推介:| 觀塘外賣速遞 | 將軍澳外賣速遞 | Party 美食到會 | 汽車蓬頂維修翻身 | 雪地靴 | 羊毛鞋 | 羊毛鞋墊 | Online Food Ordering System | Pre Wedding Photographer |

發新話題

咁鬼悶,睇下以前既大美人先!(第三次加圖)

何兄嘉圖,蓬蓽為之生色。THX!

我亦show番兩張:

英國妹 Gemma Atkinson

瑞典妹  老虎(也母 )Elin Nordegren          遇人不淑!

引用:
原帖由 suewong 於 2009-12-13 15:23 發表

我都話論壇有人最似我 uncle...
此話何所指?? 唔明,快D講!!

引用:
原帖由 suewong 於 2009-12-13 16:03 發表

請看 [灌水] 我的紀律部隊 uncles, 貼#74 - 貼#76.
喂,阿sue,睇左兩次,仍然一頭霧水喎!唔通你話係....??

Jaclyn Smith 積琪蓮史密夫

Jacklyn Smith  積琪蓮史密夫

引用:
原帖由 suewong 於 2009-12-14 16:57 發表

唔係深知黃兄為人, 以為你講反話.

好多人(e.g. 水哥) 都估到 "最似我 哩個uncle, 個 個 論壇中人 係邊個"  ...

黃兄咁聰明 (60 年代既大學生), 冇理由估唔到...

p.s. 個 個 論壇中人 唔係你
梗係唔係我啦。因為我唔似佢。

Jacklyn Smith  積琪蓮史密夫

引用:
原帖由 suewong 於 2009-12-14 16:57 發表

唔係深知黃兄為人, 以為你講反話.

好多人(e.g. 水哥) 都估到 "最似我 哩個uncle, 個 個 論壇中人 係邊個"  ...
傻妹,淨係靠文字點睇得真 o架?

心畫心聲總失真,文章寧復見為人?
高情千古閒居賦,爭信安仁拜路塵?____元好問[論詩絕句三十首]其中一首。

引用:
原帖由 老何 於 2009-12-16 09:42 發表

呀拦, 你係得GE
老何兄過獎過獎。
我呢 D 係細 ngai 嘢黎 je!

紅透四十年代,明麗溫婉,清純文雅的大美人
Joan Fontaine  鍾芳婷  (1917 - )

• Birth Name: Joan de Beauvoir de Havilland
  • Birth Place: Tokyo, Japan
  • Date of Birth: 10/22/1917
  • Profession: Actor

引用:
原帖由 suewong 於 2009-12-19 15:49 發表

受教....
唔敢當!乜突然間咁客氣呀?

引用:
原帖由 suewong 於 2009-12-19 16:41 發表

之前掛住講笑, 唔記得左.

中年人癡呆症???
快左D wor! 要補番個腦啦!

引用:
原帖由 suewong 於 2009-12-19 17:00 發表

話時話, 黃兄 對 老人癡呆症, 婦女更年期. 可否俾 D advice ?

見到身邊既人, 真係好驚 "他朝我體也相同"...

婦女更年期, 西醫 advise 食荷爾蒙, 食又死, 唔食又死; 老人癡呆症, 西醫根本醫 ...
食中藥會掂好多。唔到你唔信。
我有個舊同學,太太係護士長,兩公婆都係唔信中醫既死硬派,有乜事都係睇西醫,叫佢地睇中醫仲慘過乜,又話中醫唔科學、咁落後、冇數據支持。最近兩、三年回香港,見佢地一年比一年衰老,頭髮白晒仲要甩左一大半,變左禿頂;周身都係病。佢同我年紀相若,但睇黎就比我大成二十幾年。佢問我點解補養得咁好,我話經常服中藥囉。佢當堂冇聲出。"死板食實"就係咁解。
我醫好多更年期的西婦,都好掂,點會唔食又死?

Joan Fontaine  鍾芳婷

引用:
原帖由 suewong 於 2009-12-20 16:45 發表

其實好得意, 實驗係檢驗真理既唯一標準. 做醫護既, 會見到好多 case, 西醫唔 work, 中醫 work, 應該會信.

我當日就係見我姨甥女, 胃病睇中醫, 成年都冇翻發. 自己又西醫睇極都唔好, 的起心肝去睇. 因交通 / 煲 ...
你咁醒,個腦識轉。
好多人真係死牛一便頸,個腦實左,唔識轉㗎!
好似我弟婦,佢都係護士長,做左成三十年護士,一樣係唔信中醫,搞到面青唇白。冇計。

引用:
原帖由 suewong 於 2009-12-20 16:45 發表

其實好得意, 實驗係檢驗真理既唯一標準. 做醫護既, 會見到好多 case, 西醫唔 work, 中醫 work, 應該會信.

我當日就係見我姨甥女, 胃病睇中醫, 成年都冇翻發. 自己又西醫睇極都唔好, 的起心肝去睇. 因交通 / 煲藥 非常不便.
老何都講得冇錯,交通 / 煲藥跟本唔係問題。有D病人閒閒地開車兩、三個鐘頭黎,有D更要開十個八個鐘頭由第二個州或者第二個埠黎。間中坐飛機都有....佢地(幾乎全部是老外)好明白健康比一切都重要。反而好多中國人唔係好捨得駛錢落醫藥度,攬住D錢,大丈夫唔出就唔出。

引用:
原帖由 老何 於 2009-12-20 17:17 發表

插咀!
ah sue, ﹔妳好運先碰到個好中醫, 妳估個個係呀wong牙! 胃痛咁辛苦, 交通/煲藥那成理由!
一D都冇錯,要有緣兼有運至可以碰到個好中醫。

Joan with Tyrone Power

鍾芳婷是荷理活難得有一種澄靜美感的女星。每次看見她那張俏臉,都感到有一種鄉村靜謐的安寧在心間流淌。那是一張可以叫人頓生憐意,又無比恬靜的俏臉;她不張揚,讓人舒暢適意的美麗,可以令你長久把目光注視在她臉上,默默讓時間掠過眉梢....

我很欣賞的一幀

引用:
原帖由 suewong 於 2009-12-21 15:41 發表

「人若賺得全世界,賠上了自己的生命,有甚麼益處呢?」(太16:26)...
應該跟"眼中只有錢的人"說這話。

引用:
原帖由 suewong 於 2009-12-21 15:47 發表

係丫. 我個西醫都好有醫德...
為醫者應醫德為先。

發新話題

重要聲明:本討論區是以即時上載留言的方式運作,本網站對所有留言的真實性、完整性及立場等,不負任何法律責任。而一切留言之言論只代表留言者個人意見,並非本網站之立場,用戶不應信賴內容,並應自行判斷內容之真實性。於有關情形下,用戶應尋求專業意見(如涉及醫療、法律或投資等問題)。由於本討論區受到「即時上載留言」運作方式所規限,故不能完全監察所有留言,若讀者發現有留言出現問題,請聯絡我們。本討論區有權刪除任何留言及拒絕任何人士上載留言,同時亦有不刪除留言的權利。切勿撰寫粗言穢語、誹謗、渲染色情暴力或人身攻擊的言論,敬請自律。本網站保留一切法律權利。