推介:| 網頁寄存 | 網頁設計 | 開網店 | 電郵申請 | Wordpress Hosting | 外賣平台 | 英語課程推薦 | 風水屋 | 房間風水懷孕 | Timway Testimonial | Wedding Planner | Wedding MC |

發新話題

[原創] 小心金三角深圳大巴站的幾個sun疆仔!

引用:
原帖由 robertchan 於 2009-12-26 14:37 發表
前兩日在 CA聽沐足妹講,在金三角打躉果班pk sun  彊仔,而家每天早上都會聚在一起,在長安酒店對開果個公園仔附近開 morning meeting,睇下當日點步署,賊頭做完 briefing 之後就散開,各自搵食,晚上又再 meet 一  ...
早幾晚係龍島出黎時(差唔多12:00am), 見好多新彊仔企係路口.....即時打起12分精神......立即上的士去目的地

其實好多沐足妹都係受害者, 好多時都聽到佢地被偷竊的經驗......

仲有, 龍島行去ca車站時都要好小心, 無論係長中路or 358國道行去都好多新彊仔虎視眈眈........所以而家都直接行去ca酒店搭車去黃崗就算.....

相關搜索目錄: 酒店

引用:
原帖由 Haidada 於 2009-12-28 15:23 發表
其实好多管理理论都系日常生活。。D小偷都系甘做。。不过无学术背景者。。。
咁又係,阿張大教授當年都係走去年宵賣桔黎引證經濟學理論!
精英盟會頂瓜瓜,目標明確無偏差,兄弟同心齊齊揸,女女猛話跨啦啦!

引用:
原帖由 def_lo 於 2009-12-29 10:05 發表

呢D新疆仔从小几岁大就出来混。。混到二十来岁都十几二十年经验啦。。
我在深圳被扒过好几次(以前饭盒在SZ), 之后就避开所有公共交通和好少行街啦。。。

今日先係轉角位士多見到佢地向一個騎緊單車既阿叔落手抽佢條褲個後袋
雖然中年阿叔全無反應 但由於唔知係阿叔手車辣定係sun彊仔評估目標有誤差
結果無功而回....掛住睇戲之餘...睇完個心打左一震
即係摸下自己d軍糧...好彩仲安然無事
此地不宜久留, 就閃左去對面搭車返皇崗了

睇完robert hing 資料... 有點怕怕去CA 添.... 我好怕O的sun  彊仔... 深圳都有好多....

引用:
原帖由 def_lo 於 2009-12-29 10:05 發表

"賣桔者言"..........好書, 好書....

我通常d糧分開幾處袋

引用:
原帖由 steven.lee 於 2009-12-29 22:34 發表
睇完robert hing 資料... 有點怕怕去CA 添.... 我好怕O的sun  彊仔... 深圳都有好多....
呢啲野邊度都有,只要出入小心提防就可減低出事機會!
我出入CA都兩年幾喇,由最初群體活動到而家多數單騎出動,托賴尚算出入自如!
精英盟會頂瓜瓜,目標明確無偏差,兄弟同心齊齊揸,女女猛話跨啦啦!

引用:
原帖由 lomondsam 於 2009-12-29 22:46 發表

"賣桔者言"..........好書, 好書....
其實佢嘅田農理論真係實踐經濟學嘅典範,好值得攞NOBEL架!!

引用:
原帖由 def_lo 於 2009-12-30 10:09 發表

其實佢嘅田農理論真係實踐經濟學嘅典範,好值得攞NOBEL架!!
師兄,竟然講埋史提芬張的佃農理論!?
跟住下一個講佛利民定高斯?

引用:
原帖由 def_lo 於 2009-12-30 10:09 發表

佢就蚊水d, 你知nobel prize好鬼黑暗, 而且近呢幾年都係傾向比d tool worker (statistics) 的人而唔係張教授呢類理論家......

佢老人家係深圳享緊清福, 有無獎都無所謂.....

引用:
原帖由 bambooman 於 2009-12-30 21:37 發表

師兄,竟然講埋史提芬張的佃農理論!?
跟住下一個講佛利民定高斯?
哈哈,亂咁吹下啫!
講無型之手嗰個死咗,咁不如講下講產權嗰個囉!

都係講番嗰班PK新疆仔啦!!

引用:
原帖由 steven.lee 於 2009-12-29 22:34 發表
大佬,
咁多賊, 我呢 d 新手仲驚嗱!    

有新疆扒手真係要小心d ,好在佢地唔似o係家鄉o個班咁鐘意搵針拮你蘿柚
上面有想法,下面沒辦法!!

引用:
原帖由 新熱血 於 2010-1-2 16:53 發表
  有新疆扒手真係要小心d ,好在佢地唔似o係家鄉o個班咁鐘意搵針拮你蘿柚
鐘意搵支野吉人既係我、你、同埋呢度班師兄,不過果支唔係針
[img=247,181][/img]

gdddddddddddddddd

唉, 我呢 d 新手都唔知點算好了

引用:
原帖由 bonego 於 2010-1-12 01:33 發表
唉, 我呢 d 新手都唔知點算好了
放心!叫你的相好月巴們做你的保鏢去保護你!

引用:
原帖由 robertchan 於 2010-1-3 00:08 發表

鐘意搵支野吉人既係我、你、同埋呢度班師兄,不過果支唔係針。  
喂、喂、喂,我好有㨂擇架,唔係個個我都吉架!!

引用:
原帖由 def_lo 於 2010-1-12 09:14 發表

喂、喂、喂,我好有㨂擇架,唔係個個我都吉架!!
輸兄,你 d 藥水咁珍貴,制造需時,當然唔會亂咁吉咁浪費啦! ....遇到靚靚蠱惑妹,就要教訓佢,吉佢一野。

一個友台的報告,有關呢班杏加橙sun 彊仔的:

Jan 10, 2010 轉貼

CA狼死新疆仔~~敬請小心

今朝食飯就行去ca大巴站sz,行到差唔多到我同個fd見到死扒手響個香港人後面個袋度羅野。跟住我地咪喝一聲囉!條新疆仔即刻走。跟住我地就行去買飛,唔夠5分鐘又見到個新疆仔反轉頭,仲多左幾個同黨添,成6-7個人。之後響條街度有人望住都照扒,無法無天。d香港人上緊大巴果時果時,又扮搭車行埋去係咁扒,好彩好多人見到都即刻出聲。上到車坐低左仲見到有個同黨手持刀仔,預備有人噪就出黎,大半車香港人都喊打喊殺!好耐都無見過香港人咁齊心,最後就開左車走。

好似之前都響度有人post過金3角果班新疆仔之相出黎,今日見既就係果班。如果今日都有同車既bro入黎吹幾句丫。

在 CA 臨時大巴站出沒之 sun 疆仔活動範圍。

附件: 您所在的用戶組無法下載或查看附件, 請嘗試多貼文章獲取積分,積分超過 120 或特定用戶組方可查看.

引用:
原帖由 robertchan 於 2010-1-13 15:02 發表
在 CA 臨時大巴站出沒之 sun 疆仔活動範圍。

之前幾次我唔知有無睇錯,見到班新疆仔響奧力陽光網吧上網..........

回復 121# 的帖子

題外話
師兄, 知不知道大巴站附近沐足店是正或邪足呢?

引用:
原帖由 bambooman 於 2010-1-13 22:08 發表

之前幾次我唔知有無睇錯,見到班新疆仔響奧力陽光網吧上網..........
唔係掛,咁得人驚? ....我成日去果度上網啵。

引用:
原帖由 ms2000 於 2010-1-14 14:43 發表
題外話
師兄, 知不知道大巴站附近沐足店是正或邪足呢?
是正場。
技師穿運動服,房間不多。
睇大廈外牆,成棟危樓咁,怕怕。

師兄諗住在回程前執一劑正足回氣?

相關搜索目錄: 運動

發新話題

重要聲明:本討論區是以即時上載留言的方式運作,本網站對所有留言的真實性、完整性及立場等,不負任何法律責任。而一切留言之言論只代表留言者個人意見,並非本網站之立場,用戶不應信賴內容,並應自行判斷內容之真實性。於有關情形下,用戶應尋求專業意見(如涉及醫療、法律或投資等問題)。由於本討論區受到「即時上載留言」運作方式所規限,故不能完全監察所有留言,若讀者發現有留言出現問題,請聯絡我們。本討論區有權刪除任何留言及拒絕任何人士上載留言,同時亦有不刪除留言的權利。切勿撰寫粗言穢語、誹謗、渲染色情暴力或人身攻擊的言論,敬請自律。本網站保留一切法律權利。