推介:| 影音器材 | 音響配件 | 揚聲器 | MP3 Player | 喇叭線 | 投影機 |

發新話題

[原創] Sony : Bravia

引用:
原帖由 billchan 於 2006-9-8 02:47 AM 發表

你咪仲毒,咁講野,等利記收埋 D 經濟扺玩野唔介紹比我,最後我被逼用晒五年K骨錢去買機,

之後無晒零用錢傍身,要陪你一齊從良五年,害小標生蛂A好毒呀 ! 最毒熊仔心 !
不如買國產野啦
Prima都可以話係一隻幾抵用黻磥澈~牌
相對地佢嚚頛くㄜ灡t
買左佢仲可以夠錢等Blu-ray機

http://www.av100fun.com/viewtopic.php?t=21600
比條link你參考,入便全部都係講TV,有埋解象度,用乜panel,價錢同邊到可以買到

五大有其二

二手買賣
CD推介

引用:
原帖由 bbbear 於 2006-9-8 09:12 AM 發表

Bill哥, 你一開口就話要47"-50", 最緊要大, 又話價錢唔係問題~~~~咁大條water fish, 邊個sales遇到你就開心lu~~~~

況且47"-50" 呢一個category, 邊有濟扺玩架?????
熊仔屈我,我話:「2./  價錢會是考慮,但可以不計住!」,即係姣蘢禤あA計錢,錢喎! 點會唔係問題丫!!!

要考慮47"-50" 呢一個category,都係因為同埋熊仔呢類自認從良份子,係不良地方睇慣左咁囉!

**  日 日 坐 收 五 斗     懶 與 培 塿 競 折 腰  **

** We the unwilling, led by the unknowing, are doing the impossible for the ungrateful. **

引用:
原帖由 利記 於 2006-9-8 10:00 AM 發表

不如買國產野啦
相對地佢嚚頛くㄜ灡t
買左佢仲可以夠錢等Blu-ray機

http://www.av100fun.com/viewtopic.php?t=21600
比條link你參考 ...
很有用,謝謝!

請繼續介紹毒品!

**  日 日 坐 收 五 斗     懶 與 培 塿 競 折 腰  **

** We the unwilling, led by the unknowing, are doing the impossible for the ungrateful. **

引用:
原帖由 billchan 於 2006-9-8 12:54 PM 發表

很有用,謝謝!

請繼續介紹毒品!
好呀
五大有其二

二手買賣
CD推介

引用:
原帖由 利記 於 2006-9-8 10:00 AM 發表

不如買國產野啦
...
  這是我目前應多收集資料的方向,將  Prima  及  TCL 的新線產品比較研究一下!

引用:
原帖由 billchan 於 2006-9-8 02:36 PM 發表

這是我目前應多收集資料的方向,將  Prima  及  TCL 的新線產品比較研究一下!
可能係我偏見, 電視我真係無乜興趣買大6牌子~~~硬係覺得會好易壞~~~~我思想路線唔正確, 對唔住~~~~

引用:
原帖由 bbbear 於 2006-9-8 03:40 PM 發表

可能係我偏見, 電視我真係無乜興趣買大6牌子~~~硬係覺得會好易壞~~~~我思想路線唔正確, 對唔住~~~~
我上年買麚﹒liva
雖然唔係大6做(台灣做)
但咁耐以黎都無痛無壞無死點!!!!
其實宜家好多野都係大6做
最緊要睇間廠QC得好唔好
你試試騃heck齔嵺Q蒲
孎賱D多到阿媽唔認得
佢咪又係話自己歐洲做
五大有其二

二手買賣
CD推介

引用:
原帖由 利記 於 2006-9-8 05:23 PM 發表

我上年買麚﹒liva
雖然唔係大6做(台灣做)
但咁耐以黎都無痛無壞無死點!!!!
其實宜家好多野都係大6做
最緊要睇間廠QC得好唔好
你試試騃heck齔嵺Q蒲
孎賱D多到阿媽唔認得
...
咪就係怕大6牌子QC唔好囉~~~~

引用:
原帖由 bbbear 於 2006-9-8 05:29 PM 發表

所以有幾隻都可以用得過
係網上都少聽到投訴
Prima,Haier,Olevia(台灣)
不過如果要Full HD得前兩部有
五大有其二

二手買賣
CD推介

引用:
原帖由 bbbear 於 2006-9-8 05:29 PM 發表

你從良前都幾欣賞幾喜歡用大6洉[啦!包容D好喎!有容奶大呀!

引用:
原帖由 billchan 於 2006-9-8 06:30 PM 發表

你從良前都幾欣賞幾喜歡用大6洉容D好喎!有容奶大呀!
唔留港消費
五大有其二

二手買賣
CD推介

引用:
原帖由 利記 於 2006-9-8 06:32 PM 發表

唔留港消費
  特別註明:上面比 利記 猛扑果個係 bbbear !

引用:
原帖由 billchan 於 2006-9-8 06:38 PM 發表

特別註明:上面比 利記 猛扑果個係 bbbear !
多謝指教~~~~

回復 #38 bbbear 的帖子

咁夜唔唌B抑或咁夜番歸,唔似....從良協會會員喎 ! 是否靜雞雞,去左犯會規 ?

今日為搜集電視機的資料,在時代廣場行了半天,似乎都係 panasonic 第九代幾好,開價似中原最平,不過祗是隨便問下 !

大陸機陳列不多,唔知要去邊度睇 ?  

引用:
原帖由 billchan 於 2006-9-10 12:23 AM 發表
今日為搜集電視機的資料,在時代廣場行了半天,似乎都係 panasonic 第九代幾好,開價似中原最平,不過祗是隨便問下 !

唔知點解, 中原好似賣panasonic特平~~~

時代廣場已經好集中喇喎, 你係時代廣場搵唔到, 仲可以去邊度搵呢?? maybe u can try try 又一城fortress, 我記得果間fortress有好多電視display, 又或者去旺角找找囉~~~~~

回復 #41 bbbear 的帖子

謝謝,我會搵日去又一城看看,如果看水貨,就一定去旺角找,不過,是否不應買水貨呢 ?

引用:
原帖由 billchan 於 2006-9-10 01:28 AM 發表
   謝謝,我會搵日去又一城看看,如果看水貨,就一定去旺角找,不過,是否不應買水貨呢 ?
電視千奇唔好買水貨
一壞個panel就大O樂
五大有其二

二手買賣
CD推介

引用:
原帖由 利記 於 2006-9-11 10:59 AM 發表

電視千奇唔好買水貨
一壞個panel就大O樂
  收到,明白了!

引用:
原帖由 billchan 於 2006-9-10 12:23 AM 發表

去國美應該有較多既選擇....

引用:

引用:
原帖由 mnywong 於 2006-9-11 06:11 PM 發表

Thanks !

買什牲q視機呢?

利記兄,小弟仍然覺得花多眼亂,不知如何貝w?

重新列出考慮要點:

1./ 要大 47'~50'之類,但不要投射!
2./ 價錢會是考慮,但可以不計住!
3./ 畫質與性能亦重要。
4./ 最好能兼顧明年的 HD TV 播映!
5./ 希望在十一月底前送貨。
6./ LCD 與 Pasma(有新功能的) 都可以。
7./ 先巡P子才選其中型號亦是一個辦法!但是,什炸P子呢?

利記兄剛到美國看了一遍,有什麼新ㄤo可提點我呢?

引用:
原帖由 billchan 於 2006-9-29 06:01 PM 發表
利記兄,小弟仍然覺得花多眼亂,不知如何貝w?

重新列出考慮要點:

1./ 要大 47'~50'之類,但不要投射!
2./ 價錢會是考慮,但可以不計住!
3./ 畫質與性能亦重要。
4./ 最好能兼顧明年的 HD TV 播映! ...
比我就會從以下幾點選機
1. 價錢
2. 保養期長短
3. 售後服務
4. 個人對顏色黻齒n(因唔同牌子都有其色澤翵向)
5. 一定要買ture 1080P鮥anel(因未來一兩年,BR 同 HD-DVD都一定可以出到1080P)
6. 最主要係睇電視多定睇碟多
如果經過以上鵀餈
我諗都唔係得返好多比你揀
未來嚗すX擴播應該係好似外國咁
要外加一個解碼先睇到
如你選麉Y1080P鮥anel就一定無問題!!!!!!
希望幫到你啦!!!!!!!

五大有其二

二手買賣
CD推介

引用:
原帖由 利記 於 2006-9-29 07:05 PM 發表

比我就會從以下幾點選機
1. 價錢
2. 保養期長短
3. 售後服務
4. 個人對顏色黻齒n(因唔同牌子都有其色澤翵向)
5. 一定要買ture 1080P鮥anel(因未來一兩年,BR 同 HD-DVD都一定可以出到1080P)
6. 最主要 ...
補充一點
Ture HD 係1920 X 1080
唔係1024 x1080
五大有其二

二手買賣
CD推介

發新話題

重要聲明:本討論區是以即時上載留言的方式運作,本網站對所有留言的真實性、完整性及立場等,不負任何法律責任。而一切留言之言論只代表留言者個人意見,並非本網站之立場,用戶不應信賴內容,並應自行判斷內容之真實性。於有關情形下,用戶應尋求專業意見(如涉及醫療、法律或投資等問題)。由於本討論區受到「即時上載留言」運作方式所規限,故不能完全監察所有留言,若讀者發現有留言出現問題,請聯絡我們。本討論區有權刪除任何留言及拒絕任何人士上載留言,同時亦有不刪除留言的權利。切勿撰寫粗言穢語、誹謗、渲染色情暴力或人身攻擊的言論,敬請自律。本網站保留一切法律權利。