有權刪除任何留言及拒絕任何人士上載留言,同時亦有不刪除留言的權利。切勿撰寫粗言穢語、誹謗、渲染色情暴力或人身攻擊的言論,敬請自律。本網站保留一切法律權利。