推介:| 懷孕輻射 | 頭暈輻射 | 失眠輻射 | 頭疼輻射 | 腦腫瘤輻射 | 記憶障礙輻射 | 耳損傷輻射 | 抑鬱輻射 | Celine Bags | 嬰兒用品 | Loewe Bag |

發新話題

[建議] 09–10亞洲讓球盤擂台徵求意見稿

09–10亞洲讓球盤擂台徵求意見稿

新一個球季八月份又再開鑼啦!

不經不覺呢個「讓盤擂台」都玩左成五年喇,唔知大家對「讓球」呢個
玩意有幾多領會呢?

講到對「讓球」的體會,我估豆豆就一定最深喇!佢由以前連「波係圓
o既」都未知的豆丁,到依家乜野「讓球半兩球」、「低水高水」都難
佢唔到的賭波專家(計分)!

不過最離奇的就係年結埋數時佢仲上埋榜(手羅)埋牌,真係唔到你唔
服!

講開「讓半球」,在現實世界裡小弟從未見過豆豆「讓半球」,儘管外
面成三十幾度,依然身披夜行衣,當似火的紅日無到! 呢點足以證
明她絕對係一個「深藏不露」的人,有好野一定會收收埋埋唔益人。

好喇,吹左咁耐,都係時候入正題!唔知大家對新一季的「讓盤擂台」
有甚麼期望和意見?以下有幾條問題,大家不妨當腦震盪咁諗諗:

一)是否維持玩「亞洲讓球盤」?

二)設立「底分制」?

三)設立「泥碼制」(即每個回合一玩就有1000分)?

四)如何「哂冷」?半哂定全哂,還是唔准哂?

五)賽事選擇?四大聯賽夠未?定係要更多元化?

六)每週開幾多場?定係要日日有盤開,年中無休?

七)有無負分?

八)仲有乜野要求?

諮詢期至七月十九日,希望大家多多發言!凡提出意見的朋友,均可
獲加三十分的積分,以示鼓勵!

多謝各位!

.

相關搜索目錄: 賭波
沒有了你。。。
明天還要繼續,曼聯仍是會嬴!!!

引用:
原帖由 筆突 於 2009-7-3 11:56 發表

不經不覺呢個「讓盤擂台」都玩左成五年喇,唔知大家對「讓球」呢個
玩意有幾多領會呢?

講到對「讓球」的體會,我估豆豆就一定最深喇!佢由以前連「波係圓
o既」都未 ...
一)是否維持玩「亞洲讓球盤」?yes

二)設立「底分制」?
yes

三)設立「泥碼制」(即每個回合一玩就有1000分)?no

四)如何「哂冷」?半哂定全哂,還是唔准哂?其實都係base on每次最多買幾多姐, 哂冷唔哂冷都唔重要, 都係講個注數出黎o既姐!

五)賽事選擇?四大聯賽夠未?定係要更多元化?多元化啦, 莊家話齋, 唔怕輸最怕無人賭姐!

六)每週開幾多場?定係要日日有盤開,年中無休?依個由莊家決定la, 都要你老兄得閒至得o既! maybe 最少4場 (即4大聯賽各一)

七)有無負分?depends la ...

八)仲有乜野要求?我覺得唔好限買幾多會好d, 或最多只限minimum la, 即係例如08-09, 有10000至可買多過1000, 咁如果我得7000, 就要1000, 1000 咁下, 好難追, 不過如果無限下, 就要諗唔可以有負分, 因為唔係真錢, 如果又可以負分, 我地就會唔理3,7,21 愈下愈大, 又唔洗負責任, 相反如果d 分當真錢咁, 就唔可以負分好d, 即係0分就出局law, 即係輸晒d 錢就無得再賭la ... 咁兩個選擇la 1) 限下+可負分 2) 不限下+不可負分 ... 不過其實限下, 就真係好難追, 或者大家諗下, 最後負分或包艇果d要接受大懲罰law, 例如請食飯呀, 貼自己張相出黎呀之類la 睇埋其他兄弟意見la!  
anyway, thanks 筆兄呢一年來o既努力!

本帖最近評分記錄
  • 筆突 金錢 +30 多謝意見! 2009-7-4 01:32
  • 筆突 威望 +30 多謝意見! 2009-7-4 01:32
  • 筆突 體力 +30 多謝意見! 2009-7-4 01:32

引用:

玩意有幾多領會呢?

o既」都未 ...
一)是否維持玩「亞洲讓球盤」?absolutely

二)設立「底分制」?無所謂

三)設立「泥碼制」(即每個回合一玩就有1000分)?無所謂

四)如何「哂冷」?半哂定全哂,還是唔准哂?無所謂

五)賽事選擇?四大聯賽夠未?定係要更多元化?prefer大波 唔prefer二線波

六)每週開幾多場?定係要日日有盤開,年中無休?無所謂

七)有無負分?無所謂

八)仲有乜野要求?暫時無
本帖最近評分記錄
  • 筆突 金錢 +30 多謝意見! 2009-7-4 01:32
  • 筆突 威望 +30 多謝意見! 2009-7-4 01:32
  • 筆突 體力 +30 多謝意見! 2009-7-4 01:32

絕對支持啦

二)設立「底分制」?

感覺上好似好d,唔係第一場輸左咪負分,好似冇咁好睇

呢個都可以考慮,若每個回合一玩就有一千分,咁係咪會無左個底分制?

若唔准哂,對我黎講無問題,但對部份參賽者可能會反對此建議;若果全哂,一開始輸,又好似好快無哂d分,我贊成半哂!

呢個你話事

唔使日日有盤開呀,大佬呀,仲要年中無休,你開得切盤,豆豆計唔切分喎  

七)有無負分?
        負分都可以繼續玩,我贊成有負分

八)仲有乜野要求?
        係咪有乜要求,都答應先!
本帖最近評分記錄
  • 筆突 體力 +30 多謝意見! 2009-7-4 01:33
  • 筆突 威望 +30 多謝意見! 2009-7-4 01:33
  • 筆突 金錢 +30 多謝意見! 2009-7-4 01:33

『Oh, Man,男人冇所謂,其實就越有所謂』

引用:
原帖由 筆突 於 2009-7-3 11:56 AM 發表
o既」都未知的豆丁,到依家乜野「讓球半兩球」、「低水高水」都難
佢唔到的賭波專家(計分)!
賭波專家 ,無論去到邊度,都唔可以稱得上,最多可以話係離開bb班咋
五年喎,咁都仲未識,就真係要俾你fire啦

相關搜索目錄: 賭波

誰能代替哥哥地位

引用:
不過最離奇的就係年結埋數時佢仲上埋榜(手羅)埋牌,真係唔到你唔
服!
仲咩呀,你仲乜唔服? 人地前幾屆都排名好高ga,係今年欠左少少運o者
你未聽過咩,唔識先會贏錢ga ma (不過d人好似多數講賭馬 ,都係一樣o者)

『Oh, Man,男人冇所謂,其實就越有所謂』

回復 1# 筆突 的帖子

點樣玩,完全冇意見,照主持人最後規條去玩。 

另外,讓球盤擂台,會唔會同英超估估下攪聯盟,兩邊都係冠軍或前三名者,再加獎賞 xocat 金錢? 

如有意思,先至去討論點樣分配獎賞 xocat 金錢。   

二)設立「底分制」?

無所謂         

每場1000分泥碼

每場最多10000分

prefer大波,  唔prefer二線波

無所謂, 唔使日日有盤開

七)有無負分?

八)仲有乜野要求?
        暫時無
本帖最近評分記錄
  • 筆突 金錢 +30 多謝意見! 2009-7-6 00:45
  • 筆突 威望 +30 多謝意見! 2009-7-6 00:45
  • 筆突 體力 +30 多謝意見! 2009-7-6 00:45

一)是否維持玩「亞洲讓球盤」? --- Yes

二)設立「底分制」? --- 可行

三)設立「泥碼制」(即每個回合一玩就有1000分)? --- ok, 但 泥碼 和 底分制 一齊好似有問題

四)如何「哂冷」?半哂定全哂,還是唔准哂?--- 全哂

五)賽事選擇?四大聯賽夠未?定係要更多元化? --- 以馬會做榜樣......

六)每週開幾多場?定係要日日有盤開,年中無休?--- 有四大聯賽果日, 但唔好全部同一日, 例如 可能星期六開4場 太多了, 英超比例可以少d, 因為 金巴 '應該' 都會開英超估估下(雖然性質有唔同)

七)有無負分?--- 有

八)仲有乜野要求?--- '豆豆'香吻一個
本帖最近評分記錄
  • 筆突 金錢 +30 多謝意見! 2009-7-6 00:46
  • 筆突 威望 +30 多謝意見! 2009-7-6 00:46
  • 筆突 體力 +30 多謝意見! 2009-7-6 00:46

八)仲有乜野要求?--- 賭場輸緊錢的人 都唔會1千 1千咁買啦, 你要真實d 就取消 "負分"只可1千投注

yes

二)設立「底分制」?
        無所謂         

無所謂

最多10000分

無所謂

無所謂

七)有無負分?
        有  

八)仲有乜野要求?
        暫時無
本帖最近評分記錄
  • 筆突 金錢 +30 多謝意見! 2009-7-6 00:47
  • 筆突 威望 +30 多謝意見! 2009-7-6 00:47
  • 筆突 體力 +30 多謝意見! 2009-7-6 00:47

Yes for SURE!

二)設立「底分制」?
        無所謂         

OK La!

Fully support no matter half or all.

4 main league + world cup + Euro.....is a must. Or can add J-League or So-league..

Based on point 5 above. May better have 4 in each Sat & Sun. = at least 8 each week.

七)有無負分?
        NO!!!!!!  

八)仲有乜野要求?
        Hope can choose the people most focus match, For instance: Man vs Arsenal, Bar vs Real Madrid, etc rahter than the other.
本帖最近評分記錄
  • 筆突 金錢 +30 多謝意見! 2009-7-6 00:47
  • 筆突 威望 +30 多謝意見! 2009-7-6 00:47
  • 筆突 體力 +30 多謝意見! 2009-7-6 00:47
*與我的最愛Ah Be活在一起, 可惜可笑可恨是在回憶之中.

是

二)設立「底分制」?
        無所謂         

每場1000分泥碼

每場最多10000分

prefer大波,  唔prefer二線波

無所謂, 唔使日日有盤開

七)有無負分?
        有  

八)仲有乜野要求?
        暫時無
本帖最近評分記錄

支持

二)設立「底分制」?

支持

支持

無意見

無意見

六)每週開幾多場?定係要日日有盤開,年中無休?不要年中無休

無意見

七)有無負分?

八)仲有乜野要求?

a) 建議設最高投注額, 例如 10,000分一場
b) 建議擂台每有開盤, 也向已報名的會員發出Email 通知, 好令會員不會錯失投注機會.
c) 亞洲讓球盤擂台冠亞季軍也該獲紅豆沙香吻鼓勵
本帖最近評分記錄
  • 筆突 體力 +30 多謝意見! 2009-7-8 12:26
  • 筆突 威望 +30 多謝意見! 2009-7-8 12:26
  • 筆突 金錢 +30 多謝意見! 2009-7-8 12:26
It only ends once. Anything before is just progress.

一)是否維持玩「亞洲讓球盤」?支持......繼續玩

二)設立「底分制」?
支持......底分制

三)設立「泥碼制」(即每個回合一玩就有1000分)?支持......1000分

四)如何「哂冷」?半哂定全哂,還是唔准哂?支持......晒

五)賽事選擇?四大聯賽夠未?定係要更多元化?支持......多樣化

六)每週開幾多場?定係要日日有盤開,年中無休?支持......每週十盤

七)有無負分?支持......負分

八)仲有乜野要求?支持......各人盡量提出要求

9)    支持......設最高投注額, 例如 10,000分一場

10)  支持......開盤至封盤最低限度有一天時間

本帖最近評分記錄
  • 筆突 金錢 +30 多謝意見! 2009-7-9 15:57
  • 筆突 威望 +30 多謝意見! 2009-7-9 15:57
  • 筆突 體力 +30 多謝意見! 2009-7-9 15:57

一)是否維持玩「亞洲讓球盤」? 舉腳贊成

二)設立「底分制」?
舉腳贊成

三)設立「泥碼制」(即每個回合一玩就有1000分)? 舉腳贊成

四)如何「哂冷」?半哂定全哂,還是唔准哂? 贊成晒冷, 但需註明分數, 唔寫明分數會令豆豆好麻煩, 建議不註明便當作投注$1000處理.

五)賽事選擇?四大聯賽夠未?定係要更多元化? 希望可以加入歐聯, 歐霸等賽事.

六)每週開幾多場?定係要日日有盤開,年中無休? 每週10場為上限.

七)有無負分?

八)仲有乜野要求?
本帖最近評分記錄
  • 筆突 金錢 +30 Thanks. 2009-7-21 23:14
  • 筆突 威望 +30 Thanks. 2009-7-21 23:14
  • 筆突 體力 +30 Thanks. 2009-7-21 23:14

發新話題

重要聲明:本討論區是以即時上載留言的方式運作,本網站對所有留言的真實性、完整性及立場等,不負任何法律責任。而一切留言之言論只代表留言者個人意見,並非本網站之立場,用戶不應信賴內容,並應自行判斷內容之真實性。於有關情形下,用戶應尋求專業意見(如涉及醫療、法律或投資等問題)。由於本討論區受到「即時上載留言」運作方式所規限,故不能完全監察所有留言,若讀者發現有留言出現問題,請聯絡我們。本討論區有權刪除任何留言及拒絕任何人士上載留言,同時亦有不刪除留言的權利。切勿撰寫粗言穢語、誹謗、渲染色情暴力或人身攻擊的言論,敬請自律。本網站保留一切法律權利。