推介:| 開蓬車頂維修翻身 | Email Hosting | Online Shop System | makeup course | Wedding Photography Tip | Bordeaux Red | English learning | 銅鑼灣乾炒牛河 |

發新話題

[原創] 小心金三角深圳大巴站的幾個sun疆仔!

引用:
原帖由 lomondsam 於 2010-2-7 01:01 發表

ca重光了.......

請問佢地係sz邊度搵食?
線人冇講,我問佢亦都唔肯講,不過我諗都係分散去幾個地區,例如鄉格你拉,向西穿,果一頭。果一帶有佢地既同鄉搵食。
[img=247,181][/img]

引用:
原帖由 robertchan 於 2010-2-7 01:23 發表

線人冇講,我問佢亦都唔肯講,不過我諗都係分散去幾個地區,例如鄉格你拉,向西穿,果一頭。果一帶有佢地既同鄉搵食。
都好.....唔怪得上2星期上ca, 一條pk都唔見, ca酒店附近少左好多人行...........原來比ko收左佢地檔.....

相關搜索目錄: 酒店

引用:
原帖由 lomondsam 於 2010-2-7 01:31 發表

都好.....唔怪得上2星期上ca, 一條pk都唔見, ca酒店附近少左好多人行...........原來比ko收左佢地檔.....
佢地個集團有 50 幾人。一下了小左咁多人,自然會冷清清。

引用:
原帖由 robertchan 於 2010-2-7 00:58 發表
最新消息,這一班 pk 仔已犯眾怒,被"有關當局" 整治,見一個打一個,呢班杏加橙已被逐出 CA!

不過.............呢班打靶仔.................竟然去了深圳!  
This is probably a good news to some of us.       

公安對新疆人都冇乜符

引用:
原帖由 3luvund36 於 2010-2-7 20:38 發表
公安對新疆人都冇乜符
佢地好似襦敯芊A無處不在,趕之不盡,一出來就令人心裡發毛。

引用:
原帖由 lomondsam 於 2010-2-7 01:31 發表

我都覺得奇怪... 一條pk 都見唔到...
可能班 pk 新年回鄉....

引用:
原帖由 3luvund36 於 2010-2-7 20:38 發表
公安對新疆人都冇乜符
尋晚聽到个消息, ca當局幕後找d黑道中人出手, 踢走班pk仔.........唔知係咪真.....

好幸運, 到目前都未碰班新疆仔(可能我沒有留意)。但都會上落車時都會打醒十二份精神。多謝忠告!

引用:
原帖由 lomondsam 於 2010-2-8 15:29 發表

尋晚聽到个消息, ca當局幕後找d黑道中人出手, 踢走班pk仔.........唔知係咪真.....
小道消息,係 black/white 兩道聯手整治果班友。

上星期,一個沐足場高層管理人員對我說了一個故事:

某一天,烈日當胸,在我地大門口,有一個港客離開我地間場,出到門口被 sun 疆仔搶袋子,果班sun 疆仔簡直係毛髮毛天,完全當我地冇到,搶完袋,將財物拿走之後,竟然將個吉袋好大力咁"撻"在我地門口,當時好多人都見到,豬客、服務員、部長見狀嘩然! .....保安仔即時走出去,班打壞一陣風咁走哂。。。。。

我去佢地成日聚腳既地方睇下咩環境,就係其中一間拉面館,問佢地搞乜,但佢地都冇理我。。。

跟住,過了幾天,捉住果幾條sun 疆仔,打到佢地痴線,係 xx 捉住佢地,在我地後門打的,又在果間超市門口打,好多人都見到的,佢地都食得禾米多囉,而家全部都走哂了,50 幾人啊,去哂 SZ 了....而家長 on 安全好多了,你地上黎都唔洗咁驚。

引用:
原帖由 robertchan 於 2010-2-8 18:54 發表

某一天,烈日當胸,在我地大門口,有一個港客離開我地間場,出 ...
咁順灘, 真系走晒?  都系有待時間見証先.

回復 160# 的帖子

This is certainly a very good news ! Eventhough I only drive my own car and never walk there, anyway, there is a lesser chance that nui nui use this excuse to ask me money !!

引用:
原帖由 robertchan 於 2010-2-8 18:54 發表

某一天,烈日當胸,在我地大門口,有一個港客離開我地間場,出 ...
小弟好耐無上過去CA了,不過最近上去真係唔見班PK.........

引用:
原帖由 bambooman 於 2010-2-8 22:11 發表

小弟好耐無上過去CA了,不過最近上去真係唔見班PK.........
就係因為你呢 d 有錢佬好耐都冇上去,班 pk 冇生意,冇$$$ 開飯,焗住走去第二個鎮撈正行,賣獸皮為生。

引用:

你講開係超市出面打........某女女報稱早2星期的下午, 10幾人追住班6-7pk仔, 拎住木棒係度打, 在場的民眾有好多拍手掌, 之後有班ko黎左(其實派出所係附近), 睇住幾个血流披面pk仔幾眼, 就走開左....

引用:
原帖由 lomondsam 於 2010-2-9 01:00 發表

你講開係超市出面打........某女女報稱早2星期的下午, 10幾人追住班6-7pk仔, 拎住木棒係度打, 在場的民眾有好多拍手掌, 之後有班ko黎左(其實派出所係附近), 睇住幾个血流披面pk仔幾眼, 就走開左....:appla ...
有好多囡囡都比果班 pk 搶過血汗錢,對佢地恨之入骨。班 pk 就算比人打到痴肺,都唔會有人幫拖,反而贏得群眾熱烈掌聲。

班 pk 仔,因為已犯眾怒,所以不能再在長安立足。

引用:
原帖由 robertchan 於 2010-2-9 01:38 發表

有好多囡囡都比果班 pk 搶過血汗錢,對佢地恨之入骨。班 pk 就算比人打到痴肺,都唔會有人幫拖,反而贏得群眾熱烈掌聲。

普天同慶!

引用:
原帖由 robertchan 於 2010-2-9 01:38 發表

現在係CA行街都安心d!

即是晚上去龍島都較為安全了!

引用:
原帖由 ms2000 於 2010-2-9 16:11 發表
咁又唔一定既,你估長安只得果一批 pk 出黎搵食?

引用:
原帖由 robertchan 於 2010-2-9 21:50 發表

咁又唔一定既,你估長安只得果一批 pk 出黎搵食?
小弟都好耐無去CA過了, 唔知果邊變成點呢

引用:
原帖由 ms2000 於 2010-2-9 16:11 發表
我呢幾次都係晚上先去龍島.....無咩異狀.....

而且人流少左好多...可能同過年有關.......記得上年差不多時間ca都係咁

引用:
原帖由 lomondsam 於 2010-2-9 23:21 發表

我呢幾次都係晚上先去龍島.....無咩異狀.....

而且人流少左好多...可能同過年有關.......記得上年差不多時間ca都係咁
舊年新年我都有去 CA,街上非常熱鬧,長青路好多小販擺賣,但龍島在新年期間非常冷清,要到初七之後,先至回復正常。

引用:

所謂物極必反, 因果循環, 報應遲早來臨.     

險過剃"頭"啦夜晚都真係幾危險下

發新話題

重要聲明:本討論區是以即時上載留言的方式運作,本網站對所有留言的真實性、完整性及立場等,不負任何法律責任。而一切留言之言論只代表留言者個人意見,並非本網站之立場,用戶不應信賴內容,並應自行判斷內容之真實性。於有關情形下,用戶應尋求專業意見(如涉及醫療、法律或投資等問題)。由於本討論區受到「即時上載留言」運作方式所規限,故不能完全監察所有留言,若讀者發現有留言出現問題,請聯絡我們。本討論區有權刪除任何留言及拒絕任何人士上載留言,同時亦有不刪除留言的權利。切勿撰寫粗言穢語、誹謗、渲染色情暴力或人身攻擊的言論,敬請自律。本網站保留一切法律權利。